Chusteczki dla dzieci

DOZ Daily, Nawilżany papier toaletowy od 1. dnia życia

4 na 51 opinię

• 20 lipca 2023 o 18:25
    Gdyby był odrobinę bardziej nawilżony, byłby moim ideałem!
    Nawilżany papier toaletowy DozDaily zakupiłam w jednej z aptek z szyldem DOZ, w dosyć atrakcyjnej cenie, bo około 5 złotych. Lubię mieć takie rzeczy w domu, a jeszcze mieć możliwość przetestowania czegoś nowego ? Czemu nie ! Oto jestem ! Opakowanie jest proste, foliowe z delikatną szatą graficzną, skupiającą się raczej na zaletach i wskazaniach kosmetyku. Mamy informacje o tym, że papier jest wykonany z biodegradowalnej celulozy i jest nasączany w 99% po prostu wodą. Akcesorium jest hipoalergiczne, można je spłukiwać w toalecie. Macie maluchy w domu ? Świetna sprawa, bo ten papier może być stosowany już od pierwszego dnia życia. Ogólnie nie mam zastrzeżeń do opakowania, poza tym, że wolałabym bardziej szczelne, plastikowe zamknięcie, które zachowałoby na dłużej wilgotność . Po każdym użyciu opakowanie trzeba dokładnie zakleić, aby środek nie wysechł. W opakowaniu mamy 52 pojedyncze, dosyć duże listki papieru nawilżanego. W składzie mamy wodę, trehalozę i konserwanty niezbędne do utrzymania kosmetyku przy 'życiu'. Pojedyncze listki są umiarkowanie grube, dosyć wytrzymałe, nie targają się tak łatwo. Akcesorium ma bezzapachową formułę, co będzie świetnym rozwiązaniem dla alergików. To świetne akcesorium, dla mnie jest wręcz obowiązkową pozycją w domowym zaciszu. Chusteczki dobrze oczyszczają, nie podrażniają, nie przesuszają. Polecam, ja na pewno sięgnę po następne opakowania.
    Zalety:
    • skład oparty na wodzie
    • bezzapachowa formuła
    • biodegradowalne
    • opakowanie nadaje się do recyklingu
    • ma testy dermatologiczne
    • PAO 1 msc, dla mnie okej
    • miękkie, ale wytrzymałe
    Wady:
    • mogłyby być odrobinę bardziej nasączone
    • wolałabym gdyby opakowanie miało plastikowe zamknięcie na zatrzask

Zobacz także inne Chusteczki dla dzieci