Tusze do rzęs

Golden Rose Flash Lash Colored Mascara Kolorowy tusz do rzęs

Golden Rose Tusz do Rzęs Flash Lash 06 Coral Rose

• 7 grudnia 2024 o 2:14
    Sucha niczym pustynia.
    Doceniam ferie barw, którą oferuje nam Golden Rose i to, że widać po opakowaniu jaki kolor wybieramy. Ja zakupiłam brązową i z przykrością stwierdzam, że nie nacieszyłam się nią za długo. Od momentu zakupu sama formuła jest dość suchawa, obklejajaca szczoteczkę (nie silikonowa). Tusz zbiera się w jedną grudkę dookoła szczotki i myślałam że to się trochę wyrobi tak jak u wielu mascar bywa, niestety z czasem nie zgestniala tylko po prostu zaschła, uniemożliwiając szybkie nakładanie jej na rzęsy. O nabudowaniu efektu mogłam tylko pomarzyć, efekt jest bardzo naturalny, dla mnie za bardzo. Chcę żeby tusz było widać, po to go kupuje. Mam poczucie straconych pieniędzy bo kolor brązowy jest niewidoczny na moich rzęsach, myślałam że pięknie je podkreśli, czarne mascary wydawały mi się za mocne w ostatnim czasie i poszukiwałam nowego ulubieńca. GR nim nie zostanie. Moim zdaniem sama formuła jest za sucha, może gdyby była rzadsza to lepiej by to współpracowało z takim typem szczotki. Coś tu nie zagrało ewidentnie. Szkoda bo kolekcja kolorowa miała potencjał.
    Zalety:
    • Kolory
    Wady:
    • Sucha formuła
    • Bardzo delikatny efekt
    • Dostępność produktu
  • 8 października 2024 o 18:56
    Śliczne kolorki
    Jestem fanką kolorowych maskar, od lat kupuję, jak tylko się jakieś pojawią ;). Tym razem nie było inaczej, jak widać na załączonych przeze mnie zdjęciach, zdecydowałam się na trzy wersje kolorystyczne. Najpierw kupiłam jedną w ciemno, na próbę, w drogerii internetowej i to był odcień Bright Mint, ale tak mi się spodobał, że dokupiłam jeszcze dwa: jasnoniebieski Sky Blue i ciemnoniebieski Royal Blue. Widzę na razie tylko jedną recenzję, też niebieskiego, ale Wizażanka nie napisała która wersja, myślę, że warto to ujednoznacznić, wg mnie na zdjęciu widać Royal Blue. Uwielbiam jeszcze fiolety, ale akurat nie podoba mi się efekt, jaki dają na moich rzęsach, raczej nie są dopasowane do mojego typu kolorystycznego i rysów twarzy, ale błękity (i jak się okazało zielenie - mięty) jak najbardziej, dobrze się w nich czuję. Kolorowe tusze dają specyficzne efekt, nie zawsze będą się nadawały na dzień np. do pracy, ale z 2 strony jeśli na wieczór to trzeba mieć na uwadze, że będzie głównie widoczny kolor rzęs i to raczej z bliska, a nie ich wydłużenie, pogrubienie i wyrazistość, nawet, jeśli kolorowe maskary to zapewnią, to nie będzie się to rak rzucało w oczy, jak w wypadku czarnych tuszy. Jeśli chodzi o kolory, to jest to właśnie najmocniejsza strona Flash Lash i to logiczne, skoro są to maskary kolorowe ;). Mięta jest wg mnie najśliczniejsza, zupełnie inna od tradycyjnych zielonych jak trawa tuszy. Określiłabym go jako tzw. Medium Spring Green. Sky Blue to taki Medium Turquoise. Royal Blue to taki Dark Blue, ale nie ma nic wspólnego z granatem (na szczęście). Żadna się nie osypała, są w miarę trwałe, nie wiem, czy wodoodporne jak pisze producent na tych zafoliowanych. Mają 1 minus. Szczoteczka tak nakłada te tusze, że chlapnie taką kałużą koloru, a samemu potem to trzeba "stylizować" rozczesywać, rozdzielać. Trochę wydłużają rzęsy, ale i tak nie rzuca się to w oczy, jak w wypadku czarnych maskar, co wspominałam, pogrubienia nie ma. Ale one mają głównie zapewniać kolor na rzęsach i to robią. Najładniej wydłużyła Royal Blue, ale ona też najbardziej jest podobna do czarnej, bo najciemniejsza, więc w jakimś półmroku, na jakimś przyjęciu czy w jakimś klubie, niekoniecznie ten kolor będzie aż tak widoczny, to już zależy, co kto lubi. Raczej nie kupię ponownie, bo za dużo jest kolorowych nowości do testowania, ale te za tak przystępną cenę bardzo polecam.
  • 4 kwietnia 2024 o 11:10
    Niebieski to mój hit
    Po obejrzeniu recenzji tych maskar, zdecydowałam się na kolor niebieski. Nie umiem sie malować , dlatego postawiłam na kolorową maskarę. Czasami niektóre kosmetyki makijażowe mnie uczulają, tutaj nic takiego się nie wydarzyło. Tusz ma wygodną szczoteczkę z włosia, fajnie rozdziela rzęsy, wydłuża. Tusz po dwóch warstwach daje naprawdę efekt wow. Próbowałam go używać na 2 sposoby: 1) tuszowałam rzęsy najpierw czarnym tuszem, a później niebieskim 2) tuszowałam rzęsy 2razy niebieskim Maskara się nie osypuje, nie odbija , nie rozmazuje, naprawdę zostaje na swoim miejscu i wytrzymuje cały dzień. Lubię markę Golden Rose i tym razem się nie zawiodłam. Fajnie,że tusz jest łatwo dostępny i cena 20zł to też nie jest duży wydatek.
    Zalety:
    • Rozdzielająca szczoteczka
    • Tusz jest wodoodporny
    • Nie rozmazuje się
    • Nie osypuje