Kremy uniwersalne

Bergamo Specialist Triple Collagen, Firming Cream Przeciwstarzeniowy krem do twarzy

KDK SP. Z O.O.
Triple Collagen Firming Cream ujędrniający krem do twarzy 50g
Bergamo Triple Collagen

• 21 lutego 2025 o 13:37
    Perfekcyjny
    Kupiłam ten produkt, ponieważ był z zakładce produkty koreańskie na stronie Hebe. Z racji tego, że ostatnio bardzo polubiłam się z koreańskimi produktami, postanowiłam przetestować. Kremu tego używałam na dzień, przed nałożeniem makijażu. Jego formuła jest delikatna, a jednocześnie bardzo nawilżająca. Jako baza pod makijaż sprawdza się naprawdę fantastycznie. Zauważyłam poprawę jędrności skóry oraz zmniejszenie zaczerwienień. Opakowanie szklane bardzo ładnie się prezentuje. Polecam :)
    Zalety:
    • Delikatna, jędrna skóra
    • Mocne nawilżenie
    • Szklane opakowanie
    crayola
    21 lutego 2025 o 13:09
    Bardzo dobry krem
    Bardzo dobry, przyjemny krem nawilżający. Jest dość gęsty, ale świetnie sprawdza się pod makijaż i do wieczornej pielęgnacji. Ma delikatny, przyjemny zapach. Skóra po użyciu jest wyraźnie nawilżona, miękka, napięta. Krem świetnie się wchłania. Nie zostawia tłustej i lepkiej warstwy, której nie lubię. Jest wydajny. W promocji można go kupić za grosze. Na pewno będę na niego jeszcze polować, bo u mnie sprawdził się świetnie.
    Zalety:
    • dobrze nawilża, wygładza i napina skórę
    • przyjemny zapach
    • dobry na noc i na dzień
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • drogi w cenie regularnej
  • 2 czerwca 2024 o 12:35
    przyjemny krem, nawilża, idealny pod makijaż, ale dość szybko się kończy
    Wszyscy doceniamy kolagen jako białko o fantastycznych właściwościach dla skóry. Produkcja kolagenu maleje z wiekiem (niestety), więc szukamy sposobów na dostarczenie tego cudu do naszej skóry. Czy produkty z kolagenem działają? To pytanie być może nie na Nobla, ale dla wielu osób kluczowe. Kolagen to wielka cząsteczka i dostarczenie jej przez posmarowanie się na powierzchni skóry nic nie daje. Nadzieją są albo kosmetyki, które stymulują syntezę kolagenu, lub kosmetyki, które dostarczają "cegiełki" do jego syntezy. Krem kupiłam, bo miałam wcześniej krem pod oczy z kolagenem Bergamo i nic mu nie miałam do zarzucenia. OPAKOWANIE Słoiczek ze szkła. Kartonik. Słoiczek ładny, ale nie pasuje mi do niego taka ordynarna plastikowa zakrętka. SKŁAD Według producenta są tu trzy formy kolagenu. Mają nawilżać skórę. Ekstrakt z kolagenu ma dostarczać składników do jego syntezy. UWAGA wegetarianki i weganki - te substancje są pochodzenia zwierzęcego (generalnie nie wierzcie w kolagen roślinny - nie ma czegoś takiego). STOSOWANIE I na dzień i na noc. U mnie na noc. Krem ma formę kremowo-żelową. Jest bardzo lekki. Świetnie się rozprowadza i wchłania. Nawilża. Nie jest bardzo wydajny, bo to co prawda 50 ml, ale w formie takiego musu krem-żel. DZIAŁANIE Krem się bardzo miły do używania. Mojej skóry nie podrażnia. Utrzymuje dobry poziom nawilżenia skóry. Czy robi coś więcej? Trudno powiedzieć. PODSUMOWUJĄC Dobry krem nawilżający. Mało wydajny. Są lepsze.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • dobrze nawilża dojrzałą skórę
    Wady:
    • mało wydajny