Mydła

Alepia Savon d`Alep 25% Laurier Mydło Alep 25% oleju Laurie

Alepia Mydło Alep z Aleppo 25% Laurie 190 g

• 30 lipca 2019 o 14:14
    Dobrze działa
    Zakupiłam z myślą o oczyszczaniu mojej tłustej cery usianej niedoskonałościami. Nie stosuję go samodzielnie, używam także innych kosmetyków oczyszczających. Działa zupełnie jak żel oczyszczający, tylko oczywiście naturalny. Jest wygodny w użytkowaniu, super wydajny. Starcza na naprawdę długi czas. Pozostawia skórę oczyszczoną, niemal "skrzypiącą" pod palcami, ale jednocześnie nie czuć ściągnięcia czy wysuszenia. Jest to bardzo przyjemny kosmetyk do codziennego użytku. :)
    Zalety:
    • oczyszcza
    • nie wysusza
    • naturalny produkt
  • 6 marca 2019 o 15:06
    Te mydło okazało się strzałem w 10 na wszelkie niedoskonałości skóry
    W polskiej kosmetycznej blogosferze bardzo dużo czytałam nt. mydeł Aleppo. Wiele pisało się o nich, że dzięki całkowicie naturalnym składnikom są remedium na wszelkie niedoskonałości cery i są tzw. naturalnym "antybiotytkiem" na dobre radząc sobie z problemami skórnymi. Przez kilka lat przypominałam sobie o tym mydle i znowu zapominałam, ale dopadały mnie takie niedoskonałości w strefie T, że postanowiłam wreszcie kupić to mydło. Naczytałam się sporo o stężeniach oleju laurowego w mydłach i aby ostrożnie dobierać je do swojego typu skóry. Ja wybrałam mydło 25%, po pierwsze na początek tak by przekonać się jak rzeczywiście pójdzie mi pielęgnacja z tym specyfikiem a po 2 bo stężenie 25% jest rekomendowane dla cer mieszanych. Mydło zamówiłam w aptece online. Kiedy przyszło w sumie spodobał mi się jego zapach, jakby zielarski bardzo organiczny, pachnący medykamentami. Wiem, że wiele osób na niego narzeka ale mi całkowicie się podoba. Mydło może nie ma zbyt "kosmetycznego" wyglądu i nie prezentuje się szczególnie pięknie, jednak nie o to w nim chodzi. Zamówiłam kostkę mydła o gramaturze 200g, postanowiłam podzielić je na 4 części tak aby wygodniej mi się go używało i żeby łatwiej dało się zmydlić podczas codziennej pielęgnacji. Podczas krojenia trochę mydła mi się ukruszyło ale udało się je zlepić i zmydlić w jedną całość. Mydło po przekrojeniu jest zielone co jest naturalne i nie powinno budzić niepokoju. Jeśli chodzi o stosowanie tego mydła w codziennej pielęgnacji. Wrzuciłam je jako etap oczyszczający na wieczór, kiedy tego sebum czy resztek makijażu jest najwięcej. Co ważne po użyciu mydła koniecznie należy użyć toniku aby przywrócić cerze optymalne pH. Nie ztonizowanie skóry sprawi, że cera będzie ściągnięta i podrażniona. Jakie mam wrażenia, po używaniu mydła przez 3 tygodnie? Na pewno jest ogroomnie wydajne. 1/4 kostki starczyła mi i dotąd jej używam. Mydło bardzo dokładnie oczyszcza twarz nie pozostawia cienia sebum czy innych zanieczyszczeń. Prawdę mówiąc moja skóra przyjęła to mydło rewelacyjnie, stała się jaśniejsza, wszystkie niedoskonałości poznikały jak ręką odjął i zdecydowanie mniej się świeci. Mydło jest dobre również samo w sobie bo składa się wyłącznie z 2 składników, które są jak najbardziej naturalne dla mojej skóry. Z pewnością chwycę za to mydło ponownie gdy się skończy, rozważam wypróbowanie wyższego stężenia jednak w granicach 40%. Mydło to na prawdę polecam dla rożnych problemów skórnych bo z pewnością jest to produkt niedoceniany.
    Zalety:
    • Bardzo łatwo się pieni
    • Doskonale oczyszcza twarz z kurzu, brudu, sebum, resztek makijażu
    • Jest całkowicie naturalne i dobroczynne dla skóry
    • Niedoskonałości w strefie T bardzo szybko poznikały
    • Bardzo wydajne
    Wady:
  • 10 stycznia 2018 o 23:00
    Całkiem dobre jak na mydło, ale...
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Ale uważam, ze mydła nie są najlepszą formą oczyszczania skory. Lepsze są zele o fizjologicznym ph, bez sls i sles. Tego mydla uzywałam jako nastolatka i po opisach spodziewalam sie po nim cudu, ktory oczywiscie nie nastapil :) mycie jest średnio przyjemne, mydlo nie pieni się (nie może, bo nie zawiera pieniacych się olejów), raczej wydobywa z siebie taki smar... jest bezzapachowe, a raczej lekko śmierdzi zmydloną oliwą, dzięki czemu to dobra opcja dla alergików i głownie im je polecam. Skład jak na mydło jest oczywiscie bardzo dobry, pozostawia po sobie lekką warstewkę otulajacą ciało.
  • 27 maja 2017 o 16:31
    Nie na dłuższą metę
    Tyle naczytałam się o drogocennych właściwościach mydeł Aleppo, że w końcu musiałam przekonać się na własnej skórze czy to rzeczywiście działa. Moja skóra jest zawsze przesuszona z tendencją do alergii i atopowych zmian skórnych. Przez jakiś czas stosowania mydła faktycznie miałam wrażenie, że mi pomaga i że łagodzi zmiany. Z czasem jednak mydełko przyczyniło się do zwiększenia przesuszenia skóry. Sięgam więc po nie wciąż, ale od czasu do czasu. W takiej formie sprawdza się w porządku.
    memez
    11 lipca 2015 o 13:07
    Świetne mydło
    Mydło może nie powala wyglądem i zapachem, ale ma wspaniałe właściwości oczyszczające i lecznicze. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji skóry wrażliwej, alergicznej. Znakomicie zmywa majkijaż i oczyszcza skórę. Pomaga uporać się z zaskornikami i podrażnieniami. Kostka jest duża i mydło wystarcza na długi czas. Warto spróbować. Używam tego produktu od: Roku Ilość zużytych opakowań: Pięć