Balsamy do ciała

Cien Lightweight Body Lotion Balsam do ciała skóra normalna

azile18
    6 lutego 2025 o 21:38
    Kiepski wybór
    Kupiłam Cien Lightweight Body Lotion podczas zakupów spożywczych, bo akurat skończył mi się balsam i potrzebowałam czegoś na szybko. Niestety, to nie był dobry wybór – produkt zupełnie nie spełnił moich oczekiwań. Balsam jest dość lekki, ale po rozsmarowaniu zostawia na skórze śliską, dziwną warstwę, która w ogóle się nie wchłania. Przez to mam wrażenie, że skóra nie oddycha, a zamiast przyjemnego uczucia nawilżenia dostaję tylko niekomfortowy film na ciele. Zapach jest delikatny, neutralny – nie przeszkadza, ale też nie zachwyca. Utrzymuje się na skórze tylko przez chwilę. Największy minus tego balsamu – praktycznie w ogóle nie nawilża. Po aplikacji skóra nie jest miękka ani odżywiona, a ta śliska warstwa sprawia dyskomfort. Po kilku godzinach efekt całkowicie znika, jakbym w ogóle nie użyła balsamu. Opakowanie jest zwyczajne, typowe dla produktów marki Cien. Jest wygodne i praktyczne, ale to niestety jedyna rzecz, do której nie mam zastrzeżeń. Kupiłam ten balsam w pośpiechu i niestety okazał się słabym wyborem. Nie daje efektu, jakiego oczekuję od tego typu produktu – zamiast nawilżenia pozostawia tylko śliską, nieprzyjemną warstwę. Na pewno nie kupię ponownie, bo w podobnej cenie można znaleźć dużo lepsze balsamy.
  • 31 grudnia 2024 o 11:51
    Dobrze nawilżający balsam do ciała
    Produkt jest łatwy w użyciu, jego formuła jest lekka i nie lepi się. Sprawia, że skóra staje się odpowiednio nawilżona i odżywiona. Zapach mógłby być lepszy, chociaż nie jest najgorszy. Jest dostępny w sklepach i cena jest przystępna, jak na taką pojemność.
    Zalety:
    • lekki
    • nawilżający
    • nie lepi się
  • 16 lutego 2023 o 18:08
    Za tę cenę świetny
    Dobry balsam w świetnej cenie, a do tego z dobrym składem. Za tę kwotę raczej nie ma co wybrzydzać, bo myśle że nic lepszego nie znajdziemy (no chyba że wersje bogatą tego samego produktu). Balsam rzeczywiście jest dużo lżejszy, niż jego ciemna wersja, szybko się wchłania i ma ładny zapach. Moim zdaniem jest jednak nieco za lekki. Najbardziej lubię wymieszać wersje bogatą z opisywaną lekką. Wtedy mam balsam idealny!
    • lekka konsystencja
    Wady:
    • czasem nie radzi sobie optymalnie z nawilżaniem
  • 1 listopada 2022 o 18:13
    Substytut Nivea
    Balsam kupiony pod wpływem chwili podczas zakupów w Lidlu. Ale wiedziałam, że cieszy się dobrą renomą, więc dlaczego nie spróbować, zwłaszcza, że w domu zabrakło balsamu. Butelka - estetycznie szału nie ma, ale jest ergonomiczna, można ją odwrócić do góry nogami, gdy balsam się kończy. Szata graficzna uległa niedawno zmianie na plus, chociaż nadal nie jest to mistrzostwo designu. Niemniej liczy się zawartość. Pojemność aż 500 ml i to w śmiesznej cenie ok. 6 zł. Balsam jest barwy białej, konsystencja stosunkowo lekka, acz nie lejąca. Pachnie przyjemnie, nie nachalnie, kremowo. Fakt, że rozprowadza się średnio - tworzy białe smugi, które trzeba solidnie wmasować w skórę. Chwilę też trwa zanim się wchłonie, ale to cecha wielu bogatszych balsamów. Generalnie, robi robotę: faktycznie zmiękcza, nawilża przesuszoną skórę. Sprawia, że skóra jest gładka, zimową porą nie złuszcza się nadmiernie pod ciepłymi spodniami czy rajstopkami (w chłodniejszych porach roku skóra mi się zawsze bardziej przesusza). Moim zdaniem to ciekawy zamiennik dla klasycznego balsamu Nivea - Nivea może lepiej się rozprowadza, ale działa tak samo. A cenowo nieporównywalna różnica. Moim zdaniem warto się na niego skusić.
    Zalety:
    • dobrze nawilża i chroni skórę
    • niska cena
    • wielka pojemność
    Wady:
    • trudno się rozprowadza
    Summer
    12 sierpnia 2021 o 19:36
    No nie taki lekki...
    Rozczarowałam się tym balsamem, ponieważ dla mojej skóry nie jest wcale taki lekki. Jest "mazisty", po nałożeniu zostawia białe smugi, muszę się namasować, żeby je wetrzeć. Nie wchłania się za dobrze, nie zostawia wprawdzie tłustego filmu, ale "jakiś" zostawia i jest on nieprzyjemnie zatykający, czuję się trochę jakbym była spocona. Znika niestety odświeżający efekt prysznica. Właściwości nawilżająco-pielęgnacyjne ma dobre, przy tym uczuciu zaklejenia skóry siłą rzeczy nie czuć ściągnięcia. Zapowiada się, że będzie bardzo wydajny, przy tej mazistości nie sposób nakładać go w większych ilościach. Zapach balsamu jest dyskretny, taki typowy dla kremów powiedziałabym "starej daty"; mi bardzo odpowiada. To, oprócz niskiej ceny, jedyna zaleta tego kosmetyku. Może byłby dla mnie lepszy na zimę, ale skoro ma być "lekki", to kupiłam go na lato...