Mgiełki do ciała

Sol de Janeiro Brazilian Crush Cheirosa '40, Hair and Body Fragrance Mist Perfumowana mgiełka do ciała i włosów

• 17 marca 2025 o 8:13
    Mój ulubieniec!
    Moim absolutnym faworytem jest mgiełka nr 40-zapach z nutą śliwki i wanilii. Totalny must-have dla fanek nieoczywistych i zmysłowych aromatów!❤️‍ Marka oprócz mgiełek ma również w sprzedaży balsamy do ciała, żele pod prysznic i produkty do włosów, o zapachach takich samych jak mgiełki! Taki zestaw produktów na maxa wzmacnia zapach na skórze!
  • 1 lutego 2025 o 18:07
    Must have
    Jedna z moich najlepszych mgiełek sol de janeiro bardzo mocno czuć śliwkę i długo się utrzymuje napewno jak mi się skończy kupię kolejne opakowanie bardzo kojarzy mi się z letnimi dniami ale na zimne też czasem używam
    Nxdia
    2 grudnia 2024 o 7:44
    Mgielka sol de janeiro 40
    Uzywam mgielek sol de janeiro juz bardzo dlugo. Ale powiem ze takie zapachu jak 40 jeszcze nie czulam!! Zdecydowanie moja ulubiona mgielka! Zastanawialam sie czy kupic 71 czy 40 ale wiele moich znajomych mi ja polecalo wiec kupilam. Mialam duże oczekiwania co do niej i powiem wam ze sie sprawdzily!! Cudowna jest i w wygladzie jak i zapachu. Zdecydowanie moj zapach. Z calego serca polecam!
    Zalety:
    • Śliczny zapach
    • Wygląd opakowania
    Wady:
    • Wydaje mi sie ze zadne bo jeszcze teraz sa na promocji!
  • 5 października 2024 o 1:37
    Ulubiona z mgiełek SDJ
    Mgiełkę te zakupiłam w limitowanym zestawie Sol de Janeiro, posiadającym cztery 30 mililitrowe opakowania najpopularniejszych zapachów tej firmy. Bardzo szybko 40 stała się moim faworytem. Zapach jest słodki, lecz nie jest to słodycz przyprawiająca o ból głowy. Jest bardzo dziewczęcy i o ile nie jestem do w stanie wyczuć po paru godzinach na skórze, na ubraniach utrzymuje się naprawdę długo. Mgiełka jest bardzo wydajna, od paru miesięcy psikam się nią na zmianę z innymi zapachami i nadal mam jej bardzo dużo (opakowanie 90 ml). Myślę że zapach ten typowo należy do cieplejszych miesięcy, jednak bez wstydu używam go również w trakcie zimy, bo po prostu tak go lubię. Wyczuwam w nim śliwkę i czarną porzeczkę, jednak wanilia moim zdaniem jest tutaj praktycznie nieobecna.
    Zalety:
    • Urocze opakowanie
    • Długo utrzymuje się na ubraniach
    • Wydajna
    • Ulubiona z mgiełek SDL
    Wady:
    • Dość krótko utrzymuje się na skórze
  • 25 września 2024 o 21:26
    Nie dla mnie
    Kultowe mgiełki Sol de Janeiro. Przeczytałam wiele pozytywnych opinii na ich temat, nie tylko tutaj, ale przede wszystkim na stronkach drogerii internetowych. Postanowiłam zrobić sobie prezent i zamówić jeden z cudownych zapachów. Wybór nie był łatwy, ale w końcu zdecydowałam się na mgiełkę oznaczoną numerkiem 40. Zebrała ogrom pochlebnych ocen. Opisywana jako słodka, zmysłowa, waniliowa, z nutką równoważącej świeżości. Co tu wiele mówić - zapach stworzony dla mnie. Długo szukałam okazji cenowej, ostatecznie płacąc za mini wersję (30 ml) ok. 60 zł (!). Gdy paczuszka trafiła w moje ręce nie mogłam się doczekać, by poczuć na sobie ten piękny aromat. Być może moja skóra nie weszła z mgiełką w dobrą współpracę, ale ogromnie się zawiodłam. Zapach, który wydobył się z buteleczki był bardzo ciężki i przytłaczający. Owszem, dało się wyczuć waniliowe nuty, ale w towarzystwie mocno pudrowych, duszących kwiatów (czyżby brazylijska orchidea?). Zero świeżości i lekkości, o której czytałam. Zapach w stylu vintage, przypominający wody toaletowe z lat 80/90 – tych. Dla mnie męczący i przyprawiający o ból głowy. Mgiełkę zużyłam jako odświeżacz(?) powietrza, co również było nie lada wyzwaniem. Pozostała zgrabna buteleczka, która obecnie służy jako przenośne opakowanie dla innej mgiełki. W tej roli sprawdza się znakomicie :) Oczywiście zapach to kwestia gustu – każdy musi przetestować go na sobie. Zalety? Na pewno całkiem przyzwoita (jak na mgiełkę) trwałość i intensywność zapachu. Jeżeli aromat nam się spodoba, będziemy to sobie chwalić. Inna pozytywna cecha (dotyczy wersji 30 ml) to opakowanie, które jest lekkie i poręczne. Możemy zabrać je ze sobą wszędzie, by w razie potrzeby odnowić zapach. Cena mgiełki jest bardzo wygórowana, zwłaszcza, że jest to produkt, który nie posiada właściwości pielęgnacyjnych, a w aromacie da się wyczuć alkohol. Przygoda z mgiełką Sol de Janeiro miała też walory edukacyjne. Nauczyłam się jednej, ważnej rzeczy – nigdy nie kupuj zapachów w ciemno! ;)
    Zalety:
    • wyrazisty i trwały zapach (jak na mgiełkę)
    • w przypadku wersji 30 ml - małe, lekkie opakowanie (zmieści się w każdej torebce)
    Wady:
    • wyczuwalna woń alkoholu
    • brak właściwości pielęgnacyjnych
    • wygórowana cena, nieadekwatna do jakości
    • ciężki, duszący zapach (kwestia upodobań)

Zobacz także inne Mgiełki do ciała