Szampony do włosów

Achem Bliżej Natury, Szampon rumiankowy do włosów tłustych i normalnych

ACHEM szampon 330ml Rumiankowy

• 13 stycznia 2014 o 9:41
    Dobry - pomaga w przetłuszczaniu, ale nie na długo
    Już od dawna szukam szamponu który zmniejszy przetłuszczanie się moich włosów i chyba w końcu go znalazłam. Używam go od kilku tygodniu i już widzę efekty. Plusy: - zmniejsza przetłuszczanie się skóry głowy (nie wierzyłam, że w końcu to się stanie), na razie nie jest jakieś spektakularne i muszę myć głowę nadal codziennie, ale po wieczornym umyciu, rano i jeszcze w ciągu dnia włosy są świeże co dla mnie jest już dużym osiągnięciem. - rewelacyjnie myje włosy, aż po nim "piszczą" (co jest oznaką, że są na prawdę czyste) - z ciekawostek zauważyłam, że po tym szamponie rewelacyjnie działają wszystkie odzywki, które poprzednio uważałam za średnie. Mam lekko kręcone włosy i zwykle mimo ich użycia, musiałam psikać włosy lotionem, żeby się gładko rozczesywały, teraz nie muszę już tego robić. Jakby po tym szamponie włosy je po prosty lepiej chłonęły ;) - cena - kupiłam go na allegro 400 ml za 11 zł (nie przepadam za szukaniem kosmetyków po drogeriach i sklepach) - świetnie zmywa wszystkie oleje jakich do tej pory używałam Minusy: - słabo się pieniMam w planie wypróbować jeszcze jeden upatrzony szampon pomagający w walce z tłustymi włosami, ale czuję, że Achem pozostanie moim hitem pod tym względem. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego EDIT: Jedno opakowanie wystarczyło mi na ponad 2 miesiące codziennego mycia włosów EDIT: niestety po pewnym czasie przetłuszczanie włosów wróciło do normy, także nie jest to już mój KWC.
  • 16 sierpnia 2011 o 10:20
    Naprawdę świetny:)
    Kupiłam ten szampon po przeczytaniu tych recenzji. To był na prawdę strzał w 10. Plusy: -duże opakowanie -niska cena -bardzo ładny zapach szampon -zmniejsza przetłuszczanie się włosów ( zawsze myłam codziennie, a teraz mogę myć spokojnie co 2 dni) -dobrze oczyszcza skórę głowy -ma działanie przeciwłupieżowe. -jest łatwo dostępny Minusy: -brzydkie opakowanie -mało wydajny NAPRAWDĘ POLECAM!!! Używam tego produktu od: Prawie dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: 0,5
  • 28 czerwca 2011 o 19:28
    fantastyczny!!
    uzywam go systematycznie od ponad roku i jestem zachwycona!! zawsze mialam problem z doborem szamponu, biegalam po drogeriach kupujac wszelkie mozeliwe marki i wydawalam naprawde spore sumy na rozne specyfiki. wlosy albo mi sie przetluszczaly i to ekspresowo- niedlugo po umyciu i wysuszeniu nie wygladaly juz na zbyt swieze, albo luszczyla mi sie skora, albo pojawial sie lupiez, albo byly matowe. myslalam ze tak po prostu ma byc.. az raz spieszylam sie do domu i przypomnialam sobie, ze mialam kupic szampon a nie mialam juz czasu na drogerie, wiec postanowilam kupic cokolwiek do mycia glowy w kiosku na przystanku autobusowym, a kupic cos "porzadnego" przy najblizszej okazji. wzielam pierwszy lepszy- padlo na ten. i od tej pory nie uzywam niczego innego! jest tani jak barszcz, mozna go kupic w kazdym kosku, wlosy nie przetluszczaja sie, moge wreszcie modelowac, uzywac zelu do wlosow, lakieru, prostownicy i wciaz wygladaja swiezo. nie musze juz myc codziennie glowy- moge co 2 dni:) nie mam problemow z przesuszona skora glowy czy lupiezem. absolutnie ZERO minusow!! Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: sporo
  • 11 czerwca 2011 o 14:20
    ciężko w to uwierzyć...
    (Zacznę od małego wyjaśnienia- gdy dodawałam ten produkt, załadowałam zupełnie inne zdjęcie, na którym widniało dokładnie takie opakowanie jakie teraz mam. Najwidoczniej wizażowi coś w nim nie odpowiadało- myślałam że to może zbyt niska rozdzielczość zdjęcia, ale jak widzę, to co teraz jest wcale nie jest lepsze. Cóż, przejdźmy lepiej do recenzji...) Jakiś czas temu stwierdziłam, że jeżeli mam się rozczarowywać w kwestii szamponów do włosów, to wolę robić to za jak najniższą cenę. Było to jednym z powodów zakupu tego śmiesznie taniego kosmetyku (2,30 zł za 330 ml!!). Nie spodziewałam się po nim cudów, ale to co on sprawił, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Opakowanie jest skromne, zakręcane, z dużą dziurą, przez co przez przypadek można go wylać za dużo jeśli ręka drgnie. Mimo sporej pojemności nie jest zbyt wydajny. Po około miesiącu używania zostało mi jeszcze może 2/5 a używam go co dwa dni, jednak można mu to wybaczyć za taką cenę. Zapach raczej nie kojarzy mi się z rumiankiem, jest dosyć sztuczny, jednak wiele ładnie pachnących szamponów robiło z moich włosów tłuste strąki, więc jego woń nie wpływa na moją ocenę. Konsystencja jest dość rzadka, szampon jest przezroczysty, co jest dla mnie plusem (szampony "kremowe" ciężko mi spłukać z głowy). Pieni się średnio, trzeba go zużyć dość dużo w czasie jednego mycia, jednak bardzo łatwo go spłukać. Kupiłam go licząc na to, że skromny skład nie obciąży moich włosów, dobrze je oczyści i sprawi że znowu będę mogła myć włosy co dwa dni, a nie codziennie, co stało się koniecznością po fioletowym Gliss Kurze i jakiejś obrzydliwej rzepie. Szampon ten spraw, że czuję że mam czyste włosy. Udało mu się ograniczyć przetłuszczanie do tego stopnia, ze moje włosy spokojnie wytrzymują dwa dni bez kontaktu że środkami myjącymi- poprawa była widoczna z każdym umyciem. Kiedyś wypróbowałam go bez odzywki i bardzo zaskoczył mnie fakt, że włosy po wysuszeniu były dużo mniej napuszone niż zwykle, a także bez problemu się rozczesały. Uwielbiam, gdy produkt w którym nie pokładam zbyt wielkich nadziei tak milo mnie zaskakuje. Do teraz nie mogę uwierzyć, że właśnie wystawiam mu 5 zasłużonych gwiazdek... Używam tego produktu od: troszkę ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: około 3/5