Tampony

4 na 51 opinię

SandriQ
    15 kwietnia 2024 o 20:34
    Są potrzebne
    Jest to moje pierwsze spotkanie z Masmi- hiszpańską marką,która prowadzi szeroka gamę środków higienicznych z organicznej bawełny. Jej naturalne produkty nie zawierają celulozy, wiskozy, perfum, dioksyn,chloru itp. Artykuł kupiłam na wyprzedaży w Carrefour,bo w innym miejscach czy w drogeriach nie jest widoczny. Z racji naturalności to jego standardowa cena jest wyraźnie wyższa. Tampony znajdują się w dużym pudełku w białej kolorystyce z dodatkiem różowego koloru i obrazków. Całość ładnie wygląda,jest skromnie i wystarczająco. Każda strona opakowania jest opisana obcymi dialektami,ale z boku jest nalepka w naszym ojczystym języku i z niej możemy odczytać potrzebne informacje. Produkt jest odpowiedni dla wegan. Nie zawiera barwników czy innych w.w dodatków.Jest biodegradowalny,wykonany z certyfikowanej bawełny. Bezzapachowy. Zalecany dla kobiet że skórą wrażliwą i skłonną do podrażnień. Certyfikowany. W środku znajdziemy 18 sztuk ,ładnie ułożonych i higienicznie zapakowanych w papier tamponów. Warto wspomniec ,że jest on białego koloru i został ozdobiony kwiatowymi ,różowymi elementami. Po odpakowaniu ukazuje nam się długi ,kartonowy,przesuwalny aplikator do którego włożono zbity,ale nawet miękki tampon standardowo ze sznureczkiem,okraszonego minimalistyczną osłonką,która chroni nas przed pozostawieniem ewentualnych włókien. Wystarczy umieścić przybór przy wejściu do pochwy ,przesunąć aplikator,a tampon bezpiecznie wyląduje we wnętrzu ciała. Rzeczywiście ułatwia on umieszczenie tamponu w jeszcze bardziej higieniczny i bezpieczny sposób. Artykuł posiada oznaczenie 'light' to znaczy,że nadaje się do użycia podczas małego krwawienia,czyli najlepiej na początku lub na końcu okresu. Produkt dobrze chronił mnie podczas mniej intensywnych dni ,nie sprawiał mi żadnego dyskomfortu ,a z racji materialu z jakiego powstał to nie było szans,żeby mnie uczulił. Jego użycie nie stanowiło dla mnie problemu i wszystko wyszło tak jak obiecuje producent. Jednak i tak wolę podpaski,a tamponów będę używać awaryjnie. Nie mam pojęcia w którym sklepie ze stałą ofertą Masmi ,można ten produkt dostać,ale z wysyłką wśród bardziej popularniejszych sklepów można go zamówić na Douglas.pl.
    Zalety:
    • Innowacja dla mnie- aplikator❤️
    • Łatwość użycia❤️
    • Chłonność❤️
    • Spełnione obietnice producenta❤️
    • Materiał z jakiego został wykonany❤️
    • Wytrzymałość❤️
    Wady:
    • Cena????
    • Dostępność ????

Zobacz także inne Tampony