Mydła

Nacomi Savon Noir Czarne Mydło 120g
Nacomi Savon Noir Czarne Mydło 120g NACO-3214
Nacomi Savon Noir

• 30 grudnia 2024 o 15:42
    Czarne mydło, które pokochałam!
    To czarne mydło to prawdziwy hit w mojej pielęgnacji. Stosuję je głównie do oczyszczania twarzy i ciała, ale ma też wiele innych zastosowań. Na początku byłam nieco zaskoczona konsystencją – to gęste, "kiślowate" mydło, które po nałożeniu na wilgotną skórę zamienia się w delikatną piankę. Ma przyjemny, lekko ziemisty zapach, który szybko się ulatnia, ale jest bardzo naturalny. Mydło niesamowicie oczyszcza! Skóra po użyciu jest idealnie czysta, bez ściągnięcia, ale za to miękka i nawilżona. Mam wrażenie, że dobrze radzi sobie z zanieczyszczeniami, a także nadmiarem sebum, więc świetnie nadaje się do skóry mieszanej i tłustej. Cera staje się bardziej promienna, a pory mniej widoczne. Używam go nie tylko na twarzy, ale także do oczyszczania ciała. Skóra po nim jest niesamowicie gładka i odświeżona. Efekty są naprawdę widoczne :)
    RudaNat
    29 grudnia 2024 o 19:52
    Głęboko oczyszcza
    Zakupiłam z ciekawości i jestem bardzo zadowolona. Mydło bardzo dokładnie oczyszcza, działa jak peeling enzymatyczny. Skóra po użyciu jest rozjaśniona i napięta. Bardzo wydajny.
    Zalety:
    • Głębokie oczyszczenie
    Wady:
    • Może powodować uczucie ściągnięcia przy delikatnej skórze z
  • 10 lipca 2024 o 14:03
    dobrze oczyszcza
    Czarne mydło ma jasne, przyjemne dla oka opakowanie. Łatwo się z niego wyjmuje produkt, który ma gęstą, ciągnąca się konsystencje. Mydło nie pachnie zbyt dobrze, ale po jakimś czasie przyzwyczaiłam się do jego zapachu. Savon noir nie ma konserwantów, więc trzeba je chronić przed kontaktem z wodą. Najlepiej nakładać je łyżeczką lub suchymi dłoniami. Czarne mydło najczęściej używam jako peeling enzymatyczny do twarzy. Kilka razy w tygodniu nakładam je na zwilżoną twarz i zmywam po 10 minutach. Mydło świetnie oczyszcza cerę, po jego użyciu jest aż “skrzypiąca”. Używając mydło regularnie zauważyłam, że znikają mi niedoskonałości, a skóra za każdym razem była rozjaśniona i gładka. Staram się go nie używać za często, ponieważ obawiam się wysuszenia cery i na co dzień nie potrzebuje aż takiego mocnego oczyszczenia. Savon noir używam też czasem do oczyszczania skóry głowy. Nakładam je na zwilżony wodą skalp na 10-15 minut, a potem zmywam je delikatnym szamponem. Po jego użyciu włosy są odbite od nasady, świeże i dłużej pozostają czyste. Na szczęście po użyciu mydła jego zapach nie jest wyczuwalny na włosach.
  • 27 sierpnia 2023 o 16:03
    piecze ale później faktycznie pilinguje
    Zaskakujący produkt, po kilku próbach w końcu udało mu się mnie oczarować. Czarne mydło jest ze mną - nie przesadzę- ale już około dekady. Początkowo używałam go codziennie, o zgrozo na cerę trądzikowa podczas "wspaniałych czasów" maksymalnego wysuszania wszelkich niedoskonałości. Później sprawdzał się wybitnie do dokładnego mycia pędzli, aż w końcu trafiłam na nie ponownie na półce łazienkowej mojej mamy... Podczas dwóch pierwszych myć, mydło zmywałam od razu po aplikacji. Nie mogłam wytrzymać tego spięcia cery jakie powodowało i nie chciałam trzymać go ani sekundy dłużej. Spróbowałam użyć go do ciała jako alternatywa pilingu mechanicznego i to ta próba przekonała mnie do jeszcze jednej próby użycia go na cerę. Konsystencja mydła przypomina gęsty kisiel. Brałam go niewiele i w połączeniu z wodą, od razu szybko się pienił. Podczas nakładania go na twarz trzeba uważać, aby mydło nie dostało się do oczu bo szczypie niemiłosiernie (co jest łatwe do osiągnięcia, gdy mydło tak dobrze się pieni :)). Opakowanie nie sprawiało mi żadnych problemów, oczywiście trzeba uważać by woda nie dostała się do środka. Używane na twarz i ciało, wydajność jest bardzo poprawna. Co do działania: kosmetyk skórę na ciele pozostawia miękką w dotyku i widocznie usuwa martwy naskórek. Zawsze zostawiałam go na jak najdłużej, jednak wątpię abym z moją cierpliwością dotrwała do tego proponowanego kwadransu a mimo to zawsze zauważałam, że moja skóra stała się bardziej miękka w dotyku i dobrze oczyszczona. W przypadku nakładania na cerę już nie jest tak kolorowo. Moja cera jest wprawiona w bojach przez długotrwałą walkę z trądzikiem, rzadko co jest w stanie ją podrażnić a tak było w przypadku tego mydła. Okres kilku pierwszych minut po nałożeniu, kiedy czujemy pieczenie i uczucie ściągnięcia idzie w zapomnienie gdy zmyjemy produkt z twarzy. Otrzymujemy napiętą skórę, a po kilku razach z dobrze oczyszczonymi porami. Zauważyłam, że mydło nadaje lekkiego blasku naszej cery, co rzadko mi się zdarza w przypadku innych pilingów enzymatycznych.
    Zalety:
    • niska cena, a w szczególności w promocji
    • szybko się pieni, łatwa aplikacja
    • w 100% naturalny skład
    • obecność witaminy E
    • oczyszcza skórę i pory
    • nadaje blasku skórze
    • widocznie pilinguje
    Wady:
    • szczypie w oczy
    • początkowo podrażnia cerę
    marraff
    17 sierpnia 2023 o 16:33
    Przyjemne
    Świetnie się sprawdza jako szampon do włosów. Co prawda zapach nie każdemu może odpowiadać, aczkolwiek nie utrzymuje się on na włosach i znika wraz ze zmyciem produktu. Polecam szczególnie osobom z kręconymi włosami, ponieważ nie zawiera w swoim składzie mocnych detergentów i nie przesusza włosów. Wydajność zdecydowanie na plus.
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Mydła