Balsamy do ust

Herba Studio Tisane, Balsam do ust - pomadka

Tisane

• 23 maja 2025 o 14:40
    Regeneruje popękane usta i przywraca im miękkość
    Przyznam się, że nie wiem jak to się stało, że tak późno ta pomadka trafiła w moje ręce, bo od dawna już miałam zamiar ją kupić i bardzo chciałam ją wypróbować na sobie. Słyszałam o niej wiele dobrego i podczas ostatniej wizyty w aptece ta pomadka momentalnie rzuciła mi się w oczy, była wystawiona przy kasie i przypomniała mi o swoim istnieniu. Od razu podpytałam też panią w aptece co sądzi o pomadce. Bardzo ciepło mi ją poleciła i też szybko sprawdziłam jeszcze opinie na jej temat na Wizażu i w taki oto sposób decyzja została podjęła w ułamek sekundy - biorę i testuję :D. Moje usta ostatnimi czasy wymagają szczególnej pielęgnacji, gdyż walczę mocno z ich nadmiernym przesuszeniem. Balsam do ust - pomadka Tisane to kosmetyk, który dosyć dobrze nawilża usta, a uczucie suchości oraz tego dyskomfortu popękanych kącików zaczęło stopniowo znikać już od pierwszej aplikacji pomadki. Wiadomo, że to nie działa niczym czarodziejska różdżka i potrzeba nieco czasu dla bardziej zauważalnych efektów, ale na szczęście niewiele się tu pomyliłam. Faktycznie dałam pomadce nieco czasu i przez ostatnie tygodnie stosowania takiego mocno regularnego (kilka razy dziennie) widzę ogromną różnicę w kondycji moich ust. Głównym atutem tej pomadki moim zdaniem jest właśnie jej działanie, bo na ten moment wszystkie wysuszone skórki u mnie zniknęły i mogę się cieszyć gładkimi, dobrze nawilżonymi ustami, które na dodatek są miękkie i wyglądają zdrowo. Co mi się tez podoba w tej pomadce to fakt, że zostawia przyjemną warstwę ochronną na wargach, ale nie jest to takie oblepienie, tylko czuć bardzo delikatne natłuszczenie ust. Balsam występuje w formie sztyftu i dla mnie jest to bardzo wygodna forma pielęgnacji ust. Mamy tutaj prostą szatę graficzną, plastikowe opakowanie w kolorze biało-bordowym i sam napis w kolorze bordowym na białym tle. Rozmiar pomadki jest mały, więc bez problemu zmieści nam się w niewielkiej torebce, czy nawet w kieszeni. Z pewnością jest to produkt skuteczny, bo dobrze nawilża usta, odżywia je i sprawia, że stają się miękkie i co szczególnie ważne, chroni je też przed czynnikami zewnętrznymi. Po nałożeniu pomadki czuć, że przynosi wyraźną ulgę, zwłaszcza gdy ktoś ma popękane i mocno wysuszone usta. Pomadka posiada urzekający, miodowy aromat. Wydaje mi się jednak, że nie każdemu ten zapach podpasuje, bo jest dosyć specyficzny. Fajne w tej pomadce bez wątpienia jest również to, że doskonale sprawdza się jako podkład pod szminkę czy też błyszczyk. Skład jest ciekawy, a kluczowe tutaj w formule pomadki są aktywne ekstrakty z trzech roślin: melisy, jeżówki purpurowej oraz ostropestu plamistego. Dodatkowo, ten balsam do ust zawiera wosk pszczeli oraz oleje roślinne, miód oraz witaminę E. Wszystkie te składniki aktywne mają za zadanie skutecznie odżywiać uszkodzone komórki naskórka i przyspieszać ich regenerację. Wszystko się zgadza, bo dokładnie tak efekt zaobserwowałam na swoich ustach ;). Ja pomadkę zakupiłam za około 16 zł w aptece, ale co do jej wydajności to mam mini zastrzeżenia i jednak dosyć szybko jej ubywa. Poza tym małym minusem to godny polecenia kosmetyk, który już pewnie dla wielu jest klasykiem, ale jeśli jeszcze ktoś nie próbował, to dołączam do grona zadowolonych z działania pomadki i polecam ją serdecznie :).
