Płatki pod oczy

Efektima Vege, Hydrożelowe płatki pod oczy przeciwzmarszczkowe i rewitalizujące `Jarmuz i pomarańcza`

Iwona_C
    6 stycznia 2025 o 11:36
    Dobre jakościowo z bogatym składem i działaniem które w pełni pokrywa się z obietnicami producenta.
    Zazwyczaj kupuje płatki w opakowaniach zbiorczych, w słoiczkach ale takie pojedyncze sztuki też mi się trafiają, najczęściej otrzymuje wiele w boksach kosmetycznych i w taki też sposób trafiły do mnie płatki od Efektima. Opakowanie jest bardzo ładne i dość nietypowe jak na płatki. Mamy tutaj tekturową kopertę z ładną kolorystyką z nadrukiem pomarańczy i jarmużu, z okienkiem przez które widać płatki. Znajdziemy tu również dokładny opis produktu. Wewnątrz saszetki znajduje się blister z zalakowanymi dwoma płatkami. Blister posiada boczne nacięcia łatwo go otworzyć, w nim na przezroczystej plastikowej tacce ulokowane są płatki. Płatki są żelowe w transparentnym zielonym kolorze i zanurzone są w niewielkiej ilości serum o niewyczuwalnym zapachu. Są one dobrze skrojone, łatwe w aplikacji a po nałożeniu na skórę pod oczami pozostają na swoim miejscu przez cały czas noszenia. Producent zalec trzymać je na skórze 20 minut i tak też uczyniłam. Podczas noszenia płatki przyjemnie chłodzą skórę, nie występuje żaden dyskomfort, delikatnie przesychają, ale nawet po 20 minutach zostają jeszcze wilgotne. Po ich ściągnięciu na skórze nie pozostaje żadne kleista warstwa. Działanie jest bardzo dobre, najbardziej widzę tutaj redukcję obrzęków i podkrążonych oczu, jest ona większe kiedy płatki przed aplikacją schodzimy w lodówce. Skóra pod oczami po zastosowaniu płatków prezentuje się naprawdę bardzo ładnie, jest delikatnie rozświetlona, ładnie napięta i taka bardziej wypełniona od wewnątrz. Bardzo dobrze wypielęgnowana, widocznie nawilżona i odżywiona. Efekt działania nie utrzymuje się na stałe, ale jest widoczny parę godzin po zastosowaniu produktu. Skład jest bardzo bogaty zawartością sporej ilości substancji aktywnych w tym gliceryny, witaminy C, niacynamidu, witaminy E, wyciągiem z jarmużu, ekstraktu z owoców pomarańczy, ekstraktu z wąkroty azjatyckiej, wyciągiem z korzenia rdestowca ostrokończystego, retinolu, ekstraktem z korzenia tarczycy bajkalskiej, wyciągiem z zielonej herbaty, ekstraktem z korzenia lukrecji, ekstraktem z rumianku, ekstraktem z rozmarynu, plus konserwanty w fenoksyetanol pod koniec listy. Podsumowując jest to bardzo udana pielęgnacja okolic oczu od Efektimy. Samo opakowanie zachęca do zakupu, skład też jest na plus, a działanie w pełni pokrywa się z obietnicami producenta. Świetne jakościowo płatki, zakupie ponownie.
    Zalety:
    • żelowe płatki wygodne w aplikacji
    • dobrze nasączone serum
    • komfortowe w noszeniu
    • nie pozostawiają lepkiego filmu
    • wygładzają i rozpromieniają
    • redukują obrzęki i zasinienia
    • nawilżają i odżywiają skórę
    • nie wywołują podraznień
    • bogaty skład
    • dobrej jakości płatki, nie targają się i są odpowiednio skrojone
    • śliczna grafika opakowania
  • 19 listopada 2023 o 11:15
    Najlepsze dla lekarza po dyżurze
    Uwielbiam te płatki pod oczy. Na promocji kupuję przynajmniej 10 opakowań i od razu wsadzam do lodówki. Nakładam je pod oczy takie schłodzone, odczuwalny jest efekt pielęgnujący, nawilżający. Te akurat nie pachną, ale nie jest to dla mnie problemem. Faktycznie radzi sobie z opuchnięciami pod oczami, workami po nieprzespanej nocy. Często podczas dyżuru całodobowego nie prześpię się ani na chwilę. Rano wyglądam po prostu źle, a te płatki poprawiają wygląd skóry wokół oczu, zmniejszają opuchliznę. Skóra jest napięta, bardziej jędrna i nawilżona. Buzia wygląda na bardziej wypoczętą. Są to według mnie jedne z lepszych płatków pod oczy, testowałam już ich sporo, a te dają widocznie zauważalny oraz szybki efekt.
    • skład
    • działanie
  • 19 listopada 2023 o 11:06
    Te płatki to kolejna pozycja od Efektimy, którą mogę polecić...
