Balsamy do ust

Herba Studio Tisane, Balsam do ust - pomadka

Tisane

• 18 marca 2025 o 16:51
    Mam ja zawsze przy sobie
    Jest to pomadka balsam w jednym. W ostatnim czasie moje usta zrobiły się strasznie wysuszone, spierzchnięte i popękane. Od kiedy zaczęłam używać tą pomadkę zauważyłam znaczną różnicę. Moje usta stały się wypielęgnowane, nawilżone, szorstkość została ukojona i zagojona. Bardzo lubię ten produkt i z całą pewnością zostanie ze mną na bardzo długi czas.
    Zalety:
    • Fajnie nawilżałam, jest wydajna, pielęgnuje usta
    M0lli3
    11 grudnia 2024 o 8:42
    Dobra
    Działanie ma super - długotrwale nawilża i regeneruje. W najlepszych warunkach, pozostawia na ustach przyjemną mokrą warstwę. Jednak używanie produktu utrudnia jego konsystencja, która zmienia się nawet od delikatnych zmian temperatury w pomieszczeniu. W temperaturze poniżej ok. 20°C jest sztywna, twarda, tępo nakłada się na usta, a po nałożeniu jest jak jakaś nieprzyjemna skorupa. Z kolei powyżej ok. 23°C zaczyna się roztapiać w opakowaniu, podczas delikatnego nakładania na usta się łamie, rozgniata. Kiedy pomadka jest w optymalnej temperaturze, jest najlepsza jakiej dotychczas używałam, ale te skrajne zmiany konsystencji przeszkadzają mi na tyle, że nie kupię jej ponownie. Opakowanie sztyftu jest wygodne. Zapach bardzo przyjemny, przypomina mi zapach tiktaków i nawet w smaku jest delikatnie słodka.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Regeneruje
    • Ładnie pachnie
    Wady:
    • Konsystencja
  • 6 grudnia 2024 o 9:04
    Nie wiem jak żyłam do tej pory bez niej
    Pomadka Tisane od dawna mnie kusiła. Widywałam ją w aptekach i w drogeriach, ale dopiero niedawno zdecydowałam się na zakup. Oj jak bardzo się z niego cieszę :) Wybrałam wersje w sztyfcie, ze względu na higieniczną aplikację. Pomadka ma żółty kolor i woskową konsystencję. Łatwo transferuje na usta i utrzymuje się naprawdę przez długi czas. Dzięki temu, że jest gęsta, świetnie chroni przed mrozem i deszczem. Mimo tego, że zimą moje usta przypominają tarkę do sera, dzięki Tisane mogę cieszyć się gładkimi i nawilżonymi ustami codziennie! Nakładam ją raz dziennie, to w zupełności wystarcza. Dodatkowo, zapach produktu jest bardzo przyjemny, przypomina mi wanilię.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Chroni
    • Wydajna
    • Konsystencja
    • Wygodny sztyft
  • 20 września 2024 o 0:02
    Miłe zaskoczenie
    Kojarzyłam tę pomadkę z czasów szkolnych, ale dopiero po kilku latach przypadkowo kupiłam ją w aptece. Poprosiłam o coś intensywnie nawilżającego, ponieważ zmagałam się wówczas z bardzo dużym wysuszeniem ust, a farmaceutka poleciła mi pomadkę Tisane. Skorzystałam z polecenia i w pierwszym momencie byłam niezadowolona. Pierwsza warstwa pomadki była dość twarda i nieprzyjemna - obawiałam się, że cała taka jest. Nie rezygnowałam jednak z jej używania i już po kilku użyciach zauważyłam, że jej konsystencja się zmieniła. Po zużyciu pierwszej warstwy, pomadka okazała się bardzo przyjemna i skuteczna. Z czasem zauważyłam, że pomadka zachowuje się na ustach jak olejek i dogłębnie je nawilża. Dopiero po jakimś czasie zapoznałam się ze składem i zauważyłam, że zawiera sporo olejków. Przy końcówce pomadki była trochę trudniejsza w wydobyciu, ale pomagałam sobie patyczkami kosmetycznymi, dzięki czemu zużyłam ją do końca. Pomadka moim zdaniem jest idealna na zimniejszy sezon. W porze letniej preferuje mniej tłuste pomadki. W momencie pisania opinii produkt na stronie wizaz.pl ma 95Hitów i wcale się nie dziwię. Jest to dla mnie jedna z nielicznych pomadek, która faktycznie ma wszystko to, co obiecuje producent na opakowaniu. Zdecydowanie numer jeden, na późniejszą jesień oraz zimę. Polecam!
    Zalety:
    • Niska cena, wysoka jakość
    • Przyjemny zapach
    • Odżywia, nawilża, chroni, wygładza, regeneruje
    • Waniliowy zapach
    • Miodowy smak
    • Dostępna w pomadce, tubce i słoiczku
    • Szybko i skutecznie czuć efekty
    • Dostępna chyba we wszystkich drogeriach i aptekach, przynajmniej we wszystkich w których byłam!
    • Solidne opakowanie, nie wypada z zamknięcia.
    • Ochronna warstwa, którą pozostawia na ustach jest przyjemna i niezbyt mocno się lepi.
    Wady:
    • Trzeba dość regularnie ją poprawiać, ponieważ niezbyt długo utrzymuje się na ustach.
    • Mało wydajna, zużyłam ją w niecały miesiąc, gdzie inne pomadki wystarczają mi na ok. 2/3 msc.
    • Trudna do wydobycia pod koniec.
    • Pierwsza warstwa pomadki mało przyjemna, ponieważ jest dość twarda.
  • 11 września 2024 o 14:59
    Klasyk!
    Uwielbiam tę pomadkę! Super nawilża i ma bardzo przyjemny miodowo-ziołowy zapach, jest łatwo dostępna i tania. Super jest też wersja w słoiczku, ale sztyft jest bardziej higieniczny, więc jest super do torebki.
    • super nawilża
    • przystępna cenowo