Odżywki do włosów

Aussie Scent-sational, Shine Conditioning Mist Odżywka w sprayu do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 listopada 2023 o 21:45
    Kolejne rozczarowanie aussi
    Fajne opakowanie z atomizerem, bardzo ładny zapach-charakterystyczny dla tej firmy. Mam włosy średnio porowate, farbowane,bardzo gęste. Był w promocji a ja akurat potrzebowałam produktu na sucho żeby wygładzić i dodać blasku włosom od połowy długości ( bo są matowe i jeden puch…) Niestety odżywka nie działa na moich włosach. Nie widzę żadnych efektów, a dawałam mu mnóstwo szans…
    ExAmino
    14 maja 2023 o 11:16
    Krótka historia o tym jak Aussie chciało wybić mi zęby
    Ku przestrodze! Drodzy Państwo, ostrożnie na terenie gdzie rozpylane było Aussie! :) Ja mam w zwyczaju suszyć włosy w sypialni, przy toaletce, a przed suszeniem ciut sobie włosy nawilżyć, ułatwić rozczesywanie. Namiętnie więc się tą odżywką opsikiwałam, a któregoś wieczoru, już w klęku podpartym, odkryłam, że kosmetyk w spreju nie tylko mi osiada na włosach...ale też na moim pięknym parkiecie. I na podłodze również Aussie daje poślizg, i tworzy taką mięciutką powłoczkę, która odbiera skarpetkom tarcie i pozwala na spektakularne i nieplanowane szpagaty...bądźcie więc ostrożni! A co do jakości samego kosmetyku - ja lubię i doceniam BARDZO. Przede wszystkim, jak wielokrotnie tu podkreślono, za ZAPACH. Pięknie, świeżo i długo pachnie ta mgiełka! Zapach utrzymuje się na włosach spokojnie przez kilka godzin i jest wyczuwalny przy każdym przeczesaniu. Poza tym zdecydowanie łatwiej rozplątuje mi się włosy po użyciu tej mgiełki- przy najgorszych kołtunach (patrz: po szamponie Yope) ta odżywka daje radę. Dodaje miękkości, ujarzmia spuszenie, a przy tym nie powoduje oklapu i nie przetłuszcza. Mimo tego, że to sprej, uważam, że kosmetyk jest bardzo wydajny. No i aplikator wygodny (mgiełka, nie kropelki). I tylko cena mnie zdumiewa...bo 35 zł ( w internetach nawet 50zł !!!) to zdecydowanie za dużo. Ja kupiłam za niecałe 10zł i myślę, że więcej niż 15 zł to byłoby wyłudzenie. Nie dlatego, że brakuje tu jakości, ale dlatego, że za kosmetyk nieobligatoryjny, taki psik-i-już nie warto przepłacać...
    Zalety:
    • bardzo ładne i funkcjonalne opakowanie. Aplikator- świetny!
    • duża wydajność kosmetyku ( stosuję ponad miesiąc, codziennie, mam jeszcze 1/3. A można podglądać ile zostało, bo buteleczka jest półprzeźroczysta)
    • zdecydowanie ułatwia rozczesywanie, nadaje włosom miękkości i blasku
    • pięknie, kwiatowo, pachnie. Może zastąpić perfumowany kosmetyk
    Wady:
    • na pewno nie warty deklarowanych pieniędzy. Max 20zł (jeśli ktoś będzie chciał więcej sugeruję rozejrzeć się za jakimś GlissKurem)
  • 30 maja 2021 o 16:21
    Obłędnie pachnącą mgiełka
    Poprzedniczki sporo już zdążyły napisać o tej rzekomej odżywce będącej tak naprawdę mgiełką do włosów. Dla mnie ten produkt ma działanie coś w rodzaju placebo. Używam, mając nadzieję, że za tę cenę i dość chlubną markę, ta odżywka zapewni mi pięknie nawilżone, wygładzone i lśniące aż po same końce włosy. Z tych obietnic spełniona jest w zasadzie jedna, że ułatwi rozczesywanie - i to potwierdzę. Z pozytywnych aspektów nie można nie wspomnieć o zapachu. Chyba głównie dlatego ta odżywka jeszcze jest na mojej półce, bo zapach jest niewiarygodnie zmysłowy i cały dzień potrafi gościć na mojej głowie. Jest niczym perfumy- już nie raz zapytano mnie czym tak pięknie pachnę:) Tych odżywek mam dość sporo. Zakupiłam je na promocji w Rossmanie chyba w cenie 8 zł za sztukę, więc warto było. Na pewno nie zaplacilabym ceny katalogowe, gdyż uważam, że gra nie jest warta świeczki.
    • butelka z atomizerem
    Wady:
    • wysoka cena
    • nie odżywia
    • nie nadaje blasku
    • nie daje objętości
    • zbyt duża ilość sprawi, że włosy będą przyklapniete o nieswieże
  • 21 marca 2021 o 19:51
    Ale pachnie!
    Kupiłam ją przez przypadek na wyprzedaży w Rosmannie za około 15 zł, głównie dlatego że potrzebowałam jakiejś odżywki do włosów która nada im blasku i trochę odżywi i wybór padł na odżywkę z Aussie. Największą zaletą tej mgiełki oprócz działania jest przepiękny zapach, taki kwiatowy, który utrzymuje się bardzo długo. Także po rozpyleniu włosy lepiej się rozczesują i są bardziej błyszczące i są mniej niesforne. Na pewno kupię ją ponownie i będzie ona moim stałym gościem w pielęgnacji włosów.
    Zalety:
    • zapach!!
    • włosy są bardziej błyszczące, lepiej się rozczesują
    olatemp
    5 marca 2021 o 23:21
    Fajny nabłyszczacz
    Kupiłam skuszona opiniami o fajnym zapachu.Faktycznie zapach obłędny.Zostaje jeszcze długo po wysuszeniu.Do tego włosy faktycznie są nabłyszczone - widać to zwłaszcza latem w słońcu. Raczej nie poprawia kondycji włosów, ale nie po to go kupiłam