Kremy BB, CC i DD

Zielone Laboratorium Zaczarowany BB Cream do twarzy i ciała

• 15 listopada 2024 o 17:42
    Zaczadował mnie
    Obecnie mam juz trzecie opakowanie tego Kremu BB. Od dawna już nie używam podkładów, pomimo że mam już 44 lata ... Ale właśnie z wiekiem zrozumiałam, że im mniej mam na twarzy kosmetyków kolorowych , tym lepiej czuję się sama ze sobą ???? Pierwsze opakowanie kupiłam w ciemno na Allegro . Już przy pierwszym użyciu wiedziałam, że to będzie związek na lata ????. Fakt , Zaczarowany Krem BB nie będzie dobrym wyborem przy jasnej karnacji ,ponieważ faktycznie kolor jaki przybiera jest bardziej opalony. Ale u mnie akurat wpasował się kolorystycznie wręcz Idealnie . Ma lekką formułę białego kremu i pod wpływem ciepła dłoni dopiero na skórze kapsułki z pigmentem pękają i pojawią się kolor . Krem redukuje zaczerwienienia , prawie nie ma krycia, lecz w przepiękny sposób rozpromienia twarz . Już od dłuższego czasu odstawiłam nawet klasyczne kremy BB , na rzecz tego od Zielone Laboratorium. Nie potrzebuje do niego ani pędzla ani gąbeczki. Wystarczą dłonie i w dosłownie chwilkę mam już gotową twarz ... świetnie sprawdzał się też latem ... jako jedyny "makijaż " jaki miałam na twarzy . A teraz czasami dorzucam trochę pudru , ale też nie zawsze . Przyjemnie też zmiękcza skórę i ją uelastycznia , a to dzięki obecności oleju kokosowego, jojoba i masło shea . Jak dla mnie połączenie idealne . A dzięki Marce Zielone Laboratorium otrzymałam drugie i obecne trzecie opakowanie - przy nawet regularnym stosowaniu wystarcza mi na rok , dzięki też dużej 100 ml pojemności. Jeśli szukacie czegoś z pogranicza pielęgnacji i makijażu, nie potrzebujecie mocnego krycia, a blasku zdrowo lśniącej skóry- może to być bardzo ciekawa alternatywa . Mój Totalny HIT ostatnich lat .
    Zalety:
    • Wydajność, kolor , działanie odżywcze i ujędrniające.
    Wady:
    • Dla mnie brak, choć tak jak wspominałam wyżej, niestety dla bladolicych będzie zbyt ciemny
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 8 września 2024 o 18:08
    Nawilża skórę oraz ujednolica jej koloryt
    ▪️Kremy bb używam najczęściej latem, gdyż nie lubię. podczas upałów zapychać mojej skóry ciężkimi podkładami, bo zazwyczaj spływają mi one po twarzy i zapychają pory w efekcie makijaż wygląda nieestetycznie i mam dużo zaskórników. ▪️Dlatego cieszyłam się, gdy od znajomej w prezencie urodzinowym otrzymałam ten Zaczarowany krem, bo już dawno chciałam go wypróbować. ▪️Opakowanie : ➖️Krem zamknięty jest w plastikowym przezroczystym słoiczku z czarną nakręcana nakrętką. ➖️ Pod nakrętką znajduje się foliowe zabezpieczenie, dzięki czemu mamy pewność, że nikt przedtem z niego nie korzystał. ➖️Etykieta na wieczku o skromnej szacie graficznej. ➖️Napisy czytelne szczegółowe w języku polskim. ▪️Pojemność: Słoiczek o pojemności 100ml. ▪️Konsystencja – kolor – zapach Krem o lekkiej kremowej konsystencji. Krem w kolorze białym o przepięknym zapachu. ▪️Dlaczego ten krem nazywa się Zaczarowany, bo po nałożeniu nałożeniu skórę i rozprowadzaniu go po skórze przechodzi przemianę z białego w beżowy. ▪️Użytkowanie : Krem łatwo się aplikuje bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. ▪️Efekty: ➖️Krem niemal natychmiast wyrównuje koloryt nawilża oraz odżywia moją skórę, a moja skóra jest promienna jak nigdy przedtem. ➖️Krem sprawił, że moja skóra wygląda na zdrową i w końcu czuje się piękna. ▪️Krem posiada doskonały naturalny skład, w którym znajdziemy: ➖️Masło shea ➖️Olej Jojoba ➖️Olejek lemongrasowy ➖️Olejek pomarańczowy ➖️Sferyczne mikrocząsteczki pigmentu, które wyrównują koloryt naszej skóry i sprawiają, że staje się ona promienna I wygląda na zdrowszą. ▪️Więc jeśli szukacie dobrego kremu bb, który możecie aplikować na twarz i ciało to koniecznie musicie wypróbować ten Zaczarowany krem bb od marki.