    Zalety:
    • Dobrze nawilża, pozostawia usta gładkie i miękkie
    • Niweluje przesuszenia
    • Zostawia przyjemną warstwę ochronną na wargach,
    • Dobrze sobie radzi z regeneracją popękanej skóry ust
    • Regularnie stosowania znacząco wpływa na kondycję ust
    • Chroni przed czynnikami zewnętrznymi
    • Kompaktowe opakowanie, z prostą lecz estetyczną szatą graficzną
    • Skuteczność
    • Urzekający, miodowy aromat
    • Łatwość w aplikacji
    • Dostępność
    Wady:
    • Wydajność nie jest najlepsza
  • 9 maja 2025 o 11:03
    fajny, ale nie na zimę
    dobrze nawilża usta oraz ma przyjemny zapach i smak. Niestety nie nadaje się na ujemne temperatury bo zwyczajnie zamarza i nie da się go nałożyć na usta, jest wtedy jak plastikowe szminki z zestawów dla dzieci. Nie kupiłabym ponownie, ponieważ z innymi pomadkami tak nie miałam, a według mnie pomadka nawilżająca w zimie ma największe znaczenie.
    Zalety:
    • ładnie pachnie i smakuje
    Wady:
    • zamarza na zewnątrz w minusowych temperaturach, nie da się na polu nałożyć go na usta
    Kajosik
    29 kwietnia 2025 o 5:25
    Kto nie kocha Tisane
    Używam od ponad 20 lat, lubię nowości a balsamy do ust “zjadam” mimo to zawsze wracam do Tisane. Wolę teksturę tego w słoiczku bo jest bardziej kremowy, ale sztyft jest wygodniejszy.
    Zalety:
    • Zapach, konsystencja.
    Wady:
    • Opakowanie sztyftu lubi pekac
  • 18 marca 2025 o 16:51
    Mam ja zawsze przy sobie
    Jest to pomadka balsam w jednym. W ostatnim czasie moje usta zrobiły się strasznie wysuszone, spierzchnięte i popękane. Od kiedy zaczęłam używać tą pomadkę zauważyłam znaczną różnicę. Moje usta stały się wypielęgnowane, nawilżone, szorstkość została ukojona i zagojona. Bardzo lubię ten produkt i z całą pewnością zostanie ze mną na bardzo długi czas.
    Zalety:
    • Fajnie nawilżałam, jest wydajna, pielęgnuje usta
    M0lli3
    11 grudnia 2024 o 8:42
    Dobra
    Działanie ma super - długotrwale nawilża i regeneruje. W najlepszych warunkach, pozostawia na ustach przyjemną mokrą warstwę. Jednak używanie produktu utrudnia jego konsystencja, która zmienia się nawet od delikatnych zmian temperatury w pomieszczeniu. W temperaturze poniżej ok. 20°C jest sztywna, twarda, tępo nakłada się na usta, a po nałożeniu jest jak jakaś nieprzyjemna skorupa. Z kolei powyżej ok. 23°C zaczyna się roztapiać w opakowaniu, podczas delikatnego nakładania na usta się łamie, rozgniata. Kiedy pomadka jest w optymalnej temperaturze, jest najlepsza jakiej dotychczas używałam, ale te skrajne zmiany konsystencji przeszkadzają mi na tyle, że nie kupię jej ponownie. (Update po paru miesiącach od napisania tej opinii: Kupiłam ją ponownie. Nic mi tak nie zregeneruje ust w kryzysowej sytuacji, jak ta pomadka. Na razie konsystencja jest w porządku. Faktycznie czasem jest bardziej tępa, czasem mniej, ale upałów na razie nie ma więc jeszcze nie jestem w stanie stwierdzić czy konsystencja jest lepsza, zdatna do użytku w każdej temperaturze. I nie ma już słodkiego smaku ????) Opakowanie sztyftu jest wygodne. Zapach bardzo przyjemny, przypomina mi zapach tiktaków i nawet w smaku jest delikatnie słodka.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Regeneruje
    • Ładnie pachnie
    Wady:
    • Konsystencja