Mydła

Himalaya Herbals Cream & Honey Soap Mydło `Mleko i miód`

• 13 stycznia 2022 o 11:52
    Dobre mydło
    Marka Himalaya jest ogólnie znana w świecie. Od kiedy produkty można było spotkać w Polsce spróbowałam i wracam. Kiedyś spotykane tylko w aptekach, dziś często można dostać w Rossmanie i marketach. Ceny są dobre i można sobie pozwolić na zakup dobrych i sprawdzonych kosmetyków. Mydełko jest małe waga to 75 g przy czym bardzo wydajne. Zapakowane w kartonik, dodatkowo zabezpieczone folią. Mydełko jest poręczne lekkie i nie wyślizguje się z rąk. Delikatny subtelny zapach miodu i mleka. Delikatnie się pieni, dobrze oczyszcza przy czym nawilża. Zero przesuszenia i podrażnienia skóry wrażliwej. Można stosować do rąk, mycia twarzy i ciała. Jedna kostka jest bardzo wydajna.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza i nie przesusza skóry wrażliwej
    • mała poręczna kostka
    • delikatny zapach
    • cena adekwatna do jakości
    • dobrze dostępny produkt
    Wady:
  • 14 lipca 2015 o 21:47
    B.fajne
    B.fajne mydło, najlepsze jakie póki co miałam + nie wysusza nawet twarzy + przyjemny miodowy zapach + skóra jest po nim umyta ale nie wysuszona + łatwo się pieni - dostępność (widziałam tylko w Rossmannie) Do mojej suchej skóry sprawdził się idealnie. Używam tego produktu od: 3 tygodnie Ilość zużytych opakowań: jedna kostka
    foxa88
    31 lipca 2014 o 12:00
    I tak... i nie...
    Bardzo ucieszyłam się widząc nareszcie w Rossmannie serię mydełek HH, tak więc czym prędzej pochwyciłam dwa z nich - właśnie to recenzowane oraz ogórkowe, które czeka na rozpakowanie. Chciałam sprawić sobie przez to niejaką odskocznię od mydełek Alterry. Nie mogę powiedzieć, że to mydło jest złe. Nie jest, ale też jakoś specjalnie mnie nie zachwyciło. Używałam już lepszych i tańszych, a to jest ciut droższe i rodzi moje wątpliwości. Na pewno głównym atutem tego mydła jest dość przyjemny zapach (o ile ktoś lubi połączenie miód & mleko) przyzwoity skład jak za taką cenę oraz to, że mydło dobrze myje ciało. Skóra jest czysta i w miarę odświeżona, ale oczywiście będzie wymagać kremu/balsamu (co w moim przypadku nieczęsto miało miejsce w przypadku innych mydeł). Najbardziej zawiódł mnie jednak fakt, że mydło to na mojej skórze pozostawia osad do takiego stopnia, że naprawdę to czuję! Coś takiego zdarzyło mi się pierwszy raz w życiu właśnie przy okazji stosowania tego mydła. Poza tym, mydło to niespecjalnie wygładzało mi cerę. Stosuję mydła w kostce do mycia mojej problemowej skóry twarzy, bo tylko one są przez moja cerę akceptowane, ale mydło HH tutaj poległo. Mydło HH ma mniejszą gramaturę niż inne kostki, jednak ratuje go fakt, że jest piekielnie wydajne - można mydlić i mydlić, a jego koniec zdaje się, że nie nastąpi. Nic się nie roztapia, ani nie odkształca - estetyka i komfort stosowania są zapewnione. A więc w skrócie: :) dobry skład :) dobrze myje :) w miarę przyjemnie pachnie :) jest estetyczne w miarę używania oraz wydajne :( pozostawia na skórze większy osad niż inne mydła :( potrafi wysuszyć skórę bardziej niż inne mydła :( może nie zadowolić zwolenniczek mycia twarzy mydłem w kostce Z ciekawości można spróbować, ale moim zdaniem łatwo znaleźć coś lepszego i tańszego. Przede mną jeszcze testowanie wariantu ogórkowego. Jeśli historia się powtórzy, to już po te mydła nie sięgnę.
    ava_g
    11 września 2013 o 10:59
    Mydło jak mydło.
    A ja się nim nie zachwyciłam. Ot, zwykłe mydło, które w dodatku niezbyt dobrze oczyszczało moją buzię. Nie jest tak agresywne, jak typowe drogeryjne mydła, ale mnie zależy przede wszystkim na dokładnym oczyszczeniu skóry, nawilżanie zostawiam kremom. To mydło się nie sprawdziło. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno
    Wewo
    31 maja 2013 o 18:04
    jest ok do skóry mieszanej
    Używam tego mydełka wyłącznie do twarzy na noc. Mam skórę mieszaną w kierunku przetłuszczającej się, z ŁZS. Mydełko bardzo dobrze się pieni, ładnie pachnie miodem i ma dobry skład jak na 3,50 zł. Bardzo lubię ten zapach, jest naprawdę przyjemny i umila jego stosowanie. Jest bardzo wydajne, używam go już 2,5 miesiąca i jeszcze widać wytłoczoną literkę H na wierzchu. Plus za to, że nie pęka i nie wysycha brzydko. Mydełko nie przesusza skóry twarzy , myślę, ze minimalnie nawilża dzięki miodowi i mleku. Mocno myje, dlatego nie nada się do cery suchej. Nie zapycha, nie podrażnia, jest naprawdę ok. Raczej do niego nie wrócę bo mam jeszcze do wypróbowania mydło z ogórecznika tej samej firmy, a potem chcę zamówić jakieś mydło z lawendowej farmy. Uważam, że to mydło powinno kosztować do 5 zł, bo na tyle wyceniam jego działanie i skład. Polecam do skóry mieszanej i przetłuszczającej się. Używam tego produktu od: 2,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego