Balsamy do ust

Kiehl's Lip Balm #1 Balsam do ust w tubce

Kar_sz
    1 grudnia 2024 o 10:25
    Średnio
    Troszeczkę jestem zawiedziona... produkt mam z kalendarza adwentowego Kiehl's i może to i dobrze. Gdybym za niego zapłaciła, kupiła solo to już wgl bym była rozczarowana. Pierwsze co to opakowanie które fakt jest w formie wygodnej, poręcznej tubki , ale niestety nie ma żadnego aplikatora przez co niestety aplikacja nie należy do łatwych, higienicznych ani przyjemnych. Po drugie produkt owszem nadaje się na zimę, bo bardziej natłuszcza niż nawilża, więc chroni usta przed szkodliwymi czynnikami, ale efektu nawilżenia nie zauważyłam. Wydajność również średnia. Widać a właściwie to czuć jak ubywa go w tubce. Zapach w sumie niewyczuwalny. Smak również. Przypomina wazelinę.
    Medea05
    12 lutego 2024 o 12:37
    Po opisie spodziewałam się wiecej
    Balsam ten znalazłam w kalendarzu adwentowym Kiehls, inaczej pewnie bym po niego nie sięgneła bo płacenie 70zł za 15ml balsamu to troche przesada. Chyba, że jest naprawde super - ale tu - tego nie ma #OPAKOWANIE Balsam jest w małej tubce, bez żadnego "dziubka" czy niczego w tym stylu co ułatwiałoby nalozenie balsamu. Może chca zmusić do bardziej hiegienicznej jednorazowej aplikacji z tubki, ale pewnie wiekszosc naklada balsam tak jak je - po prostu wydobywajac prosto na usta plaska koncowka, lekko rozsmarowujac a potem to juz poruszanie ustami aby sie równo rozłożyła #DZIALANIE A działanie? Cóż, średnie. Mam wrażenie, że balsam baaaardzo natłuszcza, ale średnio nawilża czy regeneruje. Jak na balsam za 70zł to jednka trochę mało. Natłuszczenie da mi zwykła lanolina z Ziaji, która kosztuje 6 razy (!!!!) mniej. Tak wiec ok, bo natluszcza wiec zapobiega dalszemu wysychaniou. Ale niwiele wiecej, moze jakies tam drobne nawilzenie :( Zawiodłam się niestety, a producent tyle obeicywał!
    Zalety:
    • lekkie nawilzenie
    • natłuszcza usta
    Wady:
    • drogi
    • mało wygodne opakowanie do bezposredniej aplikacji na usta
    kasinaa
    9 listopada 2023 o 15:52
    Totalnie nie wart nawet 10 zl
    Bardzo kiepski produkt a biorąc pod uwagę cenę wręcz fatalny. Oblepia usta a nie nawilża. Mam wrażenie ze przy jego używaniu wręcz pogorszył się ich stan . Vaselina cY inne tanie produkty są o niebo lepsze . Ładuje w koszu.
    Yasia
    3 lutego 2023 o 22:28
    Przeciętny
    Balsam zamknięty jest w wygodnej tubce. Konsystencja jest zbliżona do wazeliny, tłusta i gęsta. Po aplikacji, na ustach pojawia się oleista warstwa, niestety błyszczyk nie jest zbyt trwały. Szybko znika z ust. Dodatkowo nie zauważyłam żadnych pielęgnujących właściwości, co jest dla mnie sporym minusem. Uważam, że balsam jest bardzo przeciętny.
    Zalety:
    • wygodna tubka
    Wady:
    • brak właściwości pielęgnujących
  • 21 lutego 2021 o 11:45
    Wszystko, czego potrzeba dla spierzchniętych ust
    Balsam zamknięty w wygodnej tubce i bardzo wydajny. Ma dość stałą konsystencję (taka gęsta wazelinka), która pod wpływem ciepła ust ładnie się rozpuszcza i produkt ładnie pokrywa usta. Balsam jest "odpowiednio tłusty" - pozostawia na ustach ochronny film, ale nie jest on kłopotliwy i nie klei się. Produkt praktycznie bezzapachowy. Usta są wyraźnie nawilżone i zregenerowane.
    Zalety:
    • konsystencja, wydajność, dość wygodne opakowanie

Zobacz także inne Balsamy do ust