Kremy BB, CC i DD

Nivea Pure Effect, Matt Beauty 2w1 Matujący krem nawilżający + lekki podkład

Nasi użytkownicy zostawili 154 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 października 2022 o 15:32
    Nigdy więcej
    Tego produktu nie zapomnę chyba nigdy. Były to moje początki z "makjażem", bo makijaż to zbyt hucznie powiedziane. Zapewniono mnie, że jest to kolor odpowiedni dla mojej cery, uwierzyłam, bo w sumie większego wyboru nie było. Na początku testowałam ten produkt ja, na jasnej skórze - byłam brązowo-pomarańczowa, a jakby tego było mało, to można go było ściągnąć suchym palcem. Daleko temu było do nawilżenia...
    Zalety:
    • opakowanie (duże, łatwo zużyć do końca dlatego, że to miękki plastik)
    Wady:
    • dostępność (już go nie widzę w sklepach)
    • cena (zdecydowanie zbyt wygórowana, biorąc pod uwagę efekt)
    • efekt (brak nawilżenia, a fluid ciemniał na skóre; finalnie skóra przesuszona)
    • konsystencja (bardzo zbita, więc trudno rozprowadzało się na skórze)
  • 26 czerwca 2020 o 18:40
    Fatalny.
    Miałam go bardzo dawno temu. Używałam go ja, moja mama i przyjaciółka. U żadnej z nas się nie sprawdził. Konsystencje ma rzadko-gęstą. Rozwarstwiał się. Na twarzy okropnie ciemniał. Nakładał się nie równomiernie, plamicie. Tworzyły się dziury. Wyglądał na twarzy jak maska. Nie wtapiał się. Okropnie wyświecał się na twarzy i nie wyglądał ładnie, nawet na mojej suchej skórze. Nie da się go nosić. Produkt słaby i zbędny. Wcale nie kosztował parę groszy. Chyba i tak jest już chyba (na szczęście) wycofany.
  • 31 stycznia 2020 o 22:20
    Koszmar
    Używałam go w mrocznych czasach, gdy nie dostrzegałam, jak ciemny jest na mojej twarzy. Przypomina połączenie samoopalacza z klasycznym kremem Nivea. Zapychacz o kiepskim składzie.
    • Dostępność
    Wady:
    • Kolor
    • Skład
  • 7 października 2019 o 12:39
    żaden podkład
    Nie jestem osobą wybredną i wiele wybaczam, nie wierzę też w cudowne właściwości kosmetyków i traktuje je bardziej jako wsparcie, ale toż to jest tragedia, ludzie. Krem jest bardzo ciemny i brudzi ciuchy. Kupowałam go dwa razy, drugi raz uznając, że może się przekonam. Jak mówi porzekadło "człowiek wiedział, a jednak się łudził". Skończyło się wyrzuceniem kremu.
    Meg688
    12 kwietnia 2019 o 10:16
    Idealny na lato
    To jest jeden z moich must have na lato! Jest bardzo lekki i pozostawia efekt naturalnej twarzy co w lecie jest dla mnie szczegolnie ważne, jednak dla innych może być minusem, ponieważ nie zakryje wszystkich niedoskonałości. Poprawia koloryt skóry :) Niestety nie nadaje się dla każdej osoby ze względu na odcień, jednak jak dla mnie pasuje idealnie. Po jego nałożeniu nie muszę nakładać już suchego pudru, ponieważ zostawia piękne matowe wykończenie :) Co również ważne jedno opakowanie wystarcza na bardzo długo. Jedną gwiazdkę obejmuje za bark możliwości wyboru odcieni.
    Zalety:
    • Lekkość
    • Nie pozostawia efektu maski
    Wady:
    • Odcień nie pasuje dla każdego