Pudry do twarzy

MIYO Skin Care Powder Puder ryżowy

MIYO Skin Care powder Puder ryżowy z ekstraktem z aloesu

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 lipca 2022 o 17:49
    Ulubionymi pudrami do stosowania na strefę T są u mnie oczywiście wszelkie opcje o działaniu matującym. Cerę co prawda z natury mam raczej suchą, jednak dzięki prawidłowej pielęgnacji udało mi się doprowadzić ją do stanu, w którym jestem w stanie określić ją jako normalną i taką, która jakby nie patrzeć lekki blask sama z siebie wydobywa. Do tego dochodzą jeszcze podkłady o wykończeniu raczej nawilżającym czy rozświetlającym, dlatego pudry matujące pozwalają mi na pełną kontrolę poziomu błysku na skórze. Tego typu kosmetyki często zmieniam i testuję co rusz nowe propozycje. Tym razem wybrałam dla siebie puder ryżowy od marki MIYO. Jest to moje pierwsze zetknięcie z tym producentem, jednak słyszałam na jego temat naprawdę wiele komplementów i pozytywów, dlatego przyszedł czas, aby przekonać się o nich na własnej skórze. Kosmetyk zamknięty został w opakowaniu o pojemności dziewięciu gram. Ma ono formę wykonanej z twardego, grubego plastiku małej kasetki. Wieczko jest w tym wypadku przeźroczyste i doskonale widać przez nie ile pudru nam wciąż pozostało. Oprócz tego mamy na nim logo producenta i nazwę kosmetyku. Denko posiada białą barwę, zresztą zupełnie tak samo jak nasz kosmetyk. Puder oczywiście posiada prasowaną formę. Troszkę pyli, a w przypadku tego rodzaju kosmetyków może się to zdarzyć. Nie posiada żadnego zapachu. Aplikowany był przeze mnie sporym, puchatym pędzlem dokładnie o tym przeznaczeniu. Z początku bieli podkład, jednak już po chwili lepiej wpasowuje się w skórę i ta jego jasna barwa przestaje się tak rzucać w oczy, chociaż nie wiem jak to może wyglądać w przypadku osób z ciemniejszą cerą, ja naturalnie jestem dosyć blada. Puder w mgnieniu oka matuje nasz makijaż, jednak całość nie prezentuje się sztucznie, a satynowo i gładko. Dodatkowo świetnie utrwala na długie godziny. Jak dla mnie nie ma potrzeby dokładać go w ciągu dnia. Daje piękny, gładki, ujednolicony efekt i niezależnie od tego, ile go zaaplikujemy, nie zrobimy sobie nim krzywdy i nie będziemy wyglądać pergaminowo. Jak dla mnie kosmetyk ten jest maksymalnym potwierdzeniem tego, dlaczego marka MIYO cieszy się tak pozytywną opinią. Jest świetny i zdecydowanie wart polecenia. Dodatkowo kosztuje niewiele, bo w cenie regularnej na stronie producenta możemy go dorwać za niecałe dwadzieścia złotych.
    • Konsystencja
    • Efekt satynowego zmatowienia
    • Utrwala podkład
  • 8 lipca 2022 o 11:32
    Spełnia swoje zadanie
    Puder kupiłam dość dawno temu przez Internet za około 10 zł. Z tego względu, że się nie malowałam, oczekiwałam jedynie lekkiego wyrównania kolorytu skóry i efektu matu. Zależało mi również na rozjaśnieniu cery gdyż mimo że naturalnie mam bardzo jasną, byłam ogromną fanką jak największej bladości. Wszystkie trzy oczekiwania zostały spełnione. Jedyną wadą pudru jest jego średnia trwałość.
    Zalety:
    • Efekt matu
    • Lekkie wyrównanie kolorytu skóry
    • Rozjaśnienie cery (dla mnie to zaleta)
  • 20 września 2020 o 12:27
    Nie najlepszy, nie najgorszy
    Jako że posiadam tłustą cerę, szukałam więc pudru, który da mi zarówno dobry efekt matujący, jak i nie zapcha porów, co mogłoby przyczynić się do większej ilości zmian trądzikowych. Przypadkowo w jednym z marketów natrafiłam na puder ryżowy od Miyo. Co trochę mnie przeraziło, to talk na pierwszym miejscu w składzie. Mimo to zdecydowałam się go zakupić. Efekt działania produktu nie jest najgorszy - faktycznie matuje on skórę, jednak krótkotrwale. Całkiem dobrze sprawdza się jako puder wykańczający makijaż. Mimo to, nadal poszukuję tego jedynego pudru, który da idealny efekt matujący na dłuższy czas.
    Zalety:
    • matuje skórę, redukuje świecenie
    • może być stosowany na wykończenie makijażu
    Wady:
    • krótki efekt matujący
    • talk na pierwszym miejscu w składzie
    Ann_26
    15 lipca 2020 o 14:56
    Dobry na codzień
    Opakowanie utrzymane jest w białej kolorystyce. Nie wygląda może rewelacyjnie, ale jest dość trwałe i nie uległo uszczerbkowi. Mimo, że kilka razy wylądowało na podłodze.. Z tyłu opakowania znajdziemy krótkie informacje o produkcie.. Jego pojemność to 9 g, produkt jest bardzo wydajny. Posiadam go od kwietnia chyba bodajże i używam praktycznie codziennie, a dna dalej nie widać :D Jeśli chodzi o zapach to nie wyczuwam tu nic konkretnego. Do jego nakładania używam pędzla i ten sposób sprawdza się świetnie :) Bowiem nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby bielił mi on twarz. Jeśli chodzi o działanie to jest ono całkiem niezłe - bez poprawek utrzymuje się 2-3 godziny. Po tym czasie powinnyśmy nałożyć go ponownie. Jednak wydaje mi się, że taki czas jest całkiem niezłym wynikiem - zwłaszcza latem. Dodatkowo przedłuża on trwałość makijażu.
  • 13 kwietnia 2020 o 10:39
    NIE
    Poleciła mi go znajoma. Miałam spore oczekiwania, bo oprócz słuchania jej zachwytów przeczytałam też kilka przychylnych opinii w sieci. Niestety zawiodłam się okrutnie i prawie zraziłam do pudru ryżowego w ogóle. Efekt matujący był krótkotrwały, a czasami zdawało mi się wręcz, że puder tylko nasilił u mnie produkcję sebum, bo twarz świeciła się po około 30 minutach jeszcze bardziej niż przed jego nałożeniem. Skóra była co więcej nieprzyjemnie ściągnięta po jego użyciu i nie lubił się z żadnym moim podkładem, a testowałam go na wielu różnych. Teraz kiedy porównuję go do pudrów ryżowych innych marek, którym mimo obaw postanowiłam dać szansę i bardzo się z tego powodu cieszę, przecieram oczy ze zdumienia na tak dobre oceny zamieszczone chociażby na niniejszym portalu. Zdecydowanie nie polecam.
    Wady:
    • efekt matujący jest krótkotrwały
    • nieprzyjemnie ściąga skórę
    • nie współpracuje z innymi produktami