Żele do kąpieli dla dzieci

Dada Żel do mycia ciała i włosów 2w1

xBunny
    25 lutego 2025 o 23:48
    Super produkt!
    Zacznę od tego, że produkt kupiłam bo bardzo byłam ciekawa jego działania. Producent obiecuje produkt dwufunkcyjny, który nadaje się już od od pierwszych dni życia dziecka. Jaka jest moja opinia? Na pewno pozytywna. Produkt ma bardzo dużą pojemność, potrzeba go bardzo niewiele by umyć ciało dziecka i włosy. U mnie testowały go dwie dziewczynki z długimi włosami. Najważniejsze - nie szczypał w oczy, nie plątał włosów, nie powodował przesuszenia skóry. Żel łagodnie pielęgnuje włosy i ciało. Dzięki temu produktowi włosy moich córek były błyszczące, sypkie i łatwo się rozczesywały. Zapach żelu jest bardzo delikatny wręcz niewyczuwalny. Dodatkową zaletą jest opakowanie z pompką dozująca odpowiednią ilość produktu. Jestem zachwycona, że produkt z dyskontu jest naprawdę taki dobry. Teraz nie tylko pieluchy oraz chusteczki Dada są moimi ulubieńcami - od teraz jest również nim żel 2 w 1 do mycia ciała i włosów. Polecam serdecznie. Wydajność i dobra jakość!
  • 8 lutego 2025 o 21:00
    Świetny żel dla dziecka, tylko pompka jest ciężka w obsłudze
    Żel kupiłam w Biedronce. Ze względu na to, że często robię tam zakupy kupiłam go w celu przetestowania i sprawdził się dobrze u mojego synka. To już kolejne opakowanie, a z racji tego że sklep robi często promocje to planuje go kupować na stałe jako żel do kąpieli. Opakowanie 350 ml to butelka z pompką. Żel jest bezbarwny, ma gęstą konsystencję. Dobrze pieni się oraz łatwo go spłukać z ciała. Ma przyjemny, taki dziecięcy zapach, który nie jest agresywny. Pompa niestety w tym opakowaniu chodzi bardzo słabo. Ciężko przez to wycisnąć produkt. Mam nadzieję, że producent to poprawi W opakowaniu. Ogólnie jest to produkt wydajny, biorąc pod uwagę cenę i skuteczność. Tak jak wspomniałam wyżej często jest sprzedawany w promocji, więc cena jest atrakcyjna i adekwatna do jakości produktu. Produkt jest bezpieczny dla dziecka od 1 miesiąca życia. To ważna informacja i super, że pojawia się na opakowaniu. To uniwersalny produkt, który można stosować do mycia ciała i włosów w codziennej pielęgnacji. Produkt jest hipoalergiczny, nie podrażnia i nie uczula wrażliwej skóry dziecka. Dobrze oczyszcza ciało i włosy, nie wysuszając delikatnej skóry dziecka. Sprawia, że jest ona nawilżona po kąpieli. Produkt pielęgnuje skórę dziecka oraz dba o równowagę mikrobiologiczną skóry. Składniki aktywne to: ekstrakt ze słodkich migdałów, prebiotyk + kompleks inaktywowanych probiotyków. Jestem pozytywnie zaskoczona tym kosmetykiem.
    Zalety:
    • uniwersalny do ciała i włosów dziecka,
    • nawilża skórę,
    • nie podrażnia
    Wady:
    • pompka fatalnie działa w tym produkcie
  • 2 lutego 2025 o 20:20
    Ulubiony Żel mojej córki. Uniwersalny kosmetyk z dobrym hipoalergiczny składem
    ◾️Zacznę od tego, że moja córka jest atopiczką, więc dobór odpowiedniego kosmetyku do mycia jej ciała graniczy z cudem. ◾️Jedne kosmetyki powodują podrażnienia, drugie wysuszają skórę, ale od miesiąca mamy już swój ideał, który nie tylko nadaje się do mycia ciała, ale również włosów. ◾️Opakowanie: ➖️Żel zamknięty jest w białej butelce z aplikatorem typu pompka. ➖️Butelka o sporym kształcie I dość toporna więc, gdy stoi na półce pod prysznicem mam pewność, że się nie przewróci. ➖️Etykieta na butelce o skromnej, lecz ciekawej szacie graficznej. ➖️Etykieta w kolorze białym z granatowymi i ciemnobeżowymi napisami. ➖️Na etykiecie znajduje się również rysunek słonia. ➖️Napisy na opakowaniu czytelne szczegółowe w języku polskim. ◾️Pojemność: ➖️Butelka o pojemności 350 ml ◾️Data ważności: ➖️Żel należy zużyć w ciągu roku od otwarcia. ◾️Skład: Żel ma doskonały skład znajdziemy w nim: ➖️synbiotyki ➖️prebiotyki ➖️Ekstaktat ze słodkich migdałów ➖️Inulinę ◾️Konsystencja – kolor – zapach ➖️Żel o bardzo gęstej treściwej konsystencji. ➖️Żel bezbarwny o przepięknym kremowym zapachu. ◾️Użytkowanie: ➖️Pompka dobrze dozuje Żel, jednak ciężko ona chodzi jak dla mnie nie jest to minus przynajmniej mam pewność, że moja córka samodzielnie go nie użyje. ➖️Przez to, że Żel ma gęstą konsystencję jest naprawdę megawydajny wystarczy dosłownie odrobina, by umyć ciało oraz włosy córki. ◾️Efekty: ➖️Żel w delikatny sposób oczyszcza skórę mojej córki z zanieczyszczeń. ➖️Żel nie powoduje uczucia ściągnięcia skóry oraz jej wysuszenia. ➖️Skóra mojej córki po każdej kąpieli jest nawilżona delikatna i mięciutka. ➖️Jeśli córka ma jakieś zmiany skórne, to Żel ich nie podrażnia wręcz mam wrażenie, że skóra szybciej wraca do normalności. ➖️Jeśli chodzi o włosy, to włosy po żelu dobrze się rozczesują, a po wysuszeniu są miękkie i mega błyszczą. ➖️Skóra głowy córki nie jest również wysuszona. ➖️Żel nie szczypie w oczy i nie powoduje łzawienia.
