Bazy pod makijaż

Bell Perfect Skin, Baza pod makijaż matująco - wygładzająca

Nasi użytkownicy zostawili 83 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 września 2024 o 12:47
    Naprawdę dobra baza pod makijaż
    Baza pod makijaż Bell Perfect Skin Primer to kosmetyk, który ma za zadanie wygładzać skórę, przedłużać trwałość makijażu i minimalizować widoczność porów. Produkt ma lekką, żelową konsystencję, która łatwo rozprowadza się na skórze, pozostawiając ją miękką i gładką. Już po nałożeniu bazy można zauważyć, że skóra jest mniej błyszcząca, a pory stają się mniej widoczne, co jest zdecydowanym plusem. Jednakże, mimo że baza dobrze przygotowuje skórę pod makijaż, nie zauważyłam znaczącego przedłużenia trwałości podkładu czy innych kosmetyków. Po kilku godzinach makijaż zaczyna się ścierać, szczególnie w strefie T, co jest nieco rozczarowujące, zważywszy na obietnice producenta. Baza może też lekko przesuszać skórę, więc osoby z cerą suchą powinny ją stosować ostrożnie. Produkt ma przystępną cenę i jest wydajny, co jest niewątpliwym plusem. Hypoalergiczna formuła również zasługuje na pochwałę, szczególnie dla osób z wrażliwą skórą. Niemniej jednak, jeśli szukasz bazy, która znacząco przedłuży trwałość makijażu, ten produkt może nie spełnić twoich oczekiwań. Podsumowując, Bell Perfect Skin Primer to dobra baza pod makijaż, która sprawdzi się na co dzień, szczególnie dla osób z cerą normalną i mieszaną. Nie jest to jednak produkt, który zrewolucjonizuje twoją rutynę makijażową.
    xBunny
    9 października 2023 o 13:46
    Dobra baza
    Produkt zakupiłam zachęcona ceną. Bazy używam raczej na większe wyjścia i nie chciałam inwestować w nic drogiego. Jestem miło zaskoczona, produkt spełnia swoje zadanie. Makijaż utrzymał się przez całą imprezę,twarz nie świeciła się, podkład nie ścierał się. Polecam, jest to tani a dobry kosmetyk.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Spełnia swoje zadanie
    Wady:
    • Niehigieniczne opakowanie
    • Szybko się kończy
  • 11 marca 2023 o 11:36
    Bardzo dobra
    Bazy używam tylko na wielkie wyjścia, więc nie chciałam inwestować w drogi produkt. Kupiłam na próbę, bo nigdy nie używałam takiego kosmetyku i muszę przyznać, że jestem naprawdę zadowolona. Bazy używam na krem. Następnie nakładam makijaż. Nie ma zapachu, jest dość tępa, ale mimo wszystko dobrze się rozprowadza. Jej zadanie to wyrównanie rozszerzonych porów i przedłużenie trwałości makijażu i z tym radzi sobie świetnie. Skóra po użyciu jest naprawdę gładka, po nałożeniu podkładu i pudru, pory są naprawdę mało widoczne, a makijaż pozostaje nienaruszony do końca imprezy. Co do zapychania, bo wiele osób wymienia to jako wadę. Jestem pewna, że będzie zapychać, ale nie uważam, że baza to produkt do użytku na co dzień. Skórze ogólnie nie służy fakt, że codziennie oblepiamy ją podkładami, pudrami, korektorami itd., więc każdy kolejny produkt będzie tylko pogłębiał problem zapychania. Na pewno wymaga też dokładnego zmycia. Produkt naprawdę polecam, za niewielkie pieniądze mamy świetny efekt, ale zaznaczam, że na pewno nie nadaje się do użytku codziennego. Jeśli ktoś chce ją kupić z takim zamysłem, to radzę poszukać innego produktu, bo ten raczej się nie nada.
    Zalety:
    • Doskonale wyrównuje pory.
    • Skóra jest gładka i aksamitna.
    • Makijaż utrzymuje się na bazie przez całą noc.
    • Dobrze się rozprowadza.
    • Bardzo tania.
    • Nie wysusza.
    • Bardzo wydajna.
    Wady:
    • Nie do użytku na co dzień.
    • Trochę tępa konsystencja.
    • Wymaga dokładnego zmycia.
  • 25 stycznia 2023 o 18:30
    Bardzo lubię
    Odniosę się najpierw do zapychania porów, gdyż baza ma takie zarzuty. Otóż jest to baza silikonowa, w ten sposób działa. Silikony wypełniają pory, dlatego ich nie widać. Co za tym idzie wymaga bardzo gruntownego oczyszczenia cery a nie tylko przemycia żelem. Makijaż trzeba zemulować olejem, użyć płynu micelarnego, dopiero żel do mycia twarzy. Ten sposób gwarantuje pozbycie się bazy i brak wysypu trądziku. Jak dla mnie świetna baza, wygładza makijaż. Nie ustepuje slynnym Benefit czy Sephora. Podkład wygląda nieskazitelnie, długo się trzyma, wypełnia pory. I w ogóle dla mnie bomba za niska cene.
  • 20 stycznia 2023 o 11:27
    Można się bez tego obejść
    Bazę Bell kupiłam trochę niechcący szukając bazy pod cienie. Była w promocji, nie wczytałam się, co to za baza i wylądowała w koszyku. Dopiero w domu zorientowałam się, że to baza matująco-wygładzająca pod podkład. Ma wyrównywać powierzchnię skóry, wygładzać, niwelować widoczność porów. Więc próbowałam jej używać zgodnie z przeznaczeniem, ale przyznam, że nie trafia do mnie pomysł nakładania na skórę twarzy tylu warstw kosmetyków. Baza zamknięta w słoiczku, w kolorze blado-różowym, dość gęsta i tępa... Średnio się to rozprowadza po skórze. Efekt działania? Jakoś nie powalił. Wygładza jedynie w dotyku - nadaje jakby aksamitny film. Ale wizualnie nic się nie zmienia, więc zaprzestałam takich eksperymentów i produkt zużywałam jako... bazę pod cienie. I jako taka była w miarę OK - zwiększa przyczepność cieni, oko jest lepiej napigmentowane. Wydajność w tym przypadku - kolosalna... Słoiczek mi się przeterminował, bo nie zdołałam zużyć całości.

Zobacz także inne Bazy pod makijaż