Pasty do zębów

Colgate Max White, Crystal White Lemon Oil & Himalayan Salt Toothpaste Krystaliczna biel, Pasta do zębów z solą himalajską i olejkiem cytrynowym

Colgate Max White Crystal White Lemon Oil&Himalayan Salt

• 17 listopada 2024 o 16:50
    Nieporozumienie produkcyjne
    Robiąc zakupy w popularnym dyskoncie zauważyłam osobną szafę z nowościami Colgate z serii Max White i Max Fresh. Szaty graficzne w odcieniach seledynowej i butelkowej zieleni prezentowały się bardzo zachęcająco. Zdecydowałam się na zakup pasty z olejkiem cytrynowym i solą himalajską oraz zieloną herbatą. Po sprawdzeniu obu uważam, że są one zdecydowanie zbyt przekombinowane. Zamysłem producenta zapewne było zaskoczyć innowacyjnością swoich odbiorców, ale według mnie zadziało się w tym przypadku nieporozumienie produkcyjne. Uważam, że składniki są bardzo źle skomponowane, co przekłada się na fatalny efekt finalny. Po słowie wstępu przechodzę do opisania preparatu, który recenzuje. Nie potrafię zrozumieć logiki w tym, jak ktoś mógł zaakceptować i wypuścić w obieg rynkowy tak nietrafiony produkt. Pasta oczywiście spełnia swoje podstawowe zadanie dotyczącego utrzymania higieny jamy ustnej, ale nie da się jej używać. Posmak tej formuły jest tak obrzydliwy, słony i drętwy oraz sprawia, że szczotkowanie jest ogromną nieprzyjemnością. Nuta cytryny jest kompletnie niewyczuwalna, a myślę, że gdyby proporcję były inaczej dobrane, mogłaby ona zneutralizować niemiłe wrażenia. Marka opisuje kosmetyk jako gwarantujący krystaliczną biel, eliminujący przebarwienia i zwalczający próchnicę. Tego typu obietnice są dla mnie zbyt wybujałe, abym była w stanie w nie uwierzyć. Przy tej pielęgnacji trudno zweryfikować nawet zgodność opisu, ponieważ już na samą myśl o stosowaniu tego asortymentu robi mi się niedobrze. Konsystencja jest zwyczajna, klasyczna, gęsta, zbita, biała, formuła bez żadnych drobinek. Firma informuje o orzeźwiającym oddechu, a ja tego nie czuję, tylko tępość w jamie ustnej. Kwestie zapachowe nie robią na mnie pozytywnego wrażenia, ale i tak uważam, że są zdecydowanie lepsze od tego co czuje w moich kubkach smakowych. Aplikacja odbywa się z ogromną moją niechęcią, nie mam pomysłu jak zużyć cały egzemplarz. Próbowałam jakoś się przemóc i oswoić, ale bezskutecznie. Pielęgnacja otrzymała ode mnie wiele szans, podejść i prób, ale moja opinia jest niezmiennie zła. Pojemność to standardowe 75 ml, przy mojej aktualnej częstotliwości stosowania mam wrażenie, że ta sztuka nigdy mi się nie skończy. Nie chce się już zmuszać do tej propozycji, muszę na jakiś czas odstawić ją na bok, ponieważ bardzo mnie przytłoczyła. Produkt na pewno nie jest wart swojej ceny i przestrzegam przed dodaniem go do koszka sklepowego. Wizualnie tubka mi się podoba, barwa jasnej zieleni jest energetyzująca i robi mylne pierwsze dobre wrażenie, nieadekwatne do późniejszych odczuć. Opakowanie to także klasyka w wykonaniu tej marki, czyli zostało zaprojektowane pod oczekiwania klientów. Pod nakrętką znajduje się wygodny dozownik, który pod wpływem nacisku na dalszą część plastiku wydobywa kontrolowaną ilość. Jestem bardzo rozczarowana tym wyrobem, nie wiem czy jest on w stanie trafić w czyjeś gusta.
  • 1 sierpnia 2024 o 10:16
    Słona pasta. A to dopiero heca
    Pastę kupiłam w supermarkecie "na promocji" za 7 zł, po czym dowiedziałam się, że moja mama w ten sam dzień kupiła dokładnie taką samą pastę w innym sklepie za 4,50 zł... No nic. Trudno. Ważne, że kupiłam wersję z cytryną! Oj jak ja uwielbiam cytrynowe pasty do zębów! No tak, tylko że ta jest dodatkowo z solą... Pasta o pojemności 75 ml w małej tubce z zakrętką (wolę zamykane na "klik"). Solidaryzuję się z wizażanką, która w recenzji napisała, że nie wie czego się spodziewała po paście z solą - tak, ja też widziałam ten napis na opakowaniu a i tak się zdziwiłam :D Pasta ma brudno biały kolor i smak miętowo - solny. Na początku czuć samą sól, po chwili chyba się przyzwyczajam, bo na szczęście zaczynam mocniej wyczuwać miętę. Cóż za interesujące doznania smakowe. Niestety cytryny tu zabrakło - jest chyba tylko na opakowaniu. Po umyciu zębów jama ustna jest lekko odświeżona, nie czuć soli, a delikatną miętę. Wolę trochę mocniejsze odświeżenie. Zęby są umyte, ale tak naprawdę w myciu zębów pasta wcale nie jest taka ważna - liczy się odpowiednia szczoteczka i technika mycia. Pasta to tylko dodatek. Nie zauważyłam efektu wybielenia zębów, ale nie oczekiwałam go. Podsumowując, pasta jest zaskakująca, mimo że producent uprzedzał o zawartości soli ;) Jeśli ktoś lubi takie eksperymenty to proszę bardzo, ja do tego produktu nie wrócę. Wolę w tej cenie zwykłą, miętową wersję.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    Wady:
    • Mała niewygodna zakrętka
    • Smak
    • Za słabe odświeżenie
    • Brak efektu wybielenia
    anna996
    10 lipca 2024 o 10:16
    Słona, trudno ją zużyć
    Moja ocena: - pasta jest naprawdę słona, dziwne uczucie w czasie mycia zębów i po myciu. Zawsze potem używam płynu do płukania, żeby zneutralizowac ten smak. - pasta ma biały kolor - dobrze się pieni - dobrze myje - dostępność: kupiłam w Auchan za kilka złotych. Ogólnie: używam tej pasty zamiennie z inną, trudno mi ją skończyć, a szkoda wyrzucić. Chciałam wypróbować taką rzadko spotykaną wersję smakową, ale już nie kupię ponownie.
  • 5 maja 2024 o 0:21
    Nieprzyjemne pierwsze wrażenie
    Pastę Colgate kupiłam wraz z wariantem Zielona Herbata w Biedronce, gdzie pojawił się stand marki. Lubię linię Max White, więc myślałam, że będzie to fajna odskocznia od typowej mięty. Niestety, jest to raczej produkt dla koneserów :D Opakowanie to klasyczna tubka, z zakręcanym korkiem. Wolę zamknięcie na zatrzask, jest zdecydowanie wygodniejsze. Do tego kartonik, szata graficzna jest ładna, ale to wciąż zbędny śmieć. Pasta w tytule jest cytrynowa z solą himalajską. Nie wiem więc czego ja się spodziewałam, skoro ona jest słona i producent tego nie ukrywa :D Pierwsze zetknięcie było dziwne - faktycznie jest słona, gdzieś tam w tle jest ta cytryna, ale sól dominuje. Nie jest to najprzyjemniejsza pasta, nie umila mi szczotkowania, z biegiem czasu po prostu się do niej przyzwyczaiłam, ale z ulgą wróciłam do klasycznej mięty. Pasta ma biały kolor, bez drobinek, kryształków i innych bajerek. Teoretycznie spełnia swoją funkcję - wytwarza optymalną ilość piany, czyści, lekko odświeża. Jest łagodna dla wrażliwych zębów, nie piecze, nie szczypie. Uczucie świeżego oddechu jest raczej krótkotrwałe, aczkolwiek w duecie z płynem do płukania ust delikatnie przedłuża ten efekt. Produkt jest niedrogi, z dostępnością raczej różnie, nie sądzę by weszła do stałej oferty. Wypróbowałam, zaspokoiłam ciekawość, ale nie przewiduję, bym miała porzucić dla niej standardowe, miętowe pasty.