Wody perfumowane damskie

Agent Provocateur L`Agent EDP

Agent Provocateur L Agent Woda Perfumowana 50ml

Nasi użytkownicy zostawili 22 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 marca 2021 o 12:35
    Mocny
    To jest zapach ciężki, korzenny i dla mnie zbyt męski, bo ambrer i piżmo są tu w zdecydowanej przewadze. Bardzo lubię w nim żądło spotykane gdzie indziej nuty, Artemizjon i artdzięgiel - brzmią jak zaklęcie i istotnie czuć w nich magię. Zapach się zmienia i po jakimś czasie uwalniają się kwiaty i zmysłowość róży ale wciąż na korzennej podstawie. Trwałość jest dobra, trwa jak to w pozimowych zapachach około 10h. Flakon jest dość zabawny, mało uwodzicielski a zapach w nim już taki jest. Zapach jesieni do otulania razem z ciepłym swetrem.
  • 31 października 2020 o 12:44
    Piękny
    Piękny zapach, trochę przypominający mi standardowe Opium YSL. Trwałość zabójcza. Czuję w nim gównie różowy pieprz, ylang-ylang, dużo róży i geranium i nutę kadzidła... Świetny na długie jesienne wieczory. Jak większość perfum AP, nie są to perfumy dla każdego z uwagi na swój dość przytłaczający charakter. Są zdecydowanie bardziej mroczne niż klasyczne AP w różowej butelce. Co ciekawe, mają takie samo opakowanie jak Miss AP, początkowo myślałam, że to ten sam zapach. Miss AP to jednak zupełnie inna kompozycja zapachowa, głównie paczula, duuuużo paczuli i ylang ylang. L'Agent jest dla mnie dużo przyjemniejszy - kadzidlane nuty robią swoje. Fragnantica: Nutami głowy są Różowy pieprz, Ylang-ylang i Dzięgiel, Drzewo różane i Dzięgiel; nutami serca są Róża majowa, Geranium, Tuberoza, Jaśmin i Osmantus; nutami bazy są Kadzidło, Mirra, Paczula, Bursztyn, Drzewo sandałowe, Piżmo i Francuskie labdanum. Nie wiem czy kupię ponownie, bo jest to zapach na większe wyjścia i zużyłam niewiele ze 100 ml butelki :) Flakon w stylu marki, tzn granat z zawleczką ;)
    W perfumerii
    syl74
    19 sierpnia 2019 o 6:51
    Cudowny otulacz
    Cudowny zapach gdy na dworze szaro, zimno i pada deszcz. L`Agent jest wówczas jak ogrzewający balsam dla ciała. Ciepły, przyprawowy zapach, seksowny i mega kobiecy. Perfumy te przypominają mi moje ukochane Coco Chanel Eau de Parfum . Mimo, że nuty zapachowe zupełnie inne to na mojej skórze oba zapachy pachną podobnie. W L`Agent mocno wyczuwalna mirra, kadzidło i labdanum oraz cudowna tuberoza i paczula sprawiają, że zapach jest gęsty, ciepły i otulający. Trwałość niesamowita, od rana do wieczora L`Agent nie daje o sobie zapomnieć. Flakon uroczy, granat ze skórzaną zawleczką, pięknie układa się w dłoni.
    W perfumerii
  • 25 października 2018 o 14:13
    Uwielbiam ciężkie nuty
    Zatem szukałam ciężkich perfum. Dla mnie one sa jeszcze zbyt delikatne ale w moim kanonie - czyli wyraziste. Są rewelacyjnie intensywne - chociaż to do niczego porównać nie można - kadzidło, ciemna kurtyna, ja tam uwielbiam prowokatory! Uwielbiam byc w nich zauważalna.
    Zalety:
    • Wszystko
    Wady:
    • Nijaka butelka
    Kaoru22
    26 lipca 2018 o 18:04
    Agent potrzebował wspólnika
