Wody toaletowe damskie

United Colors of Benetton Colori, Benetton Giallo EDT

• 11 sierpnia 2018 o 17:55
    Cudaczek
    Kupiłam 30 ml na wakacyjny wyjazd i sprawdził się całkiem dobrze. Nie przeszkadzał ale i nie zachwycał. Najbardziej wyczuwam anyżek i nuty wodne, w tle jeszcze majaczy piżmo i kwiat lotosu. Zapach ten jest trudny do sklasyfikowania, nadawałby się na aromat proszku do prania czy mydła albo jakiegoś środka czystości.
    W perfumerii
  • 27 czerwca 2015 o 10:30
    Pół żartem, pół serio
    Osobliwy zapach. Niby słoneczny, ale jednak trochę chłodnawy. Z jednej strony trochę przyciężki, ale jednak nie duszny, nie przytłaczający. Skojarzenia, które mam w związku z tym zapachem to owoce (brzoskwinia, nektaryna, mango) przydymione nad ogniskiem i trochę zmiksowanej z wanilią (bób tonka?) kwiatowej słodyczy. Zgodzę się, że w kompozycji wyczuwalne są np. fiołek i lotos ale aromatów wodnych, świeżej mięty nijak nie potrafiłam się dowąchać. Jedynym świeższym akcentem jest (słodkawy i tak) anyżek. Giallo na pewno nie przypomina żadnej wody toaletowej, której używałam wcześniej. Na początku stosowania porażał mnie swoją styropianowatą syntetycznością. Z czasem przyzwyczaiłam się i bez skrajnych emocji zużyłam całe 100 ml. W dalszym ciągu uważam jednak, że to nie moja zapachowa bajka. Giallo polecam amatorkom kompozycji słodko-kadzidlanych np. Amor Amor Kenzo. Być może będzie to dla nich dobry typ na cieplejsze dni. Trwałość dobra - czyli ok 4-5h Cena naprawdę bardzo fajna. Zwłaszcza biorąc pod uwagę markę, pojemność i urzekającą swą klasyką butelkę. Używam tego produktu od: ok 1,5 roku temu, na co dzień Ilość zużytych opakowań: jedno - 100 ml
  • 10 czerwca 2014 o 20:21
    Ładny
    Kupiłam zapach w ciemno. Podoba mi się i nie jestem zawiedziona, nie drażni mojego powonienia a nadgarstek często idzie do mojego nosa. Ładnie się rozwija, nie czuć w nim przede wszystkim chemii i spirytusu albo innego alkoholu. Moim zdaniem pasuje na ciepłe, słoneczne dni jak i na wieczorne wyjście. Używam tego produktu od: od paru dni Ilość zużytych opakowań: jedno 30 ml zaczęte
  • 18 sierpnia 2013 o 12:29
    Początek miły, potem niestety banał...
    Czytałam recenzje na Wizazu i większość z nich była pozytywna. Powiem krótko. Giallo na początku mnie zaskoczyło oryginalnością i takim "pazurem" ale po około 2 tygodniach stosowania jestem nim zawiedziona. Zapach staje się banalny po czasie wąchania go. Na skórze nie rozwija się, jest migrenogenny mimo że z kategorii świeżaków. No i trwałość jest w moim przypadku zerowa. Owszem duża butelka i jest wydajny, ale to za mało... Używam tego produktu od: 3 tygodnie Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 16 sierpnia 2012 o 17:32
    Elegancki zapach :)
    Dostałam flakon 100ml z wymiany i jestem bardzo zadowolona z kompletu kolorów benettona :) (mam tez 100ml czerwonego) Co do Giallo to od razu po aplikacji pachnie bardzo świeżo (ale nie cytrusowo) i mocno.Po jakichś 2 godzinach ociepla sie i wtedy przypomina mi troszkę serie Today Tommorow Always Avonu ;) dlatego zaznaczyłam że jest to elegancki zapach,w żadnym razie sportowy-broń boże. Trwałość za tą cene naprawde dobra,wytrzymuje kolo 6godzin. Polecam oba kolory :) Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: w trakcie 100ml