Kremy pod oczy

Laboratorium Kosmetyczne AVA Aktywne Peptydy, Naprawczy kremowy koktajl pod oczy

Ava Aktywne Peptydy
AVA Aktywne Peptydy Naprawczy Kremowy Koktajl pod Oczy 15ml

Ata77
    15 lutego 2025 o 14:47
    Bardzo fajny krem
    Mam skórę dojrzałą, znacznie wysuszoną w okolicy oka, mam też *stosownie do wieku * zmarszczki mimiczne. Ten krem pod oczy ujął mnie od "pierwszej pompki" ze względu na doskonałe nawilżenie, ekspresowe wchłanianie, nadanie skórze blasku i wygładzenia. Jest dość wydajny. Jedno naciśnięcie pompki wystarczy na aplikacje pod moje oczy. Oceniam ten krem jako bogaty, odpowiedni dla skóry dojrzałej. Nie toleruje już lekkich, żelowych formuł. Potrzebuję gęstszych konsystencji i ten krem mi to daje. Opakowanie (jak cała linia zresztą) jest bardzo eleganckie, szklane, krem ma pompkę co jest higieniczne i co uwielbiam. Kartonik miękki, atłasowy. Marka Ava ma wieloletnią tradycję, jednak dopiero teraz ją "spotkałam" i czuję, że będzie to znajomość na dłużej.
  • 5 sierpnia 2024 o 11:18
    Świetny!
    Krem do twarzy oraz serum z linii AVA Aktywne Peptydy to moje hity i absolutne KWC. Niewiele znalazłam w internecie opinii o tym kremie pod oczy, ale że była promocja w jednej drogerii 80% na drugą sztukę, postanowiłam zaryzykować. Krem posiada fajne, szklane opakowanie i wygodną pompkę. Zapach charakterystyczny dla serii, dla mnie bardzo przyjemny. Krem w konsystencji jest niepozorny, jest lekki, bardziej emulsyjny niż tłusto-kremowy. Zaaplikowałam go po raz pierwszy na wieczór i nie mogłam uwierzyć w to co widzę. Po raz pierwszy w życiu po kremie pod oczy miałam natychmiastowy lifting. Skóra momentalnie się rozjaśniła, wygładziła, a zmarszczki mimiczne zmniejszyły znacząco swoją widoczność. Do tego, mimo, że krem jest lekki, pięknie nawilża okolicę oka, absolutnie jej nie wysusza, ale przy tym też nie obciąża. Jak tylko zobaczyłam jego działanie, kupiłam kolejne dwa opakowania. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, bo używałam w swoim życiu przeróżnych kremów pod oczy, w tym z półki premium i po raz pierwszy widzę aż takie działanie. Od teraz stosuję ten krem na dzień, bo według mnie na tę porę dnia idealnie się sprawdza, okolica oka wygląda lepiej przez cały dzień, makijaż również na tym kremie pięknie wygląda, nic się nie waży. Serdecznie polecam wypróbować.
    Inne
    Hoc_ka
    3 maja 2024 o 0:25
    Przyjemne zaskoczenie
    Moja skóra pod oczami zawsze była moim kompleksem. Ciągle niewyspane spojrzenie, worki/przepukliny, fioletowo-czerwone sińce na pół twarzy. Genetyka, jestem świadoma, że żadne serum ani krem tutaj cudów nie uczyni. To mój pierwszy wybór na smarowidło pod oczy z peptydami. Trafiłam na nie na promocji w hebe. Jestem pozytywnie zaskoczona. Krem trzymam w lodówce i używam go już od dwóch miesięcy, a nadal jest go całkiem sporo. Przy nieco większej wklepanej w skórę ilości zauważalnie zmniejsza opuchliznę i worki pod oczami! Ogromny plus za to, że można używać go również na powieki. Szybko się wchłania, dobrze leży pod makijażem, nie wyświeca się. Używam głównie na dzień, a jeśli już, to na noc nakładam mniejszą ilość, do spania nie potrzebuję uczucia ściągnięcia :) Drobne zmarszczki mimiczne faktycznie również przy regularnym stosowaniu stały się mniej widoczne, a spojrzenie jest bardziej świeże.
    Zalety:
    • żelowa konsystencja, szybko się wchłania i pasuje pod makijaż
    • ściąga opuchliznę
    • odświeża spojrzenie
    • można stosować wokół oczu
    • higieniczne opakowanie z pompką
    Wady:
    • nie wpływa za bardzo na cienie, ale z moim gigantycznym problemem nie liczyłam na cud :)
    • mógłby bardziej zmniejszać zmarszczki, ale w tej cenie również nie liczyłam na cud ;)