    Strasznie wkręciłam się w testowanie ciężkich zapachów. Do niedawna uznawałam jedynie rześkie kwiatowo-cytrusowe wonie ale jak widać z wiekiem w życiu sporo może się zmienić. Agent skusił mnie... niekonsekwentnymi opiniami na jego temat. Butelka zapachu do najpiękniejszych nie należy ale brzydka też nie jest. Moim zdaniem ciężko oddać ten zapach za pomocą jakichkolwiek wizualnych skojarzeń więc do tego aspektu się nie ustosunkuję. Zacznę może od tego jakie ja wyczuwam nuty (a po tym co czytałam to każdy chyba czuje co innego). Otwarcie jest diabelnie nieznośne i ostre. Gdyby zapachy nurtu La Vie Est Belle były głaskaniem po policzku, to L'agent byłby strzałem między oczy. Jak to stwierdził mój mąż "Karyna po nocy w klubie usiadła w pierwszej ławce na mszy i przesiąkła zapachem kadzidła". W samo sedno. Słodkie, mdlące, żywiczne kadzidło. Jest geranium, jest tuberoza, jest i silna czekoladowa paczula, labdanum, pieprz, a wszystko zatopione w sandałowo-bursztynowym sosie. I to wszystko w formie palącego się kadzidełka. Można zaliczyć zgon na miejscu. Wiem że nie brzmi to zachęcająco, ale później jest lepiej i po 2-3 godzinach następuje moment w którym opinie zaczynają się mocno rozjeżdżać bo każdy czuje co innego. Dla mnie oswojony agent pachnie praktycznie wyłącznie kadzidłem i lekko żywiczną, słodkawą paczulą. Nie czuję już nic innego. Z czasem wręcz traci na słodkości i robi się delikatnie męsko (zapewne za sprawką mirry). Nuty które są wymienione a totalnie ich nie wyczułam to jaśmin, piżmo, osmantus i drzewo różane. Myślę że giną pod natłokiem silniejszych nut. Czy skoro wypuściła go firma bieliźniarska to jest to zapach "bieliźniany"? To jest zapach na każdą i na żadną okazję. Do każdego i żadnego stroju lub jego braku. Tak samo z porą dnia czy porą roku. To zapach do charakteru, który trzeba mieć silny aby nie dać się stłamsić Agentowi w kontaktach 1:1. Ja czułam się mocno przytłoczona, ale mimo wszystko nie chciałam tak zupełnie zrywać kontaktów. To jest bardzo dojrzały i poważny zapach i nie jestem gotowa na taką bliską relację ;) Co zrobiłam? Zatrudniłam Agentowi pomocników. Jak się domyślacie nie używam go samodzielnie. Ponieważ bardzo, bardzo lubię Agenta kiedy już nieco osiądzie na skórze, zaczęłam używać go w minimalnych ilościach (co ogólnie polecam robić) i nakładać na niego inny nietrwały zapach który lubi się z silnym kadzidłem. Jako przykład podam Wild Green Bronnley lub Guess by Marciano. Kiedy słodszy i delikatniejszy asystent idzie do domu, Agent przejmuje zmianę, ale już w bardziej przystępnej formie. Jeśli nie udało wam się okiełznać L'agenta polecam takie eksperymenty. Możecie się miło zaskoczyć. Trwałość - uważam że około 10-12h z bardzo silnym wyciszeniem po około 8h, trzeba wsadzić nos w skórę aby go poczuć. Na ubraniach jest prawie nie do sprania. Projekcja - o dziwo bardzo delikatna jak na takiego killera. Czuję go dopiero przy zbliżeniu nosa na odległość 20cm . Podobnie sprawę ocenia moje otoczenie. Szczerze nie wiem czy go polecać. Na pewno polecam wielbicielom mocnych wrażeń lub ogólnie miłośnikom sfery zapachowej. Agent to niemała ciekawostka i warto go poznać, warto też potestować jego relacje z innymi zapachami. A ja... cóż. Kupiłam butelkę :)
    Zalety:
    • Zamknięcie killera w uroczej buteleczce. Silne, niemal kościelne kadzidlano-mirrowe nuty.
    Wady:
    • Trudny do okiełznania.
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie