Płyny do demakijażu

BasicLab Dermocosmetics Acidumis, Wygładzający płyn mikrozłuszczający

BasicLab Wygładzający Płyn Mikrozłuszczający 100ml
BasicLab Acidumis Wygładzający płyn z BHA 2% i tripeptydem 100 ml
topestetic
Acidumis wygładzający płyn mikrozłuszczający z 2% BHA i tripeptydem złuszczającym 100ml
BasicLab
Wygładzający płyn mikrozłuszcząjący z 2% BHA i tripeptydem złuszczającym

Kar_sz
    3 sierpnia 2024 o 13:13
    Genialny
    Płyn jest bardzo lekki, wręcz wodnisty. Bezbarwny. Bardzo szybko się wchłania. Przez chwilę pozostawia delikatnie lepką warstwę. Plyn widocznie zwęża pory, oczyszcza je, zmniejsza ich widoczność. Reguluje wydzielanie sebum. Wygładza strukturę skóry. Zmniejsza widoczność przebarwień pozapalnych. Krostki i inne niedoskonałości poszły w niepamięć. Opakowanie solidne, ciemne szkło z dozownikiem który działa bez zarzutu. Zawiera dodatkowe zabezpieczenie przed przypadkowym naciśnięciem. Delikatnie wyczuwalny jest zapach kwas salicylowego, ale nie jest to drażniący zapach. Produkt jest bardzo wydajny.
  • 5 lipca 2024 o 13:24
    Rewelacja
    Produkt rewelacja, a to, że można stosować go cały rok jest dodatkowym atutem. Opakowanie jest naprawdę ładne, powiedziałabym nawet ze trochę i eleganckie. Dzięki pompce w prosty i higieniczny sposób wydobywa się produkt. Konsystencja jest jakby lekko wodnista do żelowej, wodnisto-żelowa myślę ze to będzie dobre określenie. Nie spotkałam się jeszcze z taką konsystencją, ale myślę, że dzięki niej produkt jest bardzo wydajny i aplikuje się płyn naprawdę przyjemnie i precyzyjnie. Zapach, jak dla mnie lekko kwaskowaty ale bardziej szłabym w bezwonność produktu. Po nałożeniu płynu na twarz odczuwam czasem lekkie szczypanie bądź mrowienie, zazwyczaj w okolicy ust, nosa i oczu. Jest to jednak normalny objaw, ponieważ płyn na niskie pH. Trzeba pamiętać, aby nie nakładać go zbyt blisko oczu, bo wtedy potrafią zapiec. Płyn trzyma się na skórze około 10 min i zmywa letnią wodą. I takie rozwiązanie lubię, ponieważ dużo porządnych kwasów trzeba zmywać specjalnymi neutralizatorami. A to już dodatkowy czas i koszta. Po zmyciu płynu czuć fajne odświeżenie skóry i wszechogarniającą twarz czystość. Skóra jest naprawdę gładziutka, miękka. Ale największym plusem jest to, że nawet dłuższe przytrzymanie produktu nie powoduje podrażnień. Skóra zyskuje też piękny blask i wygląda naprawdę świeżo. Zauważyłam również, że mam mniej zmian zapalnych na twarzy, mniej niedoskonałości wyskakuje, a jeśli coś się już pojawi to zdecydowanie na krócej. DO tego pory są fajnie oczyszczone. Ja dodatkowo stosuje na skórę pleców oraz aplikuje mężowi na plecy. Dzięki czemu u niego zdecydowanie zmniejszyły się stany zapalne, a nowe przestały wyskakiwać. Plecy robią się coraz ładniejsze. U mnie natomiast zapobiega powstawaniu nied9oskonałości na plecach podczas upałów. Generalnie nie mam z tym problemów, ale podczas upałów pod bluzkami czy sukienkami zdarza się, że coś wyskoczy. A po regularnym stosowaniu nie ma nic. Najważniejsze, żeby pamiętać, że po zastosowaniu płynu nie aplikować serum czy kremu z wit c, retinolu, bo podrażnienie gwarantowane.
    Zalety:
    • Cena w promocji
    • Konsystencja
    • Produkt całoroczny
    • Działanie
  • 28 czerwca 2024 o 9:30
    lepszy od Paula’s Choice
    Świetny płyn mikrozłuszczający do częstego stosowania. Moim zadaniem lepszy i tańszy, niż słynny płyn Paula’s Choice. Płyn ma wodnistą konsystencję, jest lekki, szybko się wchłania, nie zostawia tłustej warstwy, więc nie obciąża problematycznej skóry. Można stosować go kilka razy w tygodniu, a nic nie podrażnia. Ma bardzo ciekawy skład, a prócz najlepszego na przetłuszczanie i zaskórniki kwasu salicylowego znajdziemy w nim też peptyd o działaniu złuszczającym. Płyn aplikuję po myciu na suchą skórę albo przy pomocy wacka, albo samymi dłońmi. Zawsze zostawiam na kilka minut, aby dać składnikom aktywnym wniknąć wgłąb porów i zadziałać tam, gdzie powinny. Regularne sprostowanie płynu pomaga uregulować pracę gruczołów łojowych, do tego wygładzić strukturę naskórka i zmniejsz ilość zaskórników.
  • 12 marca 2024 o 16:10
    cudowne wygładzenie i redukcja suchych skórek !
    Marka BasicLab to moje totalne odkrycie. Większość kosmetyków sprawdza mi się idealnie i dziś przedstawię recenzję tego kosmetyku. Płyn używałam jako tonik na suchą skórę w wieczornej pielęgnacji. Zrewolucjonizował on moją pielęgnację! Kosmetyk jest zamknięty w ciemnej, szklanej buteleczce z pompką oraz zieloną elegancką etykietą. Jest to mega na plus dla ekologii, a pompka powoduje łatwośc w użytkowaniu. Już po kilku tygodniach stosowania zauważyłam znaczną redukcję suchych skórek wokół nosa, a moja cera stała się gładsza i bardziej promienna. Zawarte w składniki złuszczające delikatnie usuwają martwy naskórek i stymulują odnowę komórkową, co czyni go idealnym produktem dla osób, które szukają skutecznego i delikatnego sposobu na złuszczenie. Płyn reguluje również wydzielanie sebum i zmniejsza widoczność porów, dzięki czemu moja cera jest teraz bardziej "satynowa" i wyrównana w kolorycie. Dodatkowo, pomaga w walce z niedoskonałościami – skóra jest mniej podatna na ich powstawanie, a te, które już się pojawią, szybciej się goją i są mniej widoczne. Jestem zachwycona tym produktem! Jest on delikatny, ale skuteczny. Już po kilku tygodniach stosowania zauważyłam znaczną poprawę kondycji mojej skóry. Polecam go wszystkim, którzy szukają sposobu na wygładzenie i rozświetlenie cery!
    Zalety:
    • redukcja suchych skórek
    • delikatne złuszczanie
    • szybsza redukcja niedoskonałości
    • wygładza skórę
    • opakowanie z pompką
    • szklana buteleczka
    Wady:
    • mała pojemność :(