Maseczki klasyczne

Isana Totes Meer Maske Maseczka oczyszczająca `Morze Martwe`

• 26 maja 2022 o 17:15
    Może być
    Maska bardzo wydajna, myślę, że spokojnie można byłoby rozdzielić całość na 4 razy. Ładnie pachnie, konsystencja jest taka średnia, ale nie ma co narzekać zbytnio. Czas trzymania jest dość krótki, po prostu lekko wygładza skórę, sprawia, że jest milsza w dotyku. Cudów nie czyni, ale może to kwestia regularności
    • lekkie wygładzenie
    Wady:
    • nie działa od razu tak idealnie jak obiecuje producent
  • 18 kwietnia 2022 o 18:19
    Bardzo Bardzo dobra
    ta maska może niewinnie wygląda , jest tania ale działania sie nie spodziewałam ???? świetnie oczyszcza pory i nadmar sebum , matuje , odświeża , po niej dobrze wchłania sie np. serum lub krem dzięki właśnie dobremu oczyszczeniu , jest też wydajna ja takie opakowanie mam na cztery użycia .
    Zalety:
    • efekt
    • oczyszcza
    • nie wysusza
    • matuje
    • odświeża
    Wady:
    • dostępność często jest wykupiona
  • 1 kwietnia 2022 o 16:40
    Liczyłam na więcej, ale za tę cenę może być
    Jedno opakowanie maseczki składa się z dwóch mniejszych saszetek podzielonych perforacją. Każda z nich mieści po 8 ml produktu. Taka ilość wystarcza na nałożenie solidnej warstwy na twarz i szyję. To sprawia, że jest to jedna z najbardziej wydajnych masek do twarzy, z jakimi miałam styczność. Dostanie się do zawartości saszetki nie należy do najłatwiejszych zadań. Teoretycznie da się to zrobić bez pomocy nożyczek, ale wówczas trzeba użyć trochę siły. Zapach specyfiku jest bardzo świeży. Morski, jakby słony, rzeczywiście przypomina mi bryzę. Całość trochę psują wkradające się lekko chemiczne nuty, ale ogólnie wypada on całkiem nieźle. Czuć go podczas aplikacji, nie jest uciążliwy. Maseczka jest koloru białego. Ma konsystencję kremową, jest średniej gęstości. Bardzo łatwo rozprowadza się na skórze, wręcz po niej sunie. W trakcie aplikacji leciutko zasycha, natomiast jest to na tyle delikatny efekt, że nie sprawia dyskomfortu. Zmycie produktu nie sprawia problemów. Tuż po usunięciu maski zauważyłam, że cera nie jest wysuszona, pomimo że maska zawiera w składzie alcohol denat. Widocznie inne składniki ładnie to równoważą i maska nie przynosi negatywnych zaskoczeń. Po zmyciu skóra była odświeżona, orzeźwiona i jakby chłodna w dotyku. Moja cera mieszana w kierunku suchej wyglądała naprawdę dobrze. Nadmiar sebum w strefie T został zdjęty - przez następny dzień problematyczne miejsca mniej się przetłuszczały. Zaskoczył mnie fakt, że produkt przyczynił się również do wyrównania kolorytu i rozjaśnienia zaczerwienień; tak więc posiada ona także właściwości łagodzące. Liczyłam, że produkt zadziała na wypryski - zmniejszy ich widoczność, przyspieszy ich gojenie się. Tutaj niestety się rozczarowałam, ponieważ kosmetyk nie wpłynął na niedoskonałości w żadnym stopniu. Z jednej strony jestem zadowolona z działania matującego oraz łagodzącego maski. Te efekty były pożądane i dobrze widoczne. Natomiast szkoda, że nie działa ona na niedoskonałości, bo właśnie tego oczekiwałam od produktu oczyszczającego.
    Zalety:
    • właściwości matujące,
    • nie wysusza,
    • właściwości łagodzące,
    • wydajność,
    • cena.
    Wady:
    • brak wpływu na wypryski.
  • 2 października 2021 o 12:54
    Nawilza, wygładza ale niestety nie oczyszcza
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maseczki Isana najbardziej cenie za jakość i oczywiście za cenę - budżet domowy napewno na nich nie ucierpi. Maseczka podzielona jest na dwie saszetki a szata graficzna bardzo uboga choć kolorystyka ładna niebiesko- biała z miętowym. Skład maseczki tez przyzwoity sól z morza martwego i kaolin , czyli glinka która kocham najbardziej. Konsystencja maseczki kremowa w kolorze białym. Bardzo łatwo się nakłada i dobrze trzyma na twarzy lecz jedna saszetka śmiało starczy nam na dwa razy - 8 ml produktu. Warto wtedy dobrze zabezpieczyć by maseczka nie wyschła , bo wiadomo nie od dziś ze glinka szybko staje się twarda. Po upływie 15 min zmywam maseczkę i tu pojawia się mały problem gdyż maseczkę trudno zmyć. Trzeba trochę zużyć wody by w końcu oczyścić twarz. Cera po stosowaniu maseczki jest ładnie odświeżona , nawilżona i wygładzona. Uwazam ze to zasługa białej glinki. Oczyszczenia niestety nie zauważyłam. Taki sam efekt a nawet lepszy możemy uzyskać kupując naturalna biała glinkę bez różnych dodatków.
    Zalety:
    • odświeża cerę
    • nawilza
    • wygładza
    • bardzo wystarczalna - 2 saszetki starcza na 4 aplikacje
    • niska cena
    • fajny skład
    Wady:
    • brak efektu oczyszczenia
    • ciężko zmyć produkt z twarzy
  • 13 września 2021 o 13:33
    Taka sobie
    Po tej maseczce spodziewałam się lepszego efektu. Konsystencja jest gęsta i biała. Wygląda jak krem. Po nałożeniu maseczka długo zastyga. Sprawia, że skóra jest miękka i fajna w dotyku, ale czy oczyszczona to nie powiedziałabym. Nie czułam tego efektu. Kosmetyk nie zrobił szkód. Jest tania. W ciągu dnia skóra zrobiła mi się tłusta więc maseczka zostawia rączkę jakiś ślad na skórze. Nie lubię tego. Jedno opakowanie składa się z dwóch saszetek. Jedna wystarcza na dwa zużycia. Ciężko się ją zmywa.