    Przyszedł czas na sprawdzenie serii Vege. W moich zapasach mam różne rodzaje od tych podstawowych po wegańskie, które od początku budziły moją ciekawość. Płatki hydrożelowe to mój ratunek-opatrunek dla opuchniętych oczu. Zawsze się zachwycam jaki to świetny wynalazek żeby szybko powrócić do dobrego wyglądu;))) tym razem wypróbowałam Jarmuż & Pomarańcza, które zamknięte są w pięknym kartoniku zamykanym jak koperta. Kartonik posiada piękną szatę graficzną na ktorym widzimy Jarmuż i połówki pomarańczy, które odrazu 'mówią' co zawierają płatki. Na opakowaniu znajdziemy skład, jakie efekty powinny być widoczne oraz sposób stosowania. Na zamknięciu znajduje się data ważności. Płatki zawierają ekstrakty: - z owocu pomarańczy, - liści jarmużu, - kwiatów rumianku, - liści herbaty, - wąkrorki azjatyckiej, - z korzenia tarczycy bajkalskiej, Witaminy B3, E, C, A oraz kwas hialuronowy. Same bogactwa:)) Płatki umieszczone sa na tacce zabezpieczonej folią za co ogromny plus bo nie wyleje się z nich esencja ani sie nie przesuwają podczas wyciągania z opakowania. Płatki są transparentne, ciemno zielone, średniej grubości. Zapachu nie wyczuwam choć liczyłam na jakieś cytrusy ale nie jest to minus. Tak po prostu fajnie jakby delikatnie pachniały. Efekt stosowania tych płatków to wygladzona, rozświetlona skóra pod oczami. Podczas aplikacji czuć napięcie oraz przyjemny chłód, ja dodatkowo schładzam w lodówce przed użyciem.
    Zalety:
    • mnóstwo dobrych ekstraktów,
    • wygodne opakowanie, płatki są zabezpieczone folią więc nie wylewa się esencja,
    • dobrze trzymają się skóry przez cały czas,
    • wygładzają i rozświetlają skórę,
    mm2991
    14 lutego 2023 o 6:45
    Mieszane mam uczucie
    Płatki hydrożelowe kupiłam podczas promocji - jestem fanką płatków oraz masek na tkaninie. Płatki mają bardzo ładne opakowanie - szatą graficzna zdecydowanie przyciąga uwagę. Po otwarciu i nałożeniu płatków niestety odczuwam mocne pieczenie które znika po ok 5-7 minutach - nie jest to przyjemny efekt. Płatki dobrze trzymają się skóry pod oczami, nie przesuwają po mimo że stosując je wykonuje inne czynności. Na szczęście pieczenie nie spowodowało zaczerwienienia i podrażenia. Po zastosowaniu widać zdecydowanie zmniejszenie opuchnięć pod oczami, cienie są zdecydowanie mniej widoczne a cera zdecydowanie wygładzona.
  • 1 lutego 2023 o 21:07
    Jako posiadaczka suchej, wrażliwej oraz reaktywnej skóry pod oczami nie wyobrażam sobie nie posiadać w swoich zbiorach kosmetycznych sporej ilości płatków. Bardzo lubię testować propozycję, których jeszcze u mnie nie było. Jednymi z kosmetyków, na zastosowanie których miałam sporą ochotę były kultowe już płatki od marki Efektima z serii Vege. W moim mieście są one bardzo trudno dostępne w drogeriach stacjonarnych, dlatego kiedy tylko znalazłam je w jednym ze sklepów Rossmann, to od razy wrzuciła je do koszyka. Na pierwszy ogień poszła wersja z jarmużem oraz pomarańczą. Nie ukrywam, że miałam wobec tego kosmetyku spore oczekiwania i na szczęście zostały one spełnione, natomiast o tym chwilę później. Płatki zostały zamknięte w kartonowym opakowaniu o naprawdę pięknej, bogatej grafice. Jest ona w kolorach głównie turkusu oraz pomarańczy. Znajdziemy tutaj okienko, przez które doskonale widać nasze kosmetyk, ale także wszelkie, najważniejsze informacje o produkcie, to znaczy logo producenta, nazwa produktu, opis, zalecany sposób użytku czy skład. Oprócz tego mamy tutaj grafikę dwóch najważniejszych składników, między innymi jarmużu czy plastrów pomarańczy. Cena regularna tego produktu wynosi około siedem złotych. Płatki znajdują się na plastikowej tatce, ale nie pływają w żadnej esencji. Mimo to są śliskie i nawilżone, z racji tego, iż posiadają hydrożelową formułę. Posiadają bardzo delikatny, prawie niewyczuwalny, owocowy zapach. Płatki zaaplikowałam na oczyszczoną skórę pod oczami. Bardzo dobrze się jej trzymają, nie zsuwają się. Trzymałam je według zaleceń, czyli około dwadzieścia minut. Wcześniej oczywiście trzymałam je chwilkę w lodówce. Bardzo fajnie chłodzą, także jednocześnie automatycznie niwelują opuchliznę, robią to bardzo porządnie, szczerze mówiąc to uratowały mnie z kryzysowej sytuacji po drobnym uczuleniu, kiedy skóra pod moimi oczami dość mocno spuchła. Dodatkowo świetnie nawilżają i optycznie wygładzają. Nadają skórze zdrowego blasku i odżywienia. Idealnie nadają się jako wstępna pielęgnacja nawet pod makijaż. Nie pozostawiają tłustej i klejącej się warstwy. Płatki pod oczy od marki Efektima spełniły wszystkie moje oczekiwania. Są świetne w działaniu, idealnie nawilżają, koją i niwelują opuchliznę. Mają przyjemny, ładny design i się komfortowe w stosowaniu. Zdecydowanie polecam, bardzo dobry kosmetyk za atrakcyjną cenę.
    • Design
    • Hydrożelowa formuła