    Zalety:
    • Doskonały skład
    • Wyrównuje koloryt skóry
    • Do ciała i twarzy
    • Szybko się wchłania
    • Nawilża skórę
    Wady:
    • Brak wad produkt idealny
    Najlina
    3 kwietnia 2023 o 16:11
    Lekka i naturalna opalenizna
    Zaczarowany krem BB do twarzy i ciała to polski i wegański kosmetyk, który znajduje się w lekkim i wygodnym opakowaniu o pojemności 100 ml. Jest lekki, daje naturalne wykończenie z lekkim glow. Nie pozostawia smug, równomiernie się roprowadza i szybko wchłania. Skóra po użyciu wygląda jakby była opalona, ale tak lekko i naturalnie, bez pomarańczowych tonów. Perfekcyjnie ujednolica kolor skóry. Nie jest komedogenny, nie uczula. Nie zapewnia krycia jak typowe kremy BB więc sprawdzi się na skórze bez niedoskonałości i przebarwień. Pachnie pomarańczami i zawiera cząsteczki pigmentu zamknięte w mikrokapsułkach które podczas aplikacji pękają i stąd ten piękny kolor. W składzie olej kokosowy jojoba i masło shea, które nawilżają i zmiękczają skórę. Proteiny roślinne wygładzają skórę. Kosmetyk w sam raz na wiosnę, by uzyskać piękny i naturalny odcień skóry.
    Edith14
    12 października 2022 o 10:11
    Polecam
    Konsystencja jest kremowa, trochę gęsta ale dobrze się wchłania i rozprowadza. Zapach cytrynowo pomarańczowy, przyjemny i orzeźwiający. Produkt jest przeznaczony zarówno do twarzy jak i ciała i szczerze mówiąc trochę się tego obawiałam. Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej, bałam się że krem który jest do ciała może zapychać moją cerę. Na ogół używam oddzielnych kosmetyków,a takie produkty dwa w jednym nie bardzo mnie przekonują , Dlatego też najpierw używałam tego kremu tylko do ciała, ale nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła go pod każdym względem więc w końcu z lekkim niepokojem wylądował też na twarzy . Okazało się, że moje obawy były niepotrzebne, bo w sumie używam go codziennie właśnie na twarz i jestem zadowolona . Nie zapycha, wygładza, nawilża.No i ta magia z kolorytem jest na prawdę zaskakująca. W słoiczku krem wygląda na całkiem zwyczajny,a gdy go weźmiemy w dłonie i rozprowadzimy zmienia swój kolor na bardziej pomarańczowy . Na szczęście nie wyglądam jak marchewka, krem dodaje bardzo ładnego i zdrowego kolorytu. Jakbym była opalona,a jestem dość blada więc dla mnie super. Jak nie mam czasu czy ochoty na makijaż to używam tylko tego kremu i cera naprawdę lepiej wygląda, podkład nie jest potrzebny. Efekt jest trwały i zaczarowany. Krem dobrze też współgra z innymi produktami do pielęgnacji i podkładami czy pudrami. Skład świetny, naturalny. Produkt wegański a przy okazji kupując pomagamy zwierzętom. Polecam.
    • Skład
    • Działanie
    • Pomoc zwierzętom
  • 29 października 2019 o 9:52
    Zaczarowany
    Używa od:próbka
    Zapowiadał się ciekawie, ale niestety aluminium w składzie składnik, którego staram się unikać. Z resztą są też inne składniki podrazniajace skórę wrażliwa..