Szampony do włosów

Barwa Ziołowa, Szampon do włosów osłabionych i z łupieżem `Czarna rzepa`

Bodyland.pl
Barwa Szampon czarna rzepa 250ml
Barwa Szampon czarna rzepa 250ml

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 kwietnia 2024 o 21:35
    Zmniejszył łupież, ale obciążył wlosy
    Po drogeryjnych szamponach z SLSami, po których pojawił mi się drobny łupież, postanowiłam przerzucić się na szampony ziołowe. Na pierwszy ogień poszedł szampon z rzepą, ponieważ chciałam pozbyć się łupieżu i swędzenia skalpu. Plusy: + skutecznie zwalczył łupież i swędzenie + łagodny dla skóry + nie czuć smrodu rzepy, pachnie trawą cytrynową + naturalny skład +tani Minusy: - przy pierwszym myciu nie pieni się, dopiero przy drugim czuć że myje się włosy, przez co jest niewydajny - plącze włosy, nawet po masce ciężko je rozczesać - kosmyki są "sianowate" - przetłuszcza włosy od nasady, zwykle spokojnie 3 dni wytrzymuje bez mycia, tu po 3ciej nocy musiałam związywać kosmyki lub traktować głowę suchym szamponem, a nie mam czasu rano ich myć Ponownie nie zakupię
  • 5 czerwca 2022 o 18:30
    Cudo
    Szczerze, to nie spodziewalam sie wiele po tym szamponie ale musze przyznac ze jestem pozytywnie zaskoczona. Balam sie swedzacej glowy ale nic takiego mnie nie spotkalo. Kupilam go jak mi polowa wlosow powypadala po covidzie....i bardzo mi ten szampon pomogl, w tym zeby wlosy przestaly tak bardzo wypadac. Oczywiscie to nie tylko zasluga szamponu ale jednak w duzej mierze rowniez. Polecam go, plus taki ze przyciemnia ciemne wlosy :) pewnie przez wyciag z czarnej rzepy. Mi to pasuje.
  • 4 lutego 2022 o 22:32
    Nie zachwyca nawet w swojej klasie
    Mój mąż uwielbia zapach szamponów z rzepy i co jakiś czas pada prośba, żebym taki zakupiła. Chciałam odmiany, od tego, który zazwyczaj u nas gości i padło na ten. Wiedziałam, że to mocno doczyszczający szampon, czasami potrzebuję takiego użyć dla poczucia porządnego umycia, jak i przed henną lub innymi ziołami. Z barwy miałam do tej pory tylko sławną odżywkę octową. Szampon pachnie delikatniej, niż się spodziewałam, jakby rzepa, ale w tle i połączona z czymś perfumeryjnym. Pieni się też delikatnie, czasami czuję potrzebę dołożenia więcej. W konsystencji żelowy, przezroczysty, lekko zabarwiony. Włosy oczywiście po nim skrzypią, ale co dla mnie zaskakujące raz nie nałożyłam po umyciu odżywki, ani żadnego olejku czy stylizatora i włosy dały się bez problemu rozczesać. Są troszkę bardziej sztywne, niż zazwyczaj, ale nie plącze ich jakoś mocno. Butelka i zatrzask wygodne. Niska cena. Co do obietnic producenta to nie wiem jak ocenić jego działanie wzmacniające, skoro zazwyczaj przy włosach osłabionych stosuje się działania kompleksowe, ale na łupież mi się nie sprawdził. Okresowo miewam problemy ze skórą głowy i mam wręcz wrażenie, że nasilił mi biały nalot, może przesuszył. Nie kupię ponownie, w tym temacie przewodnim, czyli rzepy poszukam jeszcze czegoś innego.
    Zalety:
    • Butelka, widać zużycie
    • Nie plącze nadmiernie
    • Tani
    • Przytłumiony zapach
    Wady:
    • Niekorzystnie wpłynął na moją skórę głowy
  • 23 grudnia 2021 o 18:23
    Średniak
    Co powiedzieć o szamponie "rypaczu"? Że jest tani i przystosowany do całkowitego oczyszczenia włosów ze środków do stylizacji. Nie jest to szampon, który ma sprawiać aby włosy były miękkie i gładkie. Szampon można używać do włosów przetłuszczających się. Duża ilość za rozsądne pieniądze.
    Zalety:
    • Duża pojemność
    • Niska cena
    Wady:
    • Typowy rypacz
    • wlosy szorstkie
  • 20 marca 2021 o 18:25
    Szampon (rypacz)
    Kupiłam jako szampon do pożądnego oczyszczenia, przy specjalnych okazjach a nie do stosowania na codzień. Tak też sprawdza się idealnie. Włosy po nim wręcz skrzypią z doczyszczenia. Jest świetny w momencie dużej nadbudowy kosmetyków, szczególnie silikonów; przed ziołami takimi jak neem czy casia; w proporcji 50/50 z łagodnym szamponem, który nie domywa samodzielnie. Dodatkowo ma bardzo niską cenę na dużąbutlę produktu.
    Zalety:
    • brak dodatków, czysty rypacz
    • bardzo dobrze domywa