    Zalety:
    • Doskonały skład
    • Gęstość
    • Produkt 2 w 1
    • Przepiękny zapach
    • Nawilża skórę
    • Odżywia skórę
    • Pomaga w rozczesywaniu włosów
    • Włosy lśniące i mięciutkie
    horsian
    8 listopada 2024 o 20:05
    Najlepszy żel jaki kupiłam przez pomyłkę
    Będąc w biedronce chciałam złapać szybko coś do mycia, bo mój żel na wykończeniu był. Przypadkowo złapałam dziecięcy żel dada bo był wystawiony w miejscu nowości i nie zauważyłam że to dla dzieci. Stwierdziłam że już zużyję. Po tygodniu zniknęły mi suche plamy z nóg po letnim ich goleniu oraz skóra się lekko napięła. Obecnie korzystam z niego 1,5 miesiąca i jeszcze nie zużyłam butelki. Żel jest bardzo gęsty ale dzięki temu wystarcza jego mała ilość na całe ciało pod prysznic. Pachnie ślicznie, taką czystością. Włosy też od czasu do czasu nim myję- bardzo delikatnie je czyści i moja skóra głowy trochę mniej się po nim przetłuszcza ale trzeba użyć po nim odżywki przy puszących się włosach. Minusem jest pompka która trochę słabo pompuje ale to tyle z negatywów. Przestawiam się na razie na ten żel i innego nie kupuję <3
    Zalety:
    • Wydajność zapach nawilżenie delikatne mycie napięcie i zmiękczenie skóry
    Wady:
    • Pompka
  • 6 września 2024 o 17:36
    Przyjemny kosmetyk, ale ponarzekam na opakowanie
    Niedawno Dada wypuściła kilka nowych kosmetyków i bez namysłu wrzuciłam jeden do koszyka, gdy córka wykończyła żel. Ufam marce, jeśli chodzi o chusteczki, więc z innymi produktami nie powinno być inaczej, tak też jest - to dobry kosmetyk za niewielkie pieniądze.
    Zalety:
    • Szata graficzna. Podoba mi się ładny design opakowania. Jest proste, minimalistyczne, w dziecięcym klimacie, z subtelnym rysunkiem słonia, wygląda ładnie.
    • Zapach. Pięknie pachnie! To bardzo delikatny, dzidziusiowy zapach, który przypomina mi migdały z czymś kremowym i pudrowym. Cudownie umila kąpiel, a skóra córki pięknie pachnie.
    • Działanie. Żel jest przezroczysty i ma gęstą konsystencję. Bardzo delikatnie się pieni, za co ogromny plus, bo jest oparty na łagodnych substancjach myjących. Oczyszcza, myje, łatwo się spłukuje - skóra jest czysta, miękka i pachnąca. Co najważniejsze - nie przesusza delikatnej skóry dziecka, zdarza się, że nie smaruję córki po kąpieli, a dzięki temu produktowi ciałko jest nadal gładkie i miękkie.
    • Bardzo wydajny kosmetyk, wystarczy kropelka. W dodatku wielofunkcyjny, wielozadaniowy i niedrogi - kosztuje nieco ponad 10 zł w promocji.
    Wady:
    • Trochę ponarzekam na opakowanie - wprawdzie ładne i estetyczne, ale ma bardzo problematyczną pompkę. Ciężko mi było ją otworzyć, potem jak już udało mi się ją odkręcić to okazało się, że wyciska bardzo małą ilość żelu, ogólnie nieporęczna ;)