Wody toaletowe damskie

Laura Biagiotti Mistero di Roma EDT

Laura Biagiotti Mistero di Roma Donna woda toaletowa 25ml spray

• 6 lutego 2018 o 11:51
    Czemuś taka ulotna? :(
    Jestem wielbicielką klasycznej Romy, której używam od prawie dwóch lat. Mistero di Roma zakupiłam w ciemno, trafiłam na promocję i 25 ml trafiło w moje ciekawskie łapki. Zamknięty w buteleczce-kolumience (jak starsza siostra), tyle że szkło nie jest matowe. Atomizer działa bez zarzutu, rozpylając mgiełkę. Dodatkowo mała pojemność umożliwia noszenie perfum w torebce. Otwarcie jest podobne do klasyka - czuję soczysty, gorzkawy grejpfrut, lecz tutaj jest on podszyty anyżem (na mojej skórze wybrzmiewa to jak otwarcie w fioletowym jabłuszku Lempickiej). Ta faza trwa dość krótko, bo około 15-20 minut, by po tym czasie stało się migdałowo-waniliowo. W tej fazie perfumy projektują najmocniej, jedyne co jest wyczuwalne, to słodki i mleczny migdał w towarzystwie puszystej waniliowej kołderki. Czyli jest misiowo, spokojnie, uroczo i nieco banalnie, bo wanilia z migdałem już była, moim ulubieńcem w tej kategorii jest Hypnotic Poison, tyle, że tamten jest bardziej zadziorny i ma charakter. Tutaj jest zwyczajnie, bez fajerwerków. Podoba się każdemu, ale nie wiem, czy w przypadku perfum jest to komplement - raczej świadczy to o braku oryginalności nut zapachowych, zapach dla wszystkich, czyli tak naprawdę dla nikogo. W Mistero di Roma, wbrew pięknej nazwie, tajemnicy nie uświadczymy. Wszystko podane na tacy, jest migdał? Jest! Jest wanilia? Jest! Nic się tutaj nie przenika, nie przeplata, mam poczucie jakiegoś niedosytu, niedopracowania tego zapachu. Faza puszystej słodyczy mija po około 2 godzinach, by zakończyć żywot domieszką drzewa sandałowego. Jest ładnie, ale nudno, do tego projekcja ogólna jest kiepska (wyczuwalne wyłącznie po przybliżeniu nosa do skóry). Trwałość - max 3 h. Słabiutko, zwłaszcza gdy porównamy MdR do jej starszej siostry. Wydajność, zwłaszcza przy mojej pojemności (25ml) oraz powtórnych aplikacjach celem pachnięcia czymkolwiek, jest niezadowalająca- flakonik miałam bowiem na nieco ponad miesiąc. Cena i dostępność są przyzwoite (płaciłam 80 zł/25 ml, zakupiłam je w perfumerii internetowej), sam zapach ładny, ale to wszystko. W wiosenny lub chłodniejszy, letni dzień , na co dzień, na szybkie zakupy, po domu, ewentualnie dla kobiet, które lubią delikatne, subtelne perfumy. Dla mnie są ZBYT subtelne. Generalnie, choć są to perfumy ładne, to jednak dla mnie to zbyt mało. Zresztą, znam wiele wyłącznie ładnych, a przy tym trwalszych. Więcej nie kupię.
    W perfumerii
  • 31 stycznia 2014 o 8:24
    Bezpieczna nuda
    Perfumy z gatunku owocowych, bezpiecznych i niestety nudnych. Pasują zawsze i do wszystkiego. Będą idealne dla kobiet, które z racji oszczędności szukają perfum uniwersalnych. Sprawdzą się i latem i zimą, do pracy oraz na imprezę, a nawet umilą chwile przekopywania rabatek w ogródku. Początek mają dość ostry, grejpfrut daje mocno po nosie... a później robi się słodkawo, mdławo i nudno. Zapach nie wyróżnia się specjalną trwałością, nie ma też ogona jaki ciągnie za sobą siostra Romy - Venezia. Nie ma też w tym zapachu niczego co zapadłoby w pamięć. Dla mnie nierozpoznawalny owocowy misz-masz bez charakteru. Używam tego produktu od: Testy Ilość zużytych opakowań: Próbki
    kamlux
    6 stycznia 2014 o 10:58
    Kocham ,kocham ,kocham ...
    Od samego początku zakochałam się w tym zapachu. Bardzo elegancki i zmysłowy zapach. Perfumy nie mają w sobie drażniącej słodyczy. Dla mnie te perfumy się piękne uwodzą mnie każdym aromatem. Cena tu nie gra roli ,wystarczy sam fakt ,że są niesamowicie trwałe. Mój zapach .. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 5 maja 2012 o 17:39
    lubię za niebanalność
    zapach niebylejaki- nietuzinkowy, niebanalny, świeżość grejfruta i jego goryczka miesza się z migdałami i czymś z lekka orientalnym, przyprawowym- dla mnie zapach jak duch Rzymu :) Rzym tajemniczy nocą, gdy skwar dnia przeszedł w lekką świeżość wieczora.. bardzo mi się podoba do tego trwały i w super pojemności na wyjazd 25 ml :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 25 ml
    louv
    1 maja 2012 o 13:44
    Nawet bardzo!
    Tajemniczy Rzym, choć dla mnie raczej Rzym o zmierzchu. Uliczny bruk oddaje swe ciepło, zmęczona słońcem italii mięta z anyżem spokojnie zasypia na nadgarstku, z kawiarni na rogu nęci zapach waniliowego syropu do kawyi świeżo palonych migdałów, a z pobliskiego zaułka delikatnie wionie wieczornym chłodem i mrokiem... Mistero di Roma, to moja ulubiona wersja Rzymu od Laury Biagiotti, Klasyk po dluższym czasie mnie męczy, a świeża wodna ;-) wersja od początku do końca nie porywa. Zresztą, zawsze miałam słabość do tajemnic... Używam tego produktu od: już nie używam Ilość zużytych opakowań: 25 ml