Kremy z filtrem do ciała

Floslek Sun Care Ochronny krem na słońce SPF 50+

• 14 listopada 2022 o 19:50
    Ulubieńcem nie zostanie
    Ogólnie jako spf może być jednak zdecydowanie nie wrócę do niego drugi raz. Ledwo daje radę przebrnąć przez jedno opakowanie. Jest bardzo ciężki i pozostawia lepką warstwę po nałożeniu na twarz. W dodatku pozostawia efekt bielenia. ciężko się go rozprowadza przez jego konsystencję co wpływa również na jego słaba wydajność.
  • 2 sierpnia 2021 o 18:49
    Nie polecam
    Krem jest bardzo gęsty i tłusty o białym kolorze. Bardzo tępo rozprowadza się po skórze i niestety bieli. Dodatkowo poza ochroną nie ma żadnych innych właściwości więc konieczne jest użycie dodatkowego kremu na dzień. Skóra po aplikacji się świeci, a podczas rozsmarowywania sprawia wrażenie jakby się rolował. Używałam pod makijaż i nic złego się nie działo. Na plus wydajność i to by było tyle. Nie polecam.
    _inga
    8 września 2019 o 18:13
    Floslek, Ochronny krem na słońce SPF 50+
    Krem dostałam w prezencie przed wyjazdem na urlop. Mam jasną karnację i moja skóra nie najlepiej znosi opalanie się. Stosowałam krem codziennie głownie na najczęściej odsłonięte części ciała i twarz. Krem jest gęsty i należy nakładać go bardzo niewiele inaczej bardzo długo się wchłania i pozostawia białą warstwę na skórze. Dobrze natłuszcza i odżywia skórę chroniąc przed przesuszeniem na słońcu Mała podręczna tubka pozwala mieć go zawsze przy sobie Zapach taki sobie ale ogólnie sprawdził się całkiem dobrze i wróciłam z urlopu z ładnie opaloną nie przesuszoną skórą.
    Zalety:
    • natłuszcza
    • odżywia
    • wysoka ochrona UV
    Wady:
    • trzeba pamiętać by nakładać bardzo niewielką ilość inaczej krem się długo wchłania i pozostawia białą warstwę
  • 6 stycznia 2018 o 12:16
    A ja lubię!
    Pomimo posiadania ciemnej karnacji, od dawna nie opalam twarzy. Raz, że nie po to inwestuję ciężkie pieniądze w kosmetyki anti-age, by później walczyć ze zmarszczkami, dwa-mam AZS i suchą oraz wrażliwą skórę. Krem kupiłam z polecenia przyjaciółki, nie był drogi (25 zł), do tego posiada wysoki filtr oraz możliwość nakładania pod makijaż. Zamknięty jest w miękkiej, poręcznej tubce o pojemności 50 ml. Krem jest gęsty, posiada przyjemny, lekki zapach-mnie on nie przeszkadza. Mimo gęstej konsystencji, łatwo daje się rozsmarować, trzeba jednak dać mu trochę więcej czasu na wchłonięcie się (ok 8 minut). Bieli, to fakt, ja wyglądam niezwykle śmiesznie-ciemne ciało i jasna buzia, ale na szczęście efekt ten znika wraz z wchłonięciem się produktu. Dobrze współpracuje z ANR Estee Lauder, Genifique Lancome oraz Boto LiftX Mincera-z tymi serami go stosowałam, nic się nie wałkowało ani nie warzyło. Dobrze nawilża, skóra jest miękka i gładka. Makijaż trzyma się na nim całkiem nieźle, choć wymaga 2-3 poprawek w ciągu dnia- za to minus, miałam wiele filtrów, które tego nie wymagały, ale z drugiej strony, przy tej cenie nie wymagajmy Bóg wie czego. Krem nie zapycha, mimo ciężkiej formuły, nie podrażnia skóry ani okolic oczu. Jest bardzo wydajny, stosowałam go również na szyję i dekolt i wystarczył na prawie 2 miesiące- a nie żałowałam go sobie, przy filtrach jest to wysoce niewskazane. Spełniał swoje zadanie w postaci ochrony skóry-nie opaliłam się, a o to mi chodziło. Nie mam problemów z przebarwieniami, ale wolę zapobiegać, niż leczyć. Reasumując-to dobry krem, zwłaszcza w swojej kategorii cenowej. Mógłby trochę lepiej współpracować z kolorówką, ale jestem w stanie mu to wybaczyć, tym bardziej, że spełnia swoje zadanie, jak należy. Polecam, jest tego wart.
  • 9 grudnia 2014 o 12:16
    Nieporozumienie...
    :(bardzo tłusty i gęsty- rozsmarowuje się go tak samo jak krem Nivea klasyczny... :(bardzo bieli skórę, może dawać niebieską poświatę :(skóra bardzo się świeci po aplikacji- puder jest konieczny :(spływa/ znika/rozwarstwia się z twarzy po krótkim czasie (a nie mam skóry tłustej) :(nie nadaje się pod makijaż, pomimo zaleceń producenta na opakowaniu ;)przyjemny, delikatny zapach :)chroni- używałam go w czasie zabiegów na skórę, nie dopuścił do powstawania przebarwień (choć na to składało się więcej czynników) ;)mała tubka, ale wydajna ;)nie podrażnia ;)natłuszcza i chroni, nie nawilża- to odnośnie oczekiwać wizażanek Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe