Lubię co jakiś czas dorzucić do koszyka dyskontowe maseczki, większość już wypróbowałam, ale zauważyłam nowości w zmienionej szacie graficznej, więc wzięłam bez wahania. Zwłaszcza zawartość witaminy C bardzo mnie skłaniała do zakupu. Jestem rozczarowana, bo spodziewałam się zupełnie innych efektów.
Opakowanie to prosta, podwójna saszetka. Zakup bardzo ekonomiczny, bo za niecałe dwa złote otrzymujemy właściwie dwie saszetki, a dla mnie jedna starczyła na trzy seanse, więc jest nieźle. Podoba mi się minimalistyczna szata graficzna i typowa dla kosmetyków z witaminą C kolorystyka.
Zapach fajny, mógłby być nawet bardziej intensywny. Pachnie bardzo delikatnie, subtelnie, jak się wwąchamy to czuć taką multiwitaminę musującą.
Maseczka w saszetce ma lekką konsystencję, jak mleczko do ciała. Sposób użycia idealny dla leniuchów, czyli tylko nałożyć, a resztki usunąć wacikiem i wklepać. Nosi się ją na twarzy przyjemnie i miło, nic nie szczypie i nie ściąga. Niestety, schody zaczynają się w momencie usunięcia jej. Po tych 15 minutach staje się gęsta, tłusta, mocno zastygnięta, dosłownie jak smalec. Ciężko się to usuwa, wacik nie radzi sobie, czasem przyklejają się z niego farfocle :O
Gdy już się jakoś uporałamz wacikiem, wklepałam resztki i już wtedy czułam, że skóra jest bardzo oblepiona. Następnego dnia rano - fakt, czułam, że skóra jest bardzo nawilżona (natłuszczona wręcz), jak taki kompres na zimowe przesuszenia. Ale gdy tylko obmyłam twarz wodą, okazało się, że jest o nocy nadal oblepiona tym produktem. Ciężko się to zmywało, jeszcze takiej maseczki nie miałam...
Jestem zdziwiona, bo to nie jest produkt stricte do suchej skóry, producent wspomina o sebum, walce z niedoskonałościami :O Ta maska może porządnie zapchać pory, przetłuszczanie bardziej wzmaga - widzę ją tylko dla bardzo suchej skóry, która wymaga takiej bariery ochronnej.
Tanio, skład nienajgorszy, bo zawiera wysoko masło shea i olej ze słodkich migdałów. Jednak nie jest to kosmetyk dostosowany do potrzeb mojej skóry.