Tusze do rzęs

Niuqi Volume Up, Curl and Volume Mascara Podkręcająco-pogrubiający tusz do rzęs

4 na 51 opinię

• 6 października 2024 o 18:53
    brak widocznego pogrubienia rzęs
    Firmę Niuqi kojarzę głównie za sprawą lakierów hybrydowych, które nota bene są świetne. W związku z tym, miałam także większe oczekiwania związane z tym tuszem. I tak w sumie trochę mnie zawiódł. Z natury mam krótkie, sztywne i proste rzęsy rosnące ku dołowi. Tusz ten kupiłam, po przeczytaniu obietnic producenta, że ma pogrubiać i podkręcać rzęsy. To jest zdecydowanie to czego oczekuję od tuszy do rzęs. Tusz zamknięty jest w czarnym, dość grubym ale krótkim opakowaniu. Dlaczego piszę, że krótkim? Ponieważ przy pierwszym użyciu okazało się, że trzon szczoteczki (nie włosie) jest bardzo krótki i ciężko się nią maluje rzęsy. Podczas malowania zewnętrznego kącika oka zakrętka zasłania mi prawie drugą połowę oka. Dodatkowo zakrętka ma kształt, który też nie ułatwia manewrowania nią. Wolę te prostsze zakrętki, ta często wypadała mi z rąk. Sama szczoteczka jest silikonowa, wygodna w użyciu. Po kształcie już można zauważyć, że raczej nie będzie podkręcać rzęs ale miałam nadzieję, że będzie je pogrubiać ale o tym za chwilę. Tusz ma piękną, głęboką czerń, nie osypuje się w ciągu dnia, nie zostawia grudek czy efektu pajęczych nóżek. Nie sprawia problemów podczas demakijażu a nawet muszę powiedzieć, że zmywa się łatwiej niż inne. Efekt końcowy na rzęsach ocenię biorąc pod uwagę jedną zmienną: efekt przed liftingiem i laminacją rzęs i po. PRZED LAMINACJĄ : Bardzo ciężko było uzyskać pożądany efekt. Efekt podkręcenia był żaden, pogrubienie słabe, rzęsy sklejone. PO LAMINACJI: Po zabiegu liftingu odszedł problem braku efektu podkręcenia, bo rzęsy już na starcie były uniesione i podkręcone. Dużo łatwiej jest mi je teraz tuszować. Rzęsy po pomalowaniu są pięknie rozdzielone ale nadal nie są pogrubione. Noszę okulary i lubię raczej mocno podkreślone spojrzenie ale w przypadku tego tuszu zadowalający efekt mam po jakichś 3-4 warstwach a i tak uważam, że mogłyby być bardziej pogrubione. Reasumując myślę, że jest to tusz dla posiadaczek naturalnie podkręconych rzęs i miłośniczek raczej delikatnego makijażu.
    Zalety:
    • głęboka czerń
    • nie osypuje się
    • nie zostawia grudek
    • nie ma problemów przy demakijażu
    • nie podrażnia oczu
    Wady:
    • brak efektu pogrubienia jakiego bym oczekiwała
    Inne