Szampony do włosów

Matrix Total Results, Hello Blondie, Shampoo Szampon do włosów blond

• 21 lipca 2021 o 15:13
    Gdzie rozjaśnienie?
    Szampon ładnie się pieni i ładnie domywa skórę głowy. Przyjemnie pachnie i jest bardzo wydajny. Jedynym minusem dla mnie jest fakt, że nie rozjaśnił on moich włosów. Myślałam, że doda taki efekt refleksów na włosach a tutaj nic. Wielka szkoda. Ale ogólnie szampon na plus :)
    Zalety:
    • mycie
    Wady:
    • brak rozjaśnienia włosów blond
  • 30 maja 2021 o 10:20
    "Ściemniacz"!
    Po przeczytaniu reklamy producenta postanowiłam wypróbować ten szampon, ale niestety po raz kolejny się okazało, że reklama swoje, a życie swoje. Po pierwsze szampon się słabo pieni, niby to zdrowiej, ale trudno nim umyć włosy, miałam wrażenie, że moje włosy są trochę niedomyte. A największym rozczarowaniem jest fakt, że po szamponie do włosów blond, jasne włosy po prostu ściemniały i tego mu nie wybaczę!
  • 18 sierpnia 2020 o 18:57
    Nie chcę się z nim rozstawać
    Należę do osób, które zawsze mają kilka szamponów do włosów w zanadrzu. Wymieniam je zależnie od potrzeb. Zwykle w moich "zapasach" znajduje się szampon oczyszczający, do włosów zniszczonych, czasem nawilżający, a często szampon do włosów blond, tak jak ten. Jestem naturalną blondynką i widzę korzyści płynące ze stosowania szamponów do włosów blond - przede wszystkim jestem zadowolona z wyglądu włosów tuż po zastosowaniu. Wśród różnych szamponów dla jasnych włosów właśnie ten od marki Matrix zasługuje na szczególne wyróżnienie. Przyznaję, że cena szamponu jest dość wysoka i że jest problem z jego dostępnością - rzadko widuję go stacjonarnie. Polecam zaopatrzyć się w niego w drogerii internetowej przy okazji jakiś większych zakupów kosmetycznych. Sama kupiłam ten szampon w drogerii internetowej w cenie niższej o kilka złotych, ale zapewniam, jest wart każdej złotówki. Szampon znajduje się w futurystycznej, żółtej tubie. Opakowanie jest bardzo solidne i wytrzyma każdą podróż. Sam szampon ma dość gęstą konsystencję i miły, owocowy zapach. Zaskoczył mnie swoim kolorem, na pierwszy rzut oka wydawał mi się biały, ale kiedy się przyjrzałam, zauważyłam leciutkie fioletowe zabarwienie, dobrze znane z innych szamponów tego typu. Szampon bardzo dobrze się pieni, nie spodziewałam się aż takiego efektu. Dobrze oczyszcza włosy, nie obciążając ich. Pozostawia włosy miękkie i gładkie, nawet bez użycia odżywki ułatwia rozczesywanie włosów. Ponadto nadaje im blask i delikatnie je rozjaśnia. Nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych stosowania tego szamponu - nie obciąża, nie przesusza, nie podrażnia. Zdecydowanie nie chcę się z nim rozstawać i mam nadzieję, że uda mi się go niedługo upolować na jakiejś promocji.
    Zalety:
    • efekty - wygładzenie, zmiękczenie, nadanie blasku, rozjaśnienie
    • ułatwia rozczesywanie także bez użycia odżywki
    • skuteczne oczyszczenie
    • miły zapach
    • solidne opakowanie
    • nie podrażnia, nie przesusza
    Wady:
    • wysoka cena regularna
    • niska dostępność
  • 20 marca 2020 o 16:36
    Rozczarowanie..
    Zachęcona opiniami na temat tego produktu, postanowiłam go kupić. Całe szczęście cena nie była zbyt wysoka, bo u mnie się kompletnie nie sprawdził. Jeśli ktoś ma wrażliwą skórę głowy to nie polecam, gdyż ten szampon tak mi wysuszył skórę głowy, że niestety dostałam łupieżu.
    Zalety:
    • nie obciąża włosów
    • wydajny
    • tani
    Wady:
    • mam wrażenie że ociepla mój kolor włosów
    • przesusza skórę głowy
  • 22 grudnia 2019 o 21:18
    bardzo dobry szampon
    Ten szampon świetnie sprawdza się u posiadaczek cienkich włosów. Delikatnie myje, nie obciąża. Zauważyłam, że wolniej przetłuszczają mi się włosy od kiedy zaczęłam go stosować. Włosy po umyciu są ładnie odbite od skóry głowy i wyglądają zdrowo. Nie zauważyłam, by rozjaśniał włosy.
    Zalety:
    • nie obciąża
    • dłużej utrzymuje świeżość
    • dobrze myje
    • nie wysusza
    Wady:
    • chemiczny zapach