Płatki pod oczy

Isana Hydrożelowe płatki pod oczy z kwasem hialuronowym i olejem z awokado

• Wczoraj o 8:50
    lubię awokado
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Płatki Isana stosowałam różnego rodzaju, ale te z awokado zupełnie mnie rozczarowały!! Kupiłam je ze względu na redukcję oznak zmęczenia i worki pod oczami. Saszetka typowa jak dla płatków jednorazowych. Grafika przyjemna z motywem połówek owoców awokado w kolorze pastelowej zieleni (jasny groszek). Niezbędne napisy na przodzie i logo marki . Na odwrocie zaś informacje dot. działania i obrazki instruktażowe. Wewnątrz 2 szt płatków w kolorze tożsamym z kolorystyką saszetki w formie żelowej. Płatki średniej grubości z odpowiednim wyprofilowaniem. Idealnie dopasowują się do okolic oka. Niestety minimalnie nasączone odżywczymi substancji o których wspomina producent. W składzie kwas hialuronowy i olej z awokado. Nie jestem pewna, czy produkt jest nawilżony czy z racji tego że ma konsystencję żelową dobrze trzyma się skóry. W saszetce było raptem kilka kropel serum. Nie było żadnej pozostałości, która mogłaby być zużyta na twarz. Po 30 min, aplikacji płatki nie zrobiły nic. Ani nie nawilżyły, ani n ie odżywiły. Bo niby czym???? A nie wspomniałam jeszcze o zapachu. Otóż po otwarciu opakowania poczułam zjełczały olej. Powiem szczerze !! Jestem bardzo rozczarowana jakością płatków od Isana z olejem z AWOKADO. Inne jakie stosowałam od tej marki były bardzo dobre i skuteczne w działaniu. Co prawda cena jest niska ok. 4 zł, ale zmarnowane pieniądze. Mam jeszcze jedno opakowanie i nie mam ochoty na ponowne jego zastosowanie. ! Za taką cenę mogę kupić owoc awokado: zrobić przepyszną pastę do kanapek a część przeznaczyć na maseczkę. I Jestem na 100 % pewna, że jej działanie będzie widoczne już po jednej aplikacji. A poza tym smaczne śniadanie... :-)) Nie kupię ponownie i nie polecam.
    Zalety:
    • zalet brak
    Wady:
    • działanie - zupełnie NIE WIEM;
    • nasączenie znikome lub brak;
    • niefajny zapach;
  • 1 marca 2025 o 5:45
    Nic mi nie pomogły
    Kupiłam płatki z ciekawości po poleceniu jednej obserwatorki na Instagramie. Przetestowałam wcześniej ulubione płatki hialuronowe z aloesem i oczekiwałam, że będą podobnie odżywiać moją skórę. Niestety - zapach nie jest przyjemny i średnio mi przypominał awokado. Płatki były nieco suche i nie wiem, czy to wadliwy egzemplarz, czy po prostu takie są. Nie nawilżyły mi skóry pod oczami. Szczerze mówiąc, nawet nawilżających lepiej płatków w tej wersji nie kupiłabym ponownie ze względu na zapach.
    Dariax_
    26 lutego 2025 o 10:59
    Delikatne nawilżenie, ale brak spektakularnych efektów
    Te płatki pod oczy od Isany niestety nie zrobiły na mnie większego wrażenia. Ich działanie jest bardzo delikatne – lekko nawilżają skórę, ale poza tym nie zauważyłam żadnych spektakularnych efektów. Jeśli ktoś oczekuje wyraźnego wygładzenia, rozjaśnienia czy redukcji opuchlizny, to raczej się rozczaruje. Plusem jest ich dostępność i niska cena, więc jeśli ktoś potrzebuje szybkiego, minimalnego nawilżenia, mogą być okej. Jednak na rynku jest wiele innych płatków pod oczy, które dają lepsze efekty, dlatego ja raczej do nich nie wrócę.
    Zalety:
    • Niska cena
    • Łatwo dostępne
    • Delikatne nawilżenie
    Wady:
    • Niezbyt skuteczne w kwestii wygładzania czy rozjaśniania
    • Nie redukują opuchlizny
    • Brak spektakularnych efektów pielęgnacyjnych
    • Na rynku dostępne są lepsze płatki pod oczy, które dają bardziej widoczne rezultaty
  • 16 lutego 2025 o 20:40
    Zwykłe, nawilżające płatki
    Używa od:próbka
    Płatki z Isany wcześniej już testowałam, nawet byłam zadowolona, więc wzięłam kolejne z innego rodzaju. Wybór padł na hydrożelowe z kwasem hialuronowym oraz olejem z awokado. Zapakowane w przezroczystej saszetce, więc widać co jest w środku. Znajdziemy tam dwa płatki w kolorze zielonym. Od razu po otwarciu uwagę zwróciło na mnie małe ich nasączenie. W zasadzie naprawdę minimalne. Ale cóż, nałożyłam by zobaczyć co dalej. Oczywiście po nałożeniu nie odklejają się. W między czasie sprzątałam i cały czas były na swoim miejscu. Płatki mają zapach awokado, podczas użytkowania minimalnie jest ono wyczuwalne. Płatki lekko chłodzą, dają mały efekt odprężenia i malego ukojenia. Po zdjęciu na skórze pozostaje niewielka warstwa nawilżenia. Delikatnie skóra jest rozświetlona I wygląda na mniej zmęczoną. U mnie płatki sprawdzaja się w celu zmniejszenia opuchnięcia po całym dniu. Generalnie płatki, jak płatki. Super nawilżają, utrzymuje się ten efekt przez pewien czas. Swoją rolę odgrywają. Żadnych innych właściwości nie mają, ale w zasadzie też innych producent na opakowaniu nie obiecuje.
    Zalety:
    • trzymają się mocno pod okiem
    • nawilżają
    • w składzie maja kwas hialuronowy oraz olejek z awokado
  • 28 stycznia 2025 o 3:03
    Bardzo dobre
    Efekt jest ciekawy, dają efekt glow i rozpromienienia oraz skóra jest bardziej napięta i mniej widać zmarszczki. Ciężko się je otwiera. Bardzo mało esencji. Nałożyłam schłodzone z lodówki. W składzie na końcu jest też Parfum oraz CI 77288. Po nałożeniu płatków nałożyłam też krem pod oczy be bio oraz face queen z awokado. Efekt utrzymał się do następnego dnia. Zawierają glucomannan to wodorosty o nazwie chondrus crispus oraz błonnik pokarmowy pozyskiwany z rośliny Amorphophallus konjac oraz kwas hydroksamowy kaprylowy jest pochodną oleju kokosowego dobry dla cer wrażliwych Edit: niestety dziś kupiłam płatki z innym składem :( mam nadzieję że nie zmienił się na stałe: aqua, propylene glycol, glycerin, xanthan gum, sodium hyaluronate, persea gratissima oil, 1,2-hexanediol, carrageenan, hydroxyacetophenone, polyglyceryl-10 caprylate/caprate, caprylyl glycol, ethylhexylglycerin, parfum, Cl 77288
    Zalety:
    • Skład
    • Brak phenoxyethanolu i innych niepotrzebnych substancji
    • Cena, dostępność
    • Efekt rozświetlający, skóra jest gładsza i ładnie odbija światło
    • Przy uśmiechaniu się mniej widać zmarszczki
    Wady:
    • Mało esencji
    • Ciężko się otwiera opakowanie