Kremy i maski do rąk

Istituto Ganassini Rilastil Intensive, Crema Mani Krem do rąk

• 26 sierpnia 2012 o 8:43
    Co za dużo, to niezdrowo (a mogło być tak pięknie...)
    Po otwarciu i spróbowaniu powyższy produkt skojarzył mi się mimowolnie z pewnym balsamem glicerynowym, który kiedyś mój ojciec przynosił do domu z pracy (dostawał go w ramach przydziału pracowniczego) w ilościach hurtowych. Ów balsam pachniał identycznie. Poza tym był lejący, klejący i... do bólu skuteczny. Krem Rilastil ma rzadką konsystencję, a duży otwór tubki sprawia, że kremu wypływa zbyt dużo. Wchłania się strasznie długo, lepi się. Pozostawia na dłoniach ochronny, transparentny film. Nawilżenie skóry jest bardzo dobre, dłonie mają zdrowy kolor i wyglądają na zadbane. Efekt utrzymuje się na tyle dobrze, że można go spokojnie używać 1-2 razy dziennie jak sugeruje producent. Uważam (mimo powyższego akapitu), że zdecydowanie ktoś przesadził ze stężeniem gliceryny w tym produkcie. Przyznam, że nienawidzę, kiedy lepią mi się dłonie (mam wrażenie, że są po prostu brudne - i to jak!). Niemniej doceniam nawilżenie i ochronę, jakie zapewnia kosmetyk.
  • 25 listopada 2011 o 15:17
    Dobry
    Zgłosiłam więc oceniam. Krem ten dostałam jako prezent z aptece. Niestety dla mnie okazał się za słaby w działaniu. Opakowanie jest bardzo ładne, praktyczne, wygodnie wyciska się krem. Nie podoba mi się jedynie to, że zamknięcie jest w formie zakrętki, wolałabym aby było w formie klapki, są wygodniejsze. Ładny, przyjemny kremowy zapach, może nieco apteczny, ale subtelny. Ma średnio gęstą konsystencję, ale mimo to jest bardzo lekki. Łatwo się go rozprowadza i szybo wchłania. Po jego użyciu skóra jest gładka, miękka, wyraźnie nawilżona. Jednak mam wrażenie, że działanie kremu dla mnie jest za słabe. Jesienią i zimą mam bardzo przesuszoną wręcz popękaną skórę rąk. Prawie żaden krem nie daje sobie z nią rady. Rilastil niestety też nie. Efekt w moim przypadku krótko się utrzymuje. Ale myślę, że jeśli ktoś nie ma takich problemów to jako krem pielęgnacyjno - ochronny sprawdzi się jak najbardziej. Ja ponownie po niego nie sięgnę. Wydajny, ale dość drogi. Polecam zapobiegawczo, jeśli ktoś nie ma problemów ze skórą dłoni. Używam tego produktu od: ok. 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1