Dezodoranty i antyperspiranty

Fenjal Sensitive Dezodorant Rool-on 50ml

domkep
    27 sierpnia 2020 o 19:12
    Pachnie cudnie
    Roll-On pięknie, delikatnie pachnie, bardzo charakterystycznie. Buteleczka wystarcza na miesiąc. Nie uczula, nie podrażnia skóry. Nie plami ubrań. Jego skuteczność jest raczej krótkotrwała, trzyma kilka godzin.
  • 24 kwietnia 2020 o 2:45
    Piekny zapach
    Pierwszy raz kupilam ten produkt w Rossmanie w czasach Liceum i zapach ten bardzo mi sie spodobal. Bylam zachwycona. Lecz jesli chodzi o dzialanie to juz ciut gorzej, latem czy w sytuacjach stresowych slabiej sobie radzi. Ale co mozna oczekiwac od dezodorantu w kremie? To nie typowy antyperspirant jak Rexona. Jest bardzo delikatny, lagodny dla skory i pieknie pachnacy. Nie pamietam ile jego opakowan juz zuzylam, ale ogolnie jestem z niego zadowolona. Zapach charakterystyczny dla marki Fenjal, kojarzy mi sie z krajami niemieckimi :).
    Zalety:
    • Zapach, delikatnosc, wydajnosc, kremowa formula, nawet kolor opakowaniam bardzo mi sie podoba :)
    Wady:
    • w upalne dni gozej sobie radzi
  • 12 sierpnia 2019 o 1:04
    Najlepszy!
    Nie mam jakiegoś wielkiego problemu z poceniem,ale do tej pory żaden antyperspirant nie spełniał moich oczekiwań.Niby przy niektórych pachy były suche,ale po kilku godzinach od kąpieli wyczuwałam lekki nieprzyjemny zapaszek spod pachy,przebijający się przez woń dezodorantu.Przez długi czas używałam sprejów,ale w końcu miałam dość wdychania rozpylonej substancji.Przeszłam na sztyfty ale one w ogóle nie chroniły przed poceniem.Pozostały kulki...Najczęściej długo się wchłaniały i nie dawały pełnej ochrony.Moja mama od lat używa antyperspirantów Fenjal i bardzo je sobie chwali,więc pomyślałam,że i ja spróbuję.I zastanawiam się czemu sięgnęłam po niego dopiero teraz!? Znalazłam w końcu swój ideał.Przepięknie pachnie,szybko się wchłania,zapobiega poceniu,maskuje ewentualny zapach potu,długotrwały (użyty po porannej kąpieli działa nawet do następnego ranka),nie klei się,nie podrażnia po goleniu,nie zostawia białych śladów,ma rozsądną cenę i jest całkiem wydajny.Wad nie stwierdziłam absolutnie żadnych.
    NatiN87
    25 czerwca 2019 o 13:59
    Dobry
    Fajna, szklana buteleczka wyróżniająca się na tle innych produktów, choć może być mało praktyczna w podróży. Dobry produkt o przyjemnym i delikatnym zapachu. Sam dezodorant jest delikatny, nie podrażnia nawet po depilacji, nie wysusza oraz co najważniejsze chroni przed potem.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • ładny zapach
    • pielęgnuje skórę pod pachami
    • chroni przed potem
    Wady:
    • mało dostępny w polskich sklepach
  • 24 czerwca 2019 o 16:14
    dobry produkt, jednak w upały potrafi zawieść
    Dezodorant ogólnie uważam za udany. Bez problemu sprawdza się w chłodne jak i ciepłe dni, jednak na upały była zbyt słaby. Największym minusem jest brudzenie ubrań... Plusy za: + kremowy zapach + delikatność i brak podrażnień nawet na skórze bezpośrednio po depilacji + ochronę przed potem i brzydkim zapachem oceniam na 4+ Minusy: - cena - długo schnie - szklane, ciężkie opakowanie - mała kulka - zostawia białe plamy na ubraniach, nawet jak dobrze wyschnie!