Kremy i maski do stóp

Aflofarm Regenerum regeneracyjne serum d/stóp 125ml

d_t_b
    15 grudnia 2024 o 21:10
    Jest ok.
    O stopy staram się dbać cały rok, bo gdy to bagatelizuję skóra na piętach robi się gruba, szorstka i sucha. To serum jest poprawne w działaniu w momencie kiedy moje stopy są w dobrej kondycji. Szybko się wchłania, nie powoduje dyskomfortu. Nakładam wieczorową porą kiedy wiem, że nie będę już "kroczyć" po domu. :) Skóra stóp jest gładka i miękka, dobrze nawilżona. Czuć komfort. Przy mocnym przesuszonym naskórku słabo sobie u mnie radził. Miałam wrażenie, że nie nawilżał tak jak stopy by tego oczekiwały. Dlatego też stosuję je tylko do regularnego nawilżania. Opakowanie to odkręcany plastikowy słoik. Nie ukrywam, że w przypadku tego typu produktów wolę te w tubie. Są wygodniejsze i bardziej higieniczne.
  • 22 sierpnia 2024 o 15:50
    MAM GŁADZIUTKIE PIETY!!!
    Hej dziewczyny! Dziś testuję Regenerum Serum regeneracyjne do stóp i muszę Wam powiedzieć, że to naprawdę świetny produkt, jeśli macie problem z suchymi, szorstkimi stopami. Opakowanie to standardowa buteleczka z pompką – bardzo wygodne, bo łatwo dozować odpowiednią ilość produktu. Pompka działa bez zarzutu, więc nie ma mowy o marnowaniu. Konsystencja serum jest dość bogata, ale nie za tłusta – coś pomiędzy żelem a kremem. Doskonale się wchłania i nie zostawia tłustego filmu, co jest ważne, szczególnie jeśli od razu po aplikacji chcecie chodzić w skarpetkach lub butach. Zapach jest delikatny i świeży, trochę jak cytrusowy – nie przytłacza, co jest miłym dodatkiem. Serum naprawdę działa cuda – po kilku dniach stosowania skóra na stopach stała się znacznie gładsza i bardziej nawilżona. Zauważyłam, że zrogowacenia zaczęły się wygładzać, a stopy są zdecydowanie mniej suche. Regularne używanie tego serum sprawia, że stopy wyglądają na zadbane i zdrowe. Nawilżenie utrzymuje się przez dłuższy czas, co jest super, bo nie trzeba ciągle aplikować produktu. Podsumowując, Regenerum Serum do stóp to świetny wybór, jeśli chcecie zadbać o kondycję swoich stóp. Jest efektywne, łatwe w użyciu i naprawdę przynosi widoczne rezultaty. Jeśli szukacie czegoś, co pomoże zregenerować suche i szorstkie stopy, to ten produkt na pewno warto wypróbować!
  • 6 sierpnia 2024 o 20:21
    Ulga dla moich stóp
    Serum regeneracyjne do stóp kupiłam z polecenia od bliskiej mi osoby, w związku z tym miałam przeczucie, że może dobrze się u mnie sprawdzić. Intuicja mnie w tym przypadku nie zawiodła, ponieważ produkt przyniósł wyraźnie odczuwalną ulgę dla moich nóg. Preparat wykazuje właściwości nawilżające, regenerujące, łagodzące, wygładzające i ochronne. Według mnie jest to idealnie dobrany zestaw cech dla każdego rodzaju skóry, w tym również do wrażliwej. Konsystencja przypomina mi mleczko, jest aksamitna, delikatna i bardzo przyjemna w odczuciu pod palcami. Rozsmarowuje się bardzo gładko i intuicyjnie wtapia się w aplikowany obszar. W mojej opinii Regenerum to wysoka jakość, niesamowita skuteczność i świetna pielęgnacja codzienna. Regularność stosowania pozwala osiągnąć trwałe i imponujące efekty, nawet przy występujących problemach skórnych. Kosmetyk dobrze wnika w skórę, ale trzeba chwilę odczekać z przemieszczaniem się, aby okluzyjna warstwa miała możliwość się wchłonąć. Ja najchętniej nakładam serum na noc, aby dać mu czas na jak najlepsze i skoncentrowane działanie. Zapach jest bardzo relaksacyjny i kojarzy mi się z zabiegami w spa, dzięki czemu można odpłynąć w domowym zaciszu. Zmysł podpowiada mi, że to kojący aromat pielęgnacyjny przełamany subtelną słodyczą. Skonstruowany opis jest bardzo trafnym odzwierciedleniem tego asortymentu. W składzie znajdują się takie dobroczynności jak: mocznik, prowitamina B5, masło shea, witamina E, alantoina, olej kokosowy, olej arganowy i olej ze