Płatki pod oczy

Kimoco Beauty Hydrogel Eye Patch Collagen & Hialuronic Acid Hydrożelowe płatki pod oczy liftingująco-nawilżające

• 24 lutego 2025 o 1:58
    Rozluźniają drobne zmarszczki
    Rozluźniają napięte zmarszczki, odświeżają, nawadniają. Mają ładny zapach. Jednak użyty po nich krem pod oczy Nacomi zaczął zjeżdżać na policzki. Płatki przyczepiają się do opakowania i ciężko je wydobyć. Myślę że 7 minut to max trzymania tych płatków pod oczami, dłużej wysychają i skóra pod nimi. Esencji jest w sam raz. Są tanie, mają parę składników których nie akceptuję Polysorbate 20, butylene glycol, methylparaben. Kupiłam w Rossmann.
    Zalety:
    • Gliceryna, sorbitol, kolagen, kwas hialuronowy, puder perłowy, olejek z płatków róży, wyciąg z alg, ekstrakt z aloesu
    Wady:
    • Polysorbate 20, butylene glycol, methylparaben
  • 26 stycznia 2025 o 9:23
    Fajny dodatek w pielęgnacji
    Płatki Kimoco dostałam w prezencie, sama rzadko sięgałam po tego typu produkty. W opakowaniu znajdziemy 10 płatków pod oczy, zapakowanych po 2 sztuki w każdej saszetce. Żelowe płatki są umieszczone na płaskiej plastikowej tacce i są pokryte niewielką ilością płynu. Są raczej przeźroczyste i nie czuć od nich żadnego konkretnego zapachu. Przy pierwszej aplikacji nie schłodziłam płatków, ale polecam przynajmniej na kilkanaście minut przed użyciem wrzucić je do lodówki, żeby dodatkowo schłodzić okolicę pod oczami - lepiej niwelują wtedy opuchliznę. Dzięki temu, że płatki nie pływają w płynie, a są nim delikatnie pokryte to nie spadają mocno po aplikacji. U mnie minimalnie się zsuwają, ale na pewno gra tu rolę fakt, że po aplikacji płatków jem, rozmawiam i chodzę po domu. Płatki aplikuje się bardzo łatwo, są dosyć plastyczne, nie za grube, więc dobrze leżą w okolicy pod oczami, można je delikatnie naciągnąć. Działanie tak jak już wspomniałam jest najlepsze kiedy płatki są schłodzone, ale nawet bez tego dają poczucie odświeżenia okolicy oka, skóra staje się lżejsza i przyjemniejsza w dotyku. Płatków nie stosuję codziennie, a raczej kiedy czuję potrzebę żeby bardziej zadbać o zmęczoną skórę pod okiem i dobrze się sprawdzają. Cena jest w porządku, płatki można dostać w rossmannie w regularnej cenie 13 zł za paczkę, ale warto też zaopatrzyć się w nie na promocji, bo na spokojnie można je kupić już za 8 zł :)
    • Nie zsuwają się
    • Są plastyczne i łatwo je dopasować
    • Nie są za grube i nie "przeszkadzają"
    • Pomagają odświeżyć i nawilżyć skórę pod oczami
  • 19 stycznia 2025 o 15:24
    Super płatki do porannej pielęgnacji
    Płatki pod oczy Kimoco w moim odczuciu mają bardzo optymalny poziom nasączenia esencją, idealny kształt i taką grubość dzięki której super trzymają się na twarzy. Są to moje ulubione płatki pod oczy do używania rano. Dzięki nim makijaż w strefie pod oczami prezentuje się świetnie. Wygodnie się je nosi. Po miesiącu użytkowania skóra pod oczami wydaje mi się bardziej napięta i rozświetlona.
