Cienie do powiek

4 na 51 opinię

Sarrahh
    29 lipca 2024 o 13:31
    Brąziki i śliczne błyski
    To moja pierwsza paletka od koreańskiej marki. Kupując ją miałam z tyłu głowy, że koreańskie cienie będą pewnie słabo napigmentowane i rzeczywiście tak jest. Jednak przyznaję, że trochę mi to przeszkadza, mogłyby być trochę mocniejsze. Najciemniejszy cień po wyblendowaniu wygląda trochę jak ten jaśniejszy brąz. Ale ogólnie są całkiem przyjemne, łatwo sie rozcierają, nie robią plam. Błyski bardzo mi się podobają. Jeden jest delikatniejszy, błyszczy na złoto-żółto-niebieskawo, drugi jest dużo intensywniejszy, jest taki cielisty, odrobinę różowawy i jest przepiękny. Błyszczy niesamowicie intensywnie i daje dosłownie efekt mokrej powieki. To jest zdecydowanie hit tej paletki. Podoba mi się też to nie paletka jest taka mała i poręczna. Samo opakowanie jest bardzo pożądnie zrobione, nie jest to zwykły tani plastik. Kolorystyka też jest na plus, ponieważ sa to bardzo klasyczne brązy, które nie są ani ciepło-rude ani jakieś chłodno brudne. Jest tu wszystko czego potrzeba do zrobienia klasycznego, brazowego makijażu. Może przydałby się jeszcze jakiś ciemniejszy cień, ale i tak jest super. Cieszę się, że mam tę paletkę, natomiast na rynku są raczej lepsze cienie niż te, ale ten jeden błyszczący cień rekompensuje mi trochę niedociągnięcia.
    Zalety:
    • Kolorystyka - prawdziwie neutralne brązy
    • Błyszczące cienie, a zwłaszcza jeden są przepiekne i intensywnie błyszczą
    • Paletka jest bardzo kompaktowa i ma pożądne opakowanie
    Wady:
    • Pigment - trochę za słaby i szybko sie wytraca