WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Płatki pod oczy

Isana Hydrożelowe płatki pod oczy z kwasem hialuronowym i olejem z awokado

• 23 maja 2025 o 12:39
    Mieszane odczucia
    Hydrożelowe płatki pod oczy z kwasem hialuronowym i olejem z awokado od Isany to produkt, który przyciąga głównie swoją ceną. To jeden z tych kosmetyków, którymi łatwo się skusić podczas szybkich zakupów. Płatki mają przyjemną hydrożelową konsystencję i dobrze przylegają do skóry – nie zsuwają się nawet podczas chodzenia po domu. Największy atut ujawnia się, gdy przed użyciem włożymy je do lodówki – wtedy faktycznie przynoszą ulgę i zmniejszają opuchliznę. Efekt chłodzenia jest bardzo przyjemny i działa na korzyść porannego rytuału. Niestety, jeśli chodzi o nawilżenie – rezultat jest raczej przeciętny. Kwas hialuronowy i olej z awokado brzmią obiecująco, ale trudno tu mówić o intensywnej pielęgnacji. Skóra pod oczami nie jest wyraźnie bardziej nawodniona czy wygładzona po ich zdjęciu. Efekty są raczej krótkotrwałe i powierzchowne. Nie zauważyłam większego wpływu na cienie czy drobne linie mimiczne. Płatki nie podrażniają, więc sprawdzą się jako szybki, chłodzący „ratunek”, ale nie jako element skutecznej pielęgnacji. Zdecydowanie wole ich niebieską siostrę. Oceniam je na takie naciągane 3/5 – głównie za komfort noszenia i niską cenę. Raczej nie wrócę do nich regularnie, ale mogą się sprawdzić awaryjnie, szczególnie latem.
  • 12 maja 2025 o 20:19
    Jedyny efekt to chłodzenie jeśli trzymacie w lodówce
    Kolejny raz skusiłam się na te płatki i...znowu skończyło się tak samo. To taki glutek który nakładam prosto z lodówki. Oprócz ściągnięcia opuchlizny, ze względu na zimno nie robi zupełnie nic. Na pewno już do nich nie wrócę. Owszem cenowo jest super ale czy warta zakupu? Dla mnie nie.
    Netili
    9 maja 2025 o 11:59
    Dla mnie super
    Żelowe płatki pod oczy z Isany kupiłam w Rossmanie na promocji za 2 zł, skuszona ceną odrazu trafiły do mojego koszyka, może zacznę od tego że płatki te są dobrze nasączone i dobrze przylegają na skórze, nie zsuwają się ani nie odpadają za co duży plus, co do działania fajnie redukują cienie pod oczami i opuchnięcia, niestety ze zmarszczkami sobie nie radzi trzeba by było pewnie codziennie je stosować aby zauważyć jakieś efekty, mimo to z chęcią będę do nich wracać, z mojej strony jak najbardziej polecam.
    Zalety:
    • Redukuje cienie i opuchnięcia
    Wady:
    • Nie radzi sobie ze zmarszczkami mimicznymi
  • 1 maja 2025 o 8:50
    lubię awokado
    Używa od:próbka
    Płatki Isana stosowałam różnego rodzaju, ale te z awokado zupełnie mnie rozczarowały!! Kupiłam je ze względu na redukcję oznak zmęczenia i worki pod oczami. Saszetka typowa jak dla płatków jednorazowych. Grafika przyjemna z motywem połówek owoców awokado w kolorze pastelowej zieleni (jasny groszek). Niezbędne napisy na przodzie i logo marki . Na odwrocie zaś informacje dot. działania i obrazki instruktażowe. Wewnątrz 2 szt płatków w kolorze tożsamym z kolorystyką saszetki w formie żelowej. Płatki średniej grubości z odpowiednim wyprofilowaniem. Idealnie dopasowują się do okolic oka. Niestety minimalnie nasączone odżywczymi substancji o których wspomina producent. W składzie kwas hialuronowy i olej z awokado. Nie jestem pewna, czy produkt jest nawilżony czy z racji tego że ma konsystencję żelową dobrze trzyma się skóry. W saszetce było raptem kilka kropel serum. Nie było żadnej pozostałości, która mogłaby być zużyta na twarz. Po 30 min, aplikacji płatki nie zrobiły nic. Ani nie nawilżyły, ani n ie odżywiły. Bo niby czym???? A nie wspomniałam jeszcze o zapachu. Otóż po otwarciu opakowania poczułam zjełczały olej. Powiem szczerze !! Jestem bardzo rozczarowana jakością płatków od Isana z olejem z AWOKADO. Inne jakie stosowałam od tej marki były bardzo dobre i skuteczne w działaniu. Co prawda cena jest niska ok. 4 zł, ale zmarnowane pieniądze. Mam jeszcze jedno opakowanie i nie mam ochoty na ponowne jego zastosowanie. ! Za taką cenę mogę kupić owoc awokado: zrobić przepyszną pastę do kanapek a część przeznaczyć na maseczkę. I Jestem na 100 % pewna, że jej działanie będzie widoczne już po jednej aplikacji. A poza tym smaczne śniadanie... :-)) Nie kupię ponownie i nie polecam.
    Zalety:
    • zalet brak
    Wady:
    • działanie - zupełnie NIE WIEM;
    • nasączenie znikome lub brak;
    • niefajny zapach;
  • 1 marca 2025 o 5:45
    Nic mi nie pomogły
    Kupiłam płatki z ciekawości po poleceniu jednej obserwatorki na Instagramie. Przetestowałam wcześniej ulubione płatki hialuronowe z aloesem i oczekiwałam, że będą podobnie odżywiać moją skórę. Niestety - zapach nie jest przyjemny i średnio mi przypominał awokado. Płatki były nieco suche i nie wiem, czy to wadliwy egzemplarz, czy po prostu takie są. Nie nawilżyły mi skóry pod oczami. Szczerze mówiąc, nawet nawilżających lepiej płatków w tej wersji nie kupiłabym ponownie ze względu na zapach.