słodkich migdałów. Taka kompozycja ma wspaniałe oddziaływanie na moje stopy. Pojemność jednego egzemplarza wynosi 125ml, taką ilość uważam za sporą. Wydajność jest perfekcyjna, wystarczy niewielka porcja na pokrycie wyznaczonego miejsca. Nawet przy codziennym stosowaniu widoczne zużycie jest praktycznie niewidoczne. Opakowanie w postaci plastikowego słoiczka jest wygodne, a jego kształt sprawia, że zajmuje mało miejsca na półce. Zamykanie zabezpieczone jest nakrętką, więc nawet podczas podróżowania można mieć go zawsze przy sobie i nie trzeba się martwić o jego niepożądane wydostanie się. Szata graficzna w odcieniach bieli i niebieskości cieszy moje oko i prezentuje się nienagannie. Etykieta jest przejrzysta, a zarazem bogata w informacje istotne dla klientów. Cena jest bardzo atrakcyjna, za tak niewielki koszt nie ma się nad czym zastanawiać z podjęciem decyzji zakupowej. Moją sztukę zakupiłam w drogerii, ale wiem, że marka dostępna jest także na regałach w aptekach. Reasumując produkt oceniam bardzo wysoko, z pewnością będę go używać jeszcze przez długi czas. Jestem pod ogromnym wrażeniem jak poradził sobie z ukojeniem i regeneracją moich otarć, odcisków i uszkodzeń naskórka. Poziom nawodnienia jest fenomenalnie zintensyfikowany, a tego bardzo brakowało moim przesuszonym i zrogowaciałym stopom. Zalet do wymienienia jest bardzo dużo, a ja osobiście gorąco polecam wyrób tego producenta. Jestem w pełni usatysfakcjonowana, że było mi dane poznać taką perełkę, która tak korzystnie wpłynęła na stan i kondycję moich wymagających troski stópek.
  • 5 maja 2024 o 17:11
    Dobrze nawilża i zmiękcza skórę, efekt jest długotrwały, a stopy wygładzone bez chropowatej powierzchni
    Moje stopy są dość wymagające, toteż muszę je pielęgnować różnymi smarowidłami, aby zwłaszcza pięty nie ulegały pęknięciom. Stosowałam różności, z lepszym lub gorszym efektem. Do kosmetyków Regenerum trochę podchodzę z dystansem, bo niestety kiedyś odżywka do paznokci mi się nie sprawdziła, ale dałam szanse temu serum. Opakowanie praktyczne, białe typu słoik z odkręcaną pokrywką. Na nim czarne litery oraz niebieskie wstawki. Znajdziemy istotne informacje dotyczące produktu. Pojemność 125 ml. Sam Krem ma białą konsystencję. Wygląda niczym krem, ma lekką formułę. Łatwo rozprowadza się po skórze. Nie pozostawia tłustości, co u mnie jest plusem, bo można od razu założyć buty bądź skarpetki bez ich ubrudzenia. Po kilku zastosowaniach i skończeniu opakowania, moje stopy stały się bardzo nawilżone. Są bardziej wygładzone, a skóra bardziej elastyczna. Bardzo dobrze serum zadziałało na moje stopy. Nie pękają, nie są zrogowaciałe. Pozostają miłe w dotyku i miękkie. Serum ma bogaty skład, m.in.: mocznik, prowitaminę B5, witaminę E, allantoinę, masło shea i oleje: kokosowy, arganowy, ze słodkich migdałów. Szczerze mówiąc, kosmetyk pozytywnie mnie zaskoczył. Bardzo pomógł mi w pielęgnacji stóp. Efekty są zauważalne, a problemy z suchą skóra czy pękaniem zniknęły. Napewno wrócę do niego nie raz.
    Zalety:
    • wygładza skórę, jest miękka w dotyku
    • działa idealnie na popękane stopy, efekty widać po kilku użyciach, skóra w tym miejscu jest zmiękczona
    • ma wiele drogocennych witamin w swym składzie
    • formuła jest lekka i szybko się wchłania
    Wady:
  • 20 marca 2024 o 12:04
    Fajne serum
    Bardzo fajne serum do stóp, które szybko nawilża i wygładza stopy. oczywiście trzeba stosować regularnie, ale już po jednym użyciu suche pięty są zdecydowanie w lepszej formie. Formuła dosyć gęsta, ale nie za bardzo. Nie ma problemu w rozsmarowaniu produktu, chyba że nabierzemy za dużo. Wg mnie na minus opakowanie, bo to plastikowy okrągłe opakowanie z dużą zakrętką. Wołałabym, aby to była jakaś tubka. Poza tym nie ma się do czego przyczepić. Z tego, co pamiętam, cena też była przystępna.