Wody perfumowane damskie

Masaki Matsushima Shiro EDP

Masaki Matsushima Shiro Woda Perfumowana 80 ml
Masaki Paris Shiro

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 kwietnia 2025 o 18:17
    Zapach czystości
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Kiedy ktoś zapyta mnie, o jakim zapachy myślę, gdy słyszę "świeżość, czystość"? Od razu odpowiadam Masaki Shiro. Ten zapach to synonim czystości. Uniwersalny, idealny dla każdego i na każdą okazję. Jeżeli nie wiesz jakie perfumy wybrać, jakie do ciebie będą pasowały, to nie obawiałabym się sięgnąć właśnie po te. • Zapach: w perfumach czuć dozę delikatnych białych kwiatów. Zapach nie jest jednak narkotyczny i migrenogenny. Bawełna i irys nadają zapachowi pudrowości, przytulności i czystości. Zapach jest pięknie zbilansowany. Pomimo tego, że jest czysty, to nie jest nudny. Bardzo fajna opcja - zarówno do noszenia na co dzień, jak i na śluby, wesela, chrzciny czy komunie. • Projekcja: jak na ten typ zapachu, to jest dość mocno wyczuwalny. Ładnie projektuje. Zapach czuć nawet po wyjściu z pomieszczenia. • Trwałość: u mnie wytrzymuje na skórze około 6-7h. Jest to optymalna trwałość zapachu. • Flakon: to najgorszy punkt programu. Zupełnie mi się nie podoba. Dlatego kupuję wyłącznie refille, bo zapach jest przepiękny. Natomiast flakon na minus.
    missi13
    20 grudnia 2024 o 9:32
    Niepowtarzalny zapach
    Masaki Matsuhima Shiro Jest to zapach idealny na każdą porę roku, moim zdaniem idealny na dzień. Dla kobiet eleganckich, zmysłowych, lubiacych ład i harmonię... Słowo Shiro jest japońskim określeniem bieli. A biel symbolizuje dobroć i czystość ... Sam zapach jest niepowtarzalny, nie mogę go porównać do żadnej znanej mi perfumy. Nuta serca: Serce pachnące świeżością czystych tkanin Nuta bazowa: Irys i krystaliczne piżmo Nuta głowy: bukiet białych kwiatów bawełny, róży i fiołka alpejskiego Ten pieknt zapach zamknięty zostal w klasycznym, eleganckim, prostym flakoniku o barwach bieli i czerni. Zapach dobrze utrzymuje się na skórze i ubraniach, jest trwały.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    w3nus
    27 grudnia 2023 o 10:19
    Wyrafinowana prostota
    W mojej ocenie jest to numer jeden w dziale woni odzwierciedlających komfortową i kojącą kąpiel z bąbelkami. Masaki Matsushima Masaki Shiro to aromat czysty i ponadczasowy niczym pieszczota policzka na ciepłym letnim wietrze. Kwiat bawełny i cyklamen delikatnie muskają zmysły, a piżmo jedwabiście w minimalistycznym stylu daje odczucie jak po wyjściu spod prysznica. Zapach jest lekki, kosmetycznie pudrowy i absolutnie świeży w kąpielowym tonie. Jednocześnie szlachetne płatki irysa dodają całości wyrafinowania, dzięki czemu nie ma tu efektu niemowlęcych chusteczek. Rewelacyjne zagranie. Ba! Ponadto kompozycję przełamano świerkowym akordem, który podbija ton czystości. Czego chcieć więcej?
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 11 lutego 2021 o 10:38
    Zapach czystości
    Długo szukałam perfum o takim zapachu. To cudowny zapach bawełnianej czystości. Jest to zapach otulający, błogi. Bardzo elegancki. Pomimo tej lekkości i subtelności nie jest to jednak zapach mdły. Pazura dodaje mu piżmo i świerk. Dla mnie to taki zapach świeżo wypranego prania, wypłukanego w delikatnym płynie kwiatowym. Mamy w nim irysa i różę. Według mnie perfumy dla każdego. Zapach całoroczny. Bardziej dzienny niż wieczorowy. Uwielbiam je za ich subtelność. Zapach znajduje się w mojej ścisłej czołówce. Trwałość całkiem niezła.
  • 6 grudnia 2019 o 10:26
    Przedziwnie uroczy
    Jak dla mnie jest to wizja ascetycznego minimalizmu, przeczołgana przez przez dzikie stepy i wietrzne przestrzenie. Tak go odbieram bo nie sposób określić mi ani pory roku, okazji czy dnia, bo jak dla mnie jest to ponadczasowy spokój. Zapach jest pięknie czysty. Zmienny. Nie ma w nim ogona. Flakon dość ascetyczny. bez kiczu i nadmiaru. Ten zapach ma moc kobiecej czystości, zmysłowego irysa z cyklamenem.Jasne niekiedy czuję w nim mydełkowość, spokój, ale ma i głębię. Udało mi się kupić je w promocji w Sephorze no i teraz również sa małe perfumetki w przyjaznych cenach, akurat na porządne testy. W zależności od temperatury układa się bawełnianie-kwiatowo z nutką piżma. ale bez względu na pogodę, jest uroczo intrygujący. Zawsze subtelny, energetyczny bez ociekania nadmiarem Zapach który jest uroczy ale nie przytłacza, np dziś wwąchując się w siebie wyczuwam różę, o której istnieniu nie miałam chyba pojęcia w tej kompozycji, a przynajmniej nie grała, i nie gra pierwszych skrzypiec...a dziś jest. Projekcja parogodzinna.
    Zalety:
    • piękna kompozycja
    • nie przytłacza
    • długotrwały
    • dostępna w Sephorze perfumetka za 4dyszki

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie