Serum regeneracyjne do stóp kupiłam z polecenia od bliskiej mi osoby, w związku z tym miałam przeczucie, że może dobrze się u mnie sprawdzić. Intuicja mnie w tym przypadku nie zawiodła, ponieważ produkt przyniósł wyraźnie odczuwalną ulgę dla moich nóg. Preparat wykazuje właściwości nawilżające, regenerujące, łagodzące, wygładzające i ochronne. Według mnie jest to idealnie dobrany zestaw cech dla każdego rodzaju skóry, w tym również do wrażliwej. Konsystencja przypomina mi mleczko, jest aksamitna, delikatna i bardzo przyjemna w odczuciu pod palcami. Rozsmarowuje się bardzo gładko i intuicyjnie wtapia się w aplikowany obszar. W mojej opinii Regenerum to wysoka jakość, niesamowita skuteczność i świetna pielęgnacja codzienna. Regularność stosowania pozwala osiągnąć trwałe i imponujące efekty, nawet przy występujących problemach skórnych. Kosmetyk dobrze wnika w skórę, ale trzeba chwilę odczekać z przemieszczaniem się, aby okluzyjna warstwa miała możliwość się wchłonąć. Ja najchętniej nakładam serum na noc, aby dać mu czas na jak najlepsze i skoncentrowane działanie. Zapach jest bardzo relaksacyjny i kojarzy mi się z zabiegami w spa, dzięki czemu można odpłynąć w domowym zaciszu. Zmysł podpowiada mi, że to kojący aromat pielęgnacyjny przełamany subtelną słodyczą. Skonstruowany opis jest bardzo trafnym odzwierciedleniem tego asortymentu. W składzie znajdują się takie dobroczynności jak: mocznik, prowitamina B5, masło shea, witamina E, alantoina, olej kokosowy, olej arganowy i olej ze słodkich migdałów. Taka kompozycja ma wspaniałe oddziaływanie na moje stopy. Pojemność jednego egzemplarza wynosi 125ml, taką ilość uważam za sporą. Wydajność jest perfekcyjna, wystarczy niewielka porcja na pokrycie wyznaczonego miejsca. Nawet przy codziennym stosowaniu widoczne zużycie jest praktycznie niewidoczne. Opakowanie w postaci plastikowego słoiczka jest wygodne, a jego kształt sprawia, że zajmuje mało miejsca na półce. Zamykanie zabezpieczone jest nakrętką, więc nawet podczas podróżowania można mieć go zawsze przy sobie i nie trzeba się martwić o jego niepożądane wydostanie się. Szata graficzna w odcieniach bieli i niebieskości cieszy moje oko i prezentuje się nienagannie. Etykieta jest przejrzysta, a zarazem bogata w informacje istotne dla klientów. Cena jest bardzo atrakcyjna, za tak niewielki koszt nie ma się nad czym zastanawiać z podjęciem decyzji zakupowej. Moją sztukę zakupiłam w drogerii, ale wiem, że marka dostępna jest także na regałach w aptekach. Reasumując produkt oceniam bardzo wysoko, z pewnością będę go używać jeszcze przez długi czas. Jestem pod ogromnym wrażeniem jak poradził sobie z ukojeniem i regeneracją moich otarć, odcisków i uszkodzeń naskórka. Poziom nawodnienia jest fenomenalnie zintensyfikowany, a tego bardzo brakowało moim przesuszonym i zrogowaciałym stopom. Zalet do wymienienia jest bardzo dużo, a ja osobiście gorąco polecam wyrób tego producenta. Jestem w pełni usatysfakcjonowana, że było mi dane poznać taką perełkę, która tak korzystnie wpłynęła na stan i kondycję moich wymagających troski stópek.