Balsamy do ciała

L'Occitane Lait Perle Fleur Cerisier Błyszczący balsam do ciała `Kwiat wiśni`

Loccitane Cherry Blossom Body Milk Balsam Do Ciała 250 ml

Kaisja
    25 kwietnia 2021 o 15:51
    Marka, buteleczka, zapach, błysk i cena stwarzaja pozory produktu elitarnego i luksusowego; szkoda, że cały ten blichtr nie idzie w parze z jakością
    Staram się nie być snobką (choć nie mnie oceniać, czy aby jednak nie jestem), i nie mam problemu z używaniem – również publicznie – zwykłych kosmetyków, czy nawet niedrogich perfum, o ile są dobre, ale raz na jakiś czas lubię zrobić sobie prezent i zaopatrzyć się w jakieś frymuśne, kompletnie zbytkowne mazidło. Tak też uczyniłam w przypadku opiniowanego balsamu, tym bardziej, że trafiłam na sporą obniżkę ceny, bo w regularnej sprzedaży specyfik jest upiornie drogi, i za niedużą buteleczkę należy zapłacić ok. 100 zł. Nadmieniam, jednak, że jestem fanką obłędnego (i nawet jeszcze droższego) migdałowego, rozświetlającego mleczka do ciała tej Marki, które dawkuję sobie, dosłownie w oszczędnych promilach, tylko latem i tylko do ramion, a które jest gatunkowo bardzo dobre (zachwalałam je nawet na Portalu Wizaż), więc nie miałam podstaw do wątpienia w jakość mleczka o przyjemnym aromacie kwiatów wiśni. Do tego wszystkie zewnętrzne i niezmiernie kuszące walory produktu, łącznie z czarownym wystrojem sieciowej perfumerii Marki, i przemiłą Obsługą na najwyższym poziomie, pozwalały jednak przypuszczać, że opiniowany balsam jest równie świetny. Buteleczka – z plastiku, ale o estetyce imitującej szklany i zdobiony flakonik – piękna, i kompletnie nieporęczna, gdyż o niewygodnej małej nakrętce z "dzióbkiem" łatwo brudzącym się kosmetykiem, zapach – ładny, delikatny i dość trwały, oraz mikrodrobinki, które na mojej skórze nie wywoływały praktycznie żadnego opalizującego efektu, ale w kosmetyku – były. I niczym bezmyślny leming dałam się skutecznie omamić całej tej efektownej marketingowej abrakadabrze produktu – niedobrego. Trudno mi nawet ocenić walory pielęgnacyjne balsamu, ponieważ on się w moją skórę po prostu całkowicie nie wchłaniał. Mazał się na jej powierzchni, choć nie używałam go jednorazowo dużo, wymagając długiego wmasowywania, a i tak trochę się rolował na skórze i – ponieważ balsamy do ciała stosuję wieczorem – ogromna jego część wsiąkała w pościel. Już po kilku zastosowaniach kosmetyku, poszwa na kołdrę była po prostu bardzo brudna – wyraźnie przetłuszczona w dotyku. Nigdy z czymś takim się nie spotkałam, a używałam w życiu wielu kosmetyków do ciała – i z różnych półek cenowych, niekoniecznie luksusowych. Najbardziej zmarnowane 60 zł (w cenie promocyjnej!) w moim życiu.
    Zalety:
    • zapach – ładny, subtelny, trwały – kwiatów wiśni,
    • opakowanie – bardzo ładne – z przejrzystego tworzywa sztucznego, imitującego szklany i zdobiony w wypukłe gałązki wiśni flakonik, który może być ozdoba łazienki
    Wady:
    • efekt – słaby – balsam się bardzo słabo wchłania w skórę, więc siłą rzeczy – słabo nawilża,
    • wchłanialność – bardzo słaba – balsam jest lepki, nie wchłania się w skórę, a rozmazuje na jej powierzchni, przez co brudzi pościel (stosuję kosmetyki do ciała na noc), i zapewne nie inaczej jest z ubraniami,
    • lśniące mikrodrobinki – teoretycznie obecne w balsamie, ale nie zapewniające żadnego opalizującego efektu,
    • cena – szokująco wysoka, i niczym nieuzasadniona - "wypasione" logo na ładnej butelce to zdecydowanie za mało
    katrak
    21 lutego 2018 o 22:06
    Nic specjalnego...
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Testowałam miniaturkę 30 ml z kalendarza adwentowego. Balsam faktycznie ma lekką konsystencję i szybko się wchłania ale niestety nie połyskuje tylko jest napełniony drapiącym brokatem który po chwili osypuje się z ciała i rąk. Długo się zastanawiałam dlaczego podczas aplikacji mam takie nieprzyjemne uczucie i to chyba właśnie za sprawą owego brokatu. Zapach szybko się ulatnia.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • Nieprzyjemnie drapie podczas aplikacji
    • Nietrwały zapach
    • Nieładny efekt brokatu
  • 27 lutego 2017 o 12:19
    Przede wszystkim zapach
    Rzadko zdarza mi się balsam, który dobrze sprawdza się w pielęgnacji suchej skóry, a zarazem pachnie nie tylko znośnie i w miarę przyjemnie, ale autentycznie zachwyca zapachem. Zapachy balsamów L'occitane są cudowne – relaksujące, naturalne i dość silne. Dobrze uzupełniają się z wodami tej marki. Sam balsam jest treściwy, ale nie ciężki. Wchłania się dość szybko i zatrzymuje nawilżenie skóry na długo, niemal na cały dzień, nawet w sezonie grzewczym, który jest moją zmorą. Do tego rozświetlenie w gratisie, ale wersja ,,tradycyjna" jest również fajna i wszystko, co piszę, poza blaskiem, dotyczy także jej. Wydajność jest całkiem dobra. Cena jest wysoka, a sporo dobrych balsamów można kupić taniej, więc polecam przede wszystkim poprosić o próbkę i powąchać – bo nie ukrywam, że główną, wyróżniającą się cechą, dla której warto go kupić jest zapach.
  • 11 lipca 2014 o 17:21
    Nie dla mnie...
    zestaw lotion+shower gel Cherry Blossom dostałam w prezencie od koleżanki. Otworzyłam oczy na cenę jaką podali na stronie www i w życiu bym nie dała 99zł za jeden produkt z tej serii. Jestem gotowa na lincz bo zarówno żel jak i balsam mają bardzo pozytywne recenzję. Niestety mi kompletnie nie spodobał się zapach. Faktem jest, że ja ciężko znoszę typowo świeże i kwiatowe zapachy. Ten wyjątkowo doprowadzał mnie do szału. Pomijam fajne delikatne migoczące drobinki i wygodny dozownik za to dwie gwiazdki. Zapach nie do przejścia. Niestety. Używam tego produktu od: poł roku Ilość zużytych opakowań: całe
  • 1 lipca 2013 o 17:51
    Cudeńko
    Uwielbiam ten balsam za niesamowitą przyjemność używania. Do tego piękna buteleczka. Cacko. Moja skora na ciele nie jest wymagająca i ten balsam całkowicie daje jej radę. Bardzo przyjemna konsystencja, szybko się wchłania,do tego miły, delikatny zapach i lekka poświata, którą tworzy na ciele. Bardzo przyjemny, luksusowy produkt,szkoda, że cena jest zaporowa, bo chętnie skusiłabym się na niego ponownie. Używam tego produktu od: 7 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe