Na początek napiszę bez owijania w bawełnę:
TO NIE JEST KREM 40+!
Całym sercem popieram stwierdzenie, że na dobry krem do twarzy nie trzeba od razu wywalać miesięcznej pensji, ale z drugiej strony, kupując tego rodzaju produkt tańszy niż 50 zł, nie mamy prawa oczekiwać cudów.
Firmę Ziaja lubię. Posiada bogatą ofertę, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Problem z ich kosmetykami to głównie słabe filtry przeciwsłoneczne w kremach do twarzy oraz stawiane pod znakiem zapytania działanie przeciwzmarszczkowe. Nawilżający krem przeciwzmarszczkowy Ziaja 40+ nie jest tutaj - NIESTETY - wyjątkiem...
ZALETY:
+ ZAPEWNIA CAŁODZIENNE NAWILŻENIE:
przy mojej mieszanej cerze nie mam w tej materii powodów do narzekań, ale osoby z cerą suchą powinny przed zakupem skorzystać z darmowych próbek kosmetyku, by zyskać pewność, że to produkt przeznaczony również dla nich,
+ WYSOKA WYDAJNOŚĆ:
1 opakowanie wystarczyło mi na 4 miesiące z okładem;
krem rozprowadza się bez trudności i wchłania nadzwyczaj szybko, nie pozostawiając na skórze lepkiej warstwy,
+ NIE UCZULA:
oczy mi po nie nie łzawiły, co czasem zdarza się w przypadku innych kosmetyków,
+ IDEALNY POD MAKIJAŻ:
nic z twarzy nie spływa, nie waży się ani się nie rozmazuje,
+ POPRAWIA KOLORYT CERY I UJEDNOLICA GO:
może jest to tylko moje spostrzeżenie, ale po każdej aplikacji kremu, moja twarz zyskiwała na wyglądzie(zwykle, muszę trochę pokombinować z podkładem, żeby uzyskać taki efekt),
+ PRZED ZAKUPEM MOŻNA PRZETESTOWAĆ PRODUKT:
służą do tego próbki, które przy zakupie dowolnego produktu w sklepach Ziaja, ekspedientki dorzucają nam gratis; nie zaszkodzi poprosić wtedy o konkretną próbkę i przekonać się, czy warto zainwestować te kilka złotych w ów produkt,
+ DOSTĘPNOŚĆ KOSMETYKU, A ZARAZEM KONKURENCYJNOŚĆ CEN:
firmowe sklepy Ziaja, drogerie, nawet lokalne sklepy posiadają go w asortymencie.
WADY:
- SŁABY FILTR:
krem byłby ideałem na letnie, upalne miesiące, gdyby nie filtr 6 SPF; to stanowczo zbyt mało, by skutecznie chronić skórę twarzy przed słońcem, a że latem często rezygnujemy z podkładów, sam krem nie zabezpieczy naszej twarzy i jakiekolwiek działanie przeciwzmarszczkowe zda się "psu na budę":/
- ZAPYCHA:
już po tygodniu użytkowania dorobiłam się pojedynczych "niespodzianek", ale zacisnęłam zęby, sięgnęłam po żel do mycia twarzy na trądzik i łojotok Ziaja Med i nadal stosowałam krem.
Dla cery normalnej 30+ to PRAWIE IDEAŁ(jak wspomniałam wyżej - filtry obniżają notę),
dla cery suchej 30+ radzę przetestować przed zakupem,
dla osób w wieku 40+ się nie nadaje, chyba, że kogoś natura obdarzyła twarzą odporną na działanie czasu;)
Używam tego produktu od: 4,5 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1 - w całości