Maseczki klasyczne

Naturado Argile Verte, Green Montmorillonite Clay Paste Pasta z glinki zielonej

• 19 października 2013 o 23:29
    Dobra rzecz
    Ta glinka to ogólnie fajny produkt, ale używałam już glinek (zielonych), które dają lepsze efekty. O ile bardzo ładnie wysusza np. różnorakie wypryski, tak nie daje tak ładnego, świeżego efektu, jakiego bym oczekiwała (inne glinki - dawały). Wady i zalety: + niska cena, + dość wydajna, + ma bardzo ładne działanie wysuszające na wszelkie wypryski, + oczyszcza całkiem ładnie, choć nie jest to ideał, + fajnie się nakłada, nie brudzi się, tak jak w przypadku konieczności samodzielnego łączenia glinki sproszkowanej z wodą, - nie rozjaśnia i nie odświeża wystarczająco mojej cery. Ogólnie rzecz biorąc: warto kupić. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 28 grudnia 2011 o 20:52
    nie szukam już innej
    Maseczka kupiona oczywiście pod wpływem zachwytów na Wizażu. Czysta glinka beż żadnych dodatków, konserwantów. Wymieszana tylko z wodą - nie trzeba się już bawić w odmierzanie, mieszanie (jak w przypadku glinek w proszku). Tuba jest ogromna, pasta bardzo wydajna, a cena niewysoka - kolejny plus. Oczywiście - jak każda glinka zasycha i ściąga skórę (dlatego spryskuje podczas jej stosowania twarz hydrolatem, wodą termalną). Stosuje też punktowo na nieprzyjaciół skórnych. Pasta świetnie oczyszcza skórę, cera jest rozjaśniona i odświeżona, pory zmniejszone. Miałam różne maseczki z glinki (w tym nieodżałowaną z Herbapolu), ale ta pasuje mi najbardziej. Natura w czystej postaci - czegóż chcieć więcej? :) Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    olasia
    2 listopada 2011 o 12:00
    wspaniala!
    Glinka zielona to moj niezbednik kosmetyczny. Jednak nie za bardzo lubie jej uzywac jako maske, wole do codziennej pielegnacji po oczyszczaniu zelem/mydlem na koniec umyc twarz jeszcze glinka i dopiero wtedy czuje, ze moje pory sa oczyszczone. Buzia jest wtedy taka zdrowa, nieprzemeczona i zmaltretowana jak w przypadku chemicznych oczyszczaczy. Mysle, ze to zasluga tych wszystkich dobroczynnych mineralow w niej zawartych. Stosuje ja rowiez punktowo na niedoskonalosci i tez bardzo dobrze sie sprawdza. To bardzo dobry kosmetyk i w dodatku w wygodnej formie gotowej do uzycia.
    miskowa
    31 sierpnia 2011 o 9:33
    najlepsza glinka, bez wad
    Jestem zachwycona tą glinką, bez wątpienia najlepsza jaką miałam dotychczas. Przystępna cenowo, duża tuba i działanie, jakiego oczekiwałam. Już po pierwszym użyciu widać, że pory są zwężone, cera jest rozjaśniona i uspokojona. Przy regularnym stosowaniu pojawia się mniej wyprysków i skóra lepiej się prezentuje, wydzielanie sebum jest też lekko mniejsze. Skład ma rewelacyjny, bo nie ma nic zbędnego, nie ma żadnej chemii - sama natura. Producent zaleca stosować ją również na miejsca po ukąszeniach owadów, ponoć pomaga i przyspiesza gojenie, ale jeszcze nie próbowałam. Pasta ma dobrą konsystencję, więc przyjemnie się ją nakłada i nie trzeba kombinować z odmierzaniem i mieszaniem glinki w proszku. Dla mnie jest to duży plus i udogodnienie. Jak każda glinka zasycha na twarzy, więc trzeba pilnować czasu, ew. spryskać twarz wodą termalną, hydrolatem, czy jakąś mgiełką. Jedyny minus to słaba dostępność, bo znam tylko jedno miejsce, gdzie można ją kupić, ale szczerze polecam ją odnaleźć a nie będziecie chciały już używać żadnych innych glinek. Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 tuby
    Sicilia
    4 kwietnia 2011 o 15:11
    bardzo dobrze oczyszcza
    Skład: glinka + woda. Dobrze wymieszane razem, dzięki czemu z tubki mamy od razu zieloną pastę, którą łatwo się nakłada. Glinka dobrze oczyszcza, od razu widać miejsca, gdzie szybciej działa (szybciej wysycha). Po 10 minutach trzeba spłukać, czuć jak ściąga. Skóra po zastosowaniu jest gładka, glinka goi wypryski. Opakowanie bardzo wydajne i starcza naprawde na długo. Do tego nie trzeba się męczyć z odmierzaniem wody i mieszaniem proszku. Tu wszystko jest gotowe. Nawet nie chcę szukać innej zielonej glinki. Ta jest wystarczająco dobra. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze