Maseczki w płachcie

Maxbrands Hello Frog, Face Sheet Mask Odświeżająca maska na tkaninie

3 na 51 opinię

• 18 stycznia 2025 o 16:07
    Maska żabka
    Jestem kobietą po 40-stce i lubię wieczorem po ciężkim dniu nałożyć taką szybką maseczkę w płachcie. Bez wysiłku mogę przez 15 minut się zrelaksować a potem cieszyć się ładniejszą skórą. Z tej zwierzęcej serii kupiłam kilka produktów i na pierwszy ogień poszła żabka:) • Jest to produkt dostępny w markecie Action • Kosztuje zaledwie 3,33zł • Opakowanie to zwykłą kwadratowe saszetka ale za to grafika jest niezwykle zabawna i przyciągająca. Rysunki żabek niby dziecinne ale dla mnie urocze. • Materiał nie jest za gruby i dobrze przylega do skóry ale rozmiarowo jest dla mnie troszkę mały. Boki twarzy i podbródek są odsłonięte. • Na masce mamy kolorowy obrazek żaby co uprzyjemnia mi cały zabieg. Lubię w takich maskach chodzić po domu bo dostarczam w ten sposób innym domownikom trochę radości :) • Pachnie olejkiem herbacianym który ja lubię więc jest ok. Niektórym na pewno się nie spodoba. • Składowo jest średnio ale trzeba wziąć poprawkę ile ten produkt kosztował. Mamy tam trehaloze która nawilża skórę, olejek z drzewa herbacianego, ekstrakt z rumianku, piwonii, śluzu, wiciokrzewu ,mniszka, sok z aloesu. Z tych mniej fajnych elementów mamy różne PEGi czy konserwanty ale to każdy sam powinien zdecydować po analizie składy czy chce ten kosmetyk kupić. # efekty# Ze względu na obecność olejku herbacianego będzie ona odpowiednia do skór trądzikowych i takich które borykają się z niedoskonałościami. Moja jest suchą i raczej bezproblemową ale od czasu do czasu lubię ja oczyścić za pomocą maski. Ta maska mi pasowała. Sprawiła że skóra wyglądała zdrowiej, jaśniej. W dotyku była gładszą. Niestety ale esencja nie wchłania się całkowicie w skórę co mi osobiście przeszkadza. Czy do niej wrócę? Raczej nie. Jako jednorazowa przygoda spoko ale nie zachwyca tak bardzo żebym robiła zapasy. Poza tym w Action asortyment ciągle się zmienia, pojawiają się nowości więc jest z czego wybierać.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • nadruk na materiale
    • niska cena
    • działanie
    Wady:
    • skład
    • lepka warstwa

Zobacz także inne Maseczki w płachcie