Nie ukrywam, że jak tylko zobaczyłam paletę tych tonerów, od razu chciałam je mieć. Ich błysk jest tak hipnotyzujący, że nie można przejść obok nich obojętnie.
Opakowanie, mimo że kartonowe, jest solidne i posiada (jak dla mnie trochę niefunkcjonalne) lusterko. W środku piękne, dobrze zbite cztery tonery:
Jasny, biało-perłowy, wpadający czasem w srebro, a czasem w lekki niebieski (najbardziej uniwersalny).
Liliowy, wpadający w metaliczny błękit (najbardziej intensywny z tej palety tonerów).
Jasny, ciepły brąz, wpadający w złoty (jak dla mnie najbardziej pasujący do makijażu dziennego, bardzo subtelny).
Ciemniejszy brąz, zawierający srebrną drobinkę, przez co wygląda metalicznie.
Toppery zawierają delikatny kolor bazowy i rewelacyjnie wyglądają zarówno solo, jak i na niemal każdy cień do powiek. Na matowych cieniach dodają super świecących refleksów, a używane na cienie błyszczące podbijają ich blask.
Toppery są bardzo dobrze zbite w opakowaniu, przez co w trakcie ich nabierania nie wędrują po wnętrzu i nie brudzą opakowania oraz wszystkiego wokół. Za to mają wręcz masełkową konsystencję; można nakładać je palcami, jeśli chcemy mieć intensywny efekt, lub pędzelkiem, a rozblendowując, uzyskamy delikatniejszy efekt. (Blendując, wydobywa się ich pigment bazowy i zostaje sama świecąca drobinka).
Toppery w ciągu dnia nie blakną, nie osypują się i nie migrują. Mój makijaż utrzymuje się ze mną przez 10–12 godzin, a ten produkt pod kątem trwałości robi imponujące wrażenie, ponieważ kiedy przychodzi czas na demakijaż, wyglądają tak samo dobrze jak zaraz po nałożeniu.
To jest mój hit. A czy kupię je ponownie? Nie jestem pewna, ponieważ są tak bardzo wydajne, że nie mam pojęcia, kiedy je skończę i, gdy już nastąpi ten moment, czy nadal będą dostępne w ofercie, ale mam ogromną nadzieję, że będą.
Zalety:
- Utrzymują się przez cały dzień nawet do 12 godzin
- Nie osypują się i nie przemieszczają
- Aksamitna, masełkowa konsystencja
- Piękne pigmenty nadające niepowtarzalny błysk
- Trwałość