    Zalety:
    • Idealny kształt płatków pod oczy
    • Nie zsuwają się z twarzy
    • Optymalna ilość esencji
  • 12 grudnia 2024 o 19:37
    Na drugim miejscu w moim rankingu płatków pod oczy
    Ostatnio zaczęłam używać płatków prawie codziennie a czasem nawet rano i wieczorem. Teraz zimą i w okresie grzewczym moja sucha skóra cały czas prosi o nawilżenie a obszar pod oczami jest najbardziej wymagający. Kupuje zazwyczaj zbiorcze opakowania płatków bo wtedy taniej wychodzą. Na Kimoco skusiłam się bo była promocja i za 5szt zapłaciłam ok.8zł więc całkiem przyjemnie. Składowo też mnie zainteresowały bo wzbogacone są o nawilżający kwas hialuronowy i kolagen. Oprócz tego mamy wyciąg z alg , aloes, puder z pereł. Ja zawsze trzymam takie produkty w lodówce ponieważ chłód przynosi natychmiastową ulgę i zmniejsza opuchnięcia po zarwanej nocy. Płatki idealnie przylegają do skóry i nie zsuwają się ponieważ ilość esencji nie jest zbyt duża. Spokojnie przez 20 minut noszenia nie wysychają. Wykrój i rozmiar są świetne bo całkowicie obejmują obszar pod okiem. # Od strony technicznej # Płatki są całkowicie przeźroczyste . Początkowo po otwarciu saszetki ich nie zauważyłam , myślałam że producent zapomniał ich włożyć. Ułożone są na plastikowym korytku i pływają w niewielkiej ilości płynu. Są bezzapachowe. Opakowanie niby bez żadnych obrazków na wierzchu ale swoja kolorystyka przyciąga. Jest to wersja nawilżająco-liftingująca i o ile nawilżenie jest odczuwalne to ten lifting jakoś nie bardzo. Niby widzę że zmarszczki się delikatnie wypłaszczyły ale zapewne to zasługa dobrego nawilżenia i nie marszczenia się tak skóry. Nie mniej jednak efekt jest naprawdę świetny i możliwe że znalazłam godnego następcę moich ulubionych płatków Efektima Ta wersja jakoś tak bardziej przypadła mi do gustu niż ta druga ze złotem mimo że składy są bardzo podobne. Obydwie działają ale te płatki z kolagenem jakoś tak lepiej nawilżały . Na 100% kupie ponownie i to w hurtowych ilościach.
  • 10 grudnia 2024 o 9:15
    Doskonały dodatek do mojej codziennej pielęgnacji
    Ogólne wrażenia Płatki są wykonane z przyjemnego w dotyku hydrożelu, który dobrze przylega do skóry. Zawarte w nich serum ma delikatny, prawie niewyczuwalny zapach. Aplikacja jest bardzo prosta, a płatki wygodnie układają się pod oczami. Działanie Producent obiecuje zmniejszenie cieni i obrzęków pod oczami, wygładzenie zmarszczek oraz intensywne nawilżenie. Po kilku zastosowaniach mogę stwierdzić, że płatki rzeczywiście działają! Skóra pod oczami jest wyraźnie bardziej napięta, nawilżona i rozświetlona. Cienie pod oczami są nieco mniej widoczne, a drobne zmarszczki wygładzone. Efekty są widoczne już po pierwszym zastosowaniu, ale dla najlepszych rezultatów producent zaleca regularne stosowanie. Czy polecam? Tak, polecam hydrożelowe płatki pod oczy Kimoco Beauty. Są to świetny sposób na szybkie odświeżenie i nawilżenie skóry wokół oczu. Jeśli szukacie produktu, który pomoże Wam zredukować oznaki zmęczenia i poprawić wygląd skóry pod oczami, to warto wypróbować te płatki.
    Zalety:
    • Nawilżenie: Płatki intensywnie nawilżają skórę pod oczami, pozostawiając ją miękką i gładką.
    • Odświeżenie: Po zastosowaniu płatków skóra wygląda na wypoczętą i pełną blasku.
    • Łatwa aplikacja: Płatki są wygodne w użyciu i dobrze przylegają do skóry.
    • Efekt liftingujący: Skóra pod oczami jest wyraźnie napięta i wygładzona.
    • Relaks: Stosowanie płatków to prawdziwa przyjemność i chwilka relaksu.
    Wady:
    • Jednorazowe użycie: Każdy płatek jest przeznaczony do jednorazowego użytku co negatywnie wpływa na środowisko.