Balsamy do ust

Herba Studio Tisane, Balsam do ust - pomadka

• 9 maja 2025 o 11:03
    fajny, ale nie na zimę
    dobrze nawilża usta oraz ma przyjemny zapach i smak. Niestety nie nadaje się na ujemne temperatury bo zwyczajnie zamarza i nie da się go nałożyć na usta, jest wtedy jak plastikowe szminki z zestawów dla dzieci. Nie kupiłabym ponownie, ponieważ z innymi pomadkami tak nie miałam, a według mnie pomadka nawilżająca w zimie ma największe znaczenie.
    Zalety:
    • ładnie pachnie i smakuje
    Wady:
    • zamarza na zewnątrz w minusowych temperaturach, nie da się na polu nałożyć go na usta
    Kajosik
    29 kwietnia 2025 o 5:25
    Kto nie kocha Tisane
    Używam od ponad 20 lat, lubię nowości a balsamy do ust “zjadam” mimo to zawsze wracam do Tisane. Wolę teksturę tego w słoiczku bo jest bardziej kremowy, ale sztyft jest wygodniejszy.
    Zalety:
    • Zapach, konsystencja.
    Wady:
    • Opakowanie sztyftu lubi pekac
  • 18 marca 2025 o 16:51
    Mam ja zawsze przy sobie
    Jest to pomadka balsam w jednym. W ostatnim czasie moje usta zrobiły się strasznie wysuszone, spierzchnięte i popękane. Od kiedy zaczęłam używać tą pomadkę zauważyłam znaczną różnicę. Moje usta stały się wypielęgnowane, nawilżone, szorstkość została ukojona i zagojona. Bardzo lubię ten produkt i z całą pewnością zostanie ze mną na bardzo długi czas.
    Zalety:
    • Fajnie nawilżałam, jest wydajna, pielęgnuje usta
    M0lli3
    11 grudnia 2024 o 8:42
    Dobra
    Działanie ma super - długotrwale nawilża i regeneruje. W najlepszych warunkach, pozostawia na ustach przyjemną mokrą warstwę. Jednak używanie produktu utrudnia jego konsystencja, która zmienia się nawet od delikatnych zmian temperatury w pomieszczeniu. W temperaturze poniżej ok. 20°C jest sztywna, twarda, tępo nakłada się na usta, a po nałożeniu jest jak jakaś nieprzyjemna skorupa. Z kolei powyżej ok. 23°C zaczyna się roztapiać w opakowaniu, podczas delikatnego nakładania na usta się łamie, rozgniata. Kiedy pomadka jest w optymalnej temperaturze, jest najlepsza jakiej dotychczas używałam, ale te skrajne zmiany konsystencji przeszkadzają mi na tyle, że nie kupię jej ponownie. (Update po paru miesiącach od napisania tej opinii: Kupiłam ją ponownie. Nic mi tak nie zregeneruje ust w kryzysowej sytuacji, jak ta pomadka. Na razie konsystencja jest w porządku. Faktycznie czasem jest bardziej tępa, czasem mniej, ale upałów na razie nie ma więc jeszcze nie jestem w stanie stwierdzić czy konsystencja jest lepsza, zdatna do użytku w każdej temperaturze. I nie ma już słodkiego smaku ????) Opakowanie sztyftu jest wygodne. Zapach bardzo przyjemny, przypomina mi zapach tiktaków i nawet w smaku jest delikatnie słodka.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Regeneruje
    • Ładnie pachnie
    Wady:
    • Konsystencja
  • 6 grudnia 2024 o 9:04
    Nie wiem jak żyłam do tej pory bez niej
    Pomadka Tisane od dawna mnie kusiła. Widywałam ją w aptekach i w drogeriach, ale dopiero niedawno zdecydowałam się na zakup. Oj jak bardzo się z niego cieszę :) Wybrałam wersje w sztyfcie, ze względu na higieniczną aplikację. Pomadka ma żółty kolor i woskową konsystencję. Łatwo transferuje na usta i utrzymuje się naprawdę przez długi czas. Dzięki temu, że jest gęsta, świetnie chroni przed mrozem i deszczem. Mimo tego, że zimą moje usta przypominają tarkę do sera, dzięki Tisane mogę cieszyć się gładkimi i nawilżonymi ustami codziennie! Nakładam ją raz dziennie, to w zupełności wystarcza. Dodatkowo, zapach produktu jest bardzo przyjemny, przypomina mi wanilię.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Chroni
    • Wydajna
    • Konsystencja
    • Wygodny sztyft