Cienie do powiek

Hean High Definition Eyeshadow Mono Pojedyńcze cienie do powiek

HEAN High Definition Cień do Powiek 984 Ice Rose
Hean High Definition

Nasi użytkownicy zostawili 41 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 października 2024 o 18:47
    Blaski są piękne a nad matami trzeba popracować ;)
    Zależało mi aby wyjazdową minimalistyczną kosmetyczkę wyposażyć w 3 cienie do powiek , prawdziwy ciemny brąz który będzie mi służył do zaznaczenia zewnętrznego kącika oka, miał on być bez żadnych rudawych i pomarańczowych podtonów, do tego blask na powiekę ruchomą oraz blask na wewnętrzny kącik, tak oto wybrałam kolory nr 984 ice rose, nr 958 crown i 810 cocoa. Moja powieka jest opadająca, maluję się codziennie, najczęściej sięgam po kolory nude, brązy ale róże i fiolety tez nie są mi obce :),kusi mnie też opcja zieleni. O ile z błysków jestem bardzo zadowolona to najbardziej zawiódł mnie brązowy mat. Wszystkie cienie zostały umieszczone w wygodnych plastikowych pojedyńczych okrągłych opakowaniach, dzięki przezroczystemu wieczku nie ma problemu z odnalezieniem ich w kosmetyczce, pojemność cieni to 1,9 g, a termin zużycia 12 miesięcy. Kolor nr 810 cocoa w opakowaniu wygląda na ciemny brązowy taki dark chocolate ;), jest on matowy bez żadnych drobinek o typowej konsystencji cieni prasowanych. Na swatchu ręki wygląda na brąz ale z rudawymi podtonami to samo dzieje się na mojej powiece, intensywność ciemnego brązu przechodzi w rudo ciepłe podtony a nie na tym mi zależało. Pigmentację też trzeba intuicyjnie budować bo jak nabierzemy na pędzel za dużo to osyp gwarantowany, te cienie wymagają cierpliwości i czasu. Jeśli nauczymy się z nimi pracować na zasadzie nabrać na pędzelek, usunąć nadmiar i tak w kółko wtedy są trwałe, nie rolują się w załamaniach powieki, nie robią skorupy i nie osypują się w czasie dnia, nie robią się dziury ani prześwity. Kolor 984 ice rose ma już u mnie dziurę w pudełeczku :D, jest on w tonacjach błyszczącego różu i obłędnie wygląda na całej ruchomej powiece oraz w wewnętrznym kąciku oka, ma on metaliczne połyskujące wykończenie z drobinami, trwałość od rana do wieczora, nie traci na swojej intensywności ani nie blaknie w ciągu dnia, najlepiej go nakładać palcem wtedy nie robi dużego osypu, współpracował bardzo dobrze z każdym korektorem którego używałam. To samo dotyczy się koloru nr 958 jest on metaliczny w tonacjach miedzianej pomarańczy, przepięknie błyszczy na powiece, nie blaknie w trakcie dnia, jedynie zdarza się niewielki osyp pod okiem ale to mi absolutnie nie przeszkadza :) , za taka cenę i wydajność, uważam że warto było zapoznać się ofertą marki Hean. Czy ponownie sięgnę po te cienie? Ciężko powiedzieć ,bo kusi mnie Eveline Choco Glamour czy toper z serii Wonder Match, nie wspominając już o Moonston od Bobbiego ;) .
    Zalety:
    • możliwość zakupu pojedyńczych cieni a nie kolejnej palety
    • trwałość, wygląd, pigmentacja, błyski przepięknie prezentują się na oku
    • minimalistyczne opakowanie, sprawdzi się w podróży
    • cienie nie uczulają ,nie wysuszają, nie pogarszają kondycji skóry ,nie powodują łzawienia, pieczenia czy szczypania
    • łatwa aplikacja za pomocą palca, błyski dobrze się łączą z innymi markami cieni matowych jak Avon You Power Gold czy Rude Cosmetics The Roaring
    • polska marka
    Wady:
    • maty inaczej wyglądają w opakowaniu a inaczej na dłoni i jeszcze inaczej na powiece
    • maty osypują się, nabierając na pędzel trzeba strzepywać nadmiar i budować intensywność koloru, przez co wydłuża się czas makijażu
    • czasem mat w ciągu dnia potrafi tracić pigmentację, nie wiem od czego to zależy
  • 11 września 2024 o 8:46
    Doskonały
    Zobaczyłam go u koleżanki na powiece. Wyglądał pięknie i tak mnie to zaintrygowało, że musiałam spytać. Przyniosła mi końcówkę bo nie pamiętała ani koloru ani numerka:) To 960 Hope. I to jest mój kolor:) Potem sprezentowała mi nowiutki na imieniny:) To piękny opalizujący brąz jakby na srebrzystej bazie ..? To kolor perłowy..? To taki jakby chłodny, opalizujący, nude. Coś niespotykanego,że w takim niepozornym niby pudełeczku , malutkim z odkręcanym wieczkiem można znaleźć taaakie cudo;) Jego konsystencja jest wspaniała. Wydaje się być dość zbity a po nabraniu na palec sunie po powiece lub dłoni jak masło. Pewnie konsystencja zależy od koloru , ale przy Hope no to jest mistrzostwo świata na miarę marek ekskluzywnych, które takowe cienie sprzedają za miliony monet. Jedwabiście gładka konsystencja jest napisane na stronie producenta i ja się z tym zgadzam absolutnie. Aż przyjemnie robić nim swatche:) Doskonale się łączy się z innym cieniami. Trwa na powiece do końca dnia. Moja koleżanka, która go używa stale ma nim pokrytą calutka powiekę i to zdecydowanie mocno. Koleżanka jest 60+ i powiem Wam,że ja codziennie widzę jak ten cień się prezentuje. Nie wchodzi w żadne załamania, nie waży się , nie rozmazuje no po prostu coś niesamowitego . U siebie to człowiek jest może mało obiektywny, ale ja widzę ten cień "w pracy" na co dzień i powiem Wam ,że zamierzam zaopatrzyć się jeszcze w inne kolory. Nakładam raczej palcem -idealny jest do tego, ale można i pędzelkiem. Ciekawa jestem jak przy tej formulacji sprawdzają się maty. Każdy cień tu ma inny skład i być może cień cieniowi nierówny. Nie rozumiem tylko komentarza jednej z recenzentek ,że wadą jest: za grzeczny kolor..?- taki kolor wybrałaś-to Twoja decyzja czy to wada cienia-zdecydowanie nie:) Cena tego cienia to 15 zł i jego jest 1,9 grama i to wydaje się być słuszna gramatura. Dostępne w Hebe lub w drogeriach internetowych. Polecam Wam serdecznie bo nie wiedzieć czemu ten cień ma tak mało recenzji...?
    Inne
    Ju11a11
    11 lipca 2024 o 10:28
    Piękne brokaty na oko
    Jakiś czas temu zaopatrzyłam się w brokatowy cień do powiek z tej kolekcji. Sprawdził się wspaniale, dawał piękny błysk na oko, nie osypywał się tak mocno nawet gdy nie był zabezpieczony czy położony na bazę pod cienie. Dodatkowo był bardzo wydajny, szczególnie za tak niską cenę. Jakiś czas później w Hebe były na promocji więc dokupiłam jeszcze kilka kolorów (polecam bo potrafią wychodzić po 5/6zl). Po jakimś czasie kupiłam zwykły ciemno brązowy cień, też był super, mocno napigmentowany i trwały ale z nim problem miałam przy blendowaniu, ale może to kwestia umiejętności ????
    Zalety:
    • Cena, wydajność, trwałość, efekt
    Iga104
    11 marca 2024 o 20:25
    Cień który nauczył mnie pokory
    Na ten cień trafiłam zupełnie przypadkiem w drogerii Hebe. Szukałam neutralnego cienia - bazy i tak zdecydowałam się na kolor 13 Silky. Nie miałam wielkich oczekiwań w stosunku do kosmetyku za ok 10 zł ale okazało się, że cień jest po prostu rewelacyjny! Jest fajnie napigmentowany, nie osypuje się nadaje delikatny połysk. Dodatkowo łatwo się rozprowadza i blenduje. Naprawdę jego jakość nijak się ma do ceny. Dodatkowo występuje w ogromnej palecie kolorystycznej, więc już wiem, że moja kosmetyczka niebawem będzie pękać w szwach i już nue mogę się tego doczekać ????
    DagiStr
    16 lutego 2024 o 18:50
    Bardzo na tak
    Na te cienie trafiłam stosunkowo niedawno i szczerze powiem że podeszłam do nich ostrożnie ale ku mojemu zaskoczeniu okazały się bardzo dobrym produktem. Posiadam dwa dość naturalne odcienie - brąz Latte 980 i jasny beż Wink 515, ten drugi ma bardzo drobne lekko opalizujące drobinki i świetnie sprawdza się przy wykończeniu makijażu oka. Myślę że moja kolekcja wzbogaci się o kolejne kolory.
    Zalety:
    • Kolorystyka
    • Dobra jakość
    • Wygodne opakowanie
    Wady: