Szampony do włosów

Avea Szampon pokrzywowy do włosów przetłuszczających się

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 sierpnia 2024 o 20:37
    do codziennego stosowania
    Podoba mi się ten szampon, jest tani, ziołowy i wydajny. Jedno opakowanie o pojemności 1 l kosztuje niecałe 9 zł i wystarcza na jakieś 3 - 4 miesiące codziennego mycia głowy. Poza tym bardzo lubię ten zapach - naturalny i świeży. Dobrze się pieni. Włosy umyte tym szamponem są widocznie odświeżone i czyste. Jest to jeden z moich ulubionych kosmetyków. Jest delikatny dla włosów i skóry głowy. Nie podrażnia. Opakowanie może nie zachwyca, ale taka ilość szamponu w takiej cenie już tak. Zwykła plastikowa butelka z zielonym płynem w środku. Litrowe opakowanie jest niesamowicie wydajne. Idealny do odświeżenia włosów. Już od kilku lat stosuję ten szampon i myślę, że chyba najwyższa pora na zmianę, ale gdyby inne szampony by mi nie podeszły, to wrócę właśnie do tego z marki Avea.
    • pojemność
    • zapach (jeżeli ktoś lubi ziołowy)
    Wady:
    • zapach (jeżeli ktoś nie lubi ziołowego)
  • 5 kwietnia 2024 o 23:10
    Moje włosy po nim to istne siano
    Szampon pokrzywowy Avea podbierałam w sytuacjach kryzysowych mojej mamie. Jest on stałym produktem mojej mamy, która ma krótkie włosy i akurat ona bardzo sobie chwali. Natomiast ja... no cóż. Moje włosy zdecydowanie nie lubią naturalnych kosmetyków. Po używaniu tego szamponu miałam włosy w stanie naprawdę opłakanym. Suche, przypominające siano, splątane. Czesanie ich to był dramat, włosy łamały się, zostawało ich mnóstwo na grzebieniu. Szampon po prostu oczyścił w sytuacji kryzysowej moje włosy i nic więcej - zero pielęgnacji, same szkody. Szampon jest tani i jest go bardzo dużo, ale słabo się pieni, trzeba go dużo dać na włosy (moje są długie). Ma lejącą się konsystencję, spływa z dłoni. Zapach pokrzywowy - co kto woli. Odradzam długowłosym kobietom.
    Zalety:
    Wady:
    • strasznie niszczy włosy
    • zero pielęgnacji
    • słabo się pieni
    • spływa z dłoni
    • nie jest wydajny
    W strefie wolnocłowej
  • 3 lutego 2022 o 12:36
    Bardzo dobry "rypacz"
    Szampon kupiłam spontanicznie w supermarkecie. Kupuję go od wielu lat- nie jest to produkt którego używam regularnie tylko właśnie spontaniczny zakup. Zużyję, zapomnę, po jakimś czasie zobaczę go gdzieś w sklepie i wrzucam do koszyka. Szampon ma minimalistyczne opakowanie z zatrzaskiem w przypadku wersji 300 ml lub ze zwykłą nakrętką w wersji większej, litrowej. Konsystencja jest żelowa, płynna w kolorze soczystej zieleni. Bardzo lubię jego zapach- ziołowy, świeżo- słodki chociaż nieco chemiczny. Przypomina mi czasy dzieciństwa. Produkt świetnie się pieni, nic dziwnego, ma bardzo prosty skład z mocnym detergentem i ekstraktem z pokrzywy oczywiście pod koniec składu. Używam go raz na jakiś czas w celu oczyszczenia włosów. Zdarzało mi się używać go przez kilkanaście myć pod rząd i również nie wyrządził krzywdy. Włosy po spłukaniu (a spłukuje się bardzo dobrze) są czyste, lekkie i pięknie błyszczą naturalnym blaskiem. Oczywiście należy użyć po nim odżywki ponieważ nie ma składzie żadnych olejków, silikonów... Podsumowując- jest to szampon który warto mieć w domu, oczyści włosy, pozostawia uczucie świeżości i lekkości. I przywoła wspomnienia z dzieciństwa :) swoim zapachem. Dużym plusem jest bardzo niska cena, szczególnie gdy kupujemy go w wersji litrowej. Ja sięgnę po niego jeszcze nie raz.
    Zalety:
    • Niska cena
    • Świetnie się pieni
    • Po użyciu włosy są naturalnie lekkie, czyste, świeże, odbite od nasady
  • 25 stycznia 2021 o 18:33
    Szampon robi co ma robić
    Lubię od czasu do czasu umyć włosy zwykłym, ziołowym szamponem. Jak żaden inny dokładnie oczyści skórę głowy i włosy. Są one po nim szorstkie, ale to znak, że są oczyszczone. Ten szampon okazał się w miarę spoko, po za tym, że mógłby być bardziej gęsty. Kolor bardzo ładny, taka żywa pokrzywa, zapach też przyjemny, taka rozgnieciona pokrzywa. Za litr szamponu płaciłam około 6,50zł.
    kama_m1
    19 kwietnia 2020 o 11:21
    Szampon a’la Familijny - nie robi totalnie nic poza delikatnym oczyszczeniem skóry głowy..
    Szampon zakupiłam już bardzo dawno temu, ale dopiero teraz przyszła pora na jego kolej by go zrecenzować - w końcu go wymęczyłam na zmianę z innymi szamponami.. Szampon nie kosztował mnie dużo bo zaledwie 5 zł. Szampon zamknięty jest w plastikowej, przeźroczystej butelce, dzięki której widzimy zużycie produktu, na przodzie mamy naklejkę informującą, ze jest to szampon do włosów przetłuszczających i ma on działanie oczyszczające. Butelka dobrze leży w dłoni lecz z jego otwieraniem troszkę trzeba się namęczyć - trzeba uważać by przy otwieraniu nie uszkodzić paznokci.. Zapach szamponu całkiem przyjemny, ziołowy, wcale mi on nie przeszkadza bo dość szybko się ulatnia, szampon ma bardzo wodnistą konsystencje naprawdę trzeba go szybko aplikować na włosy bo spływa z dłoni. Kolor oczywiście zielony. Pieni się dobrze i dobrze się go spłukuje. Wydajność oceniam na bardzo dobrą - szampon jest dużej pojemności i starczył mi na kilka miesięcy na przemian z innymi szamponami. Jeżeli chodzi o działanie to już tutaj tak kolorowo nie ma. Szampon niczym innym nie odróżnia się jak dla mnie od słynnego szamponu Familijnego, który totalnie mi nie spasował i ma podobne działanie.. a mianowicie szampon strasznie wysusza włosy, szczególnie końcówki robi się istne siano na głowie.. Włosy u nasady są przyklapnięte i wyglądają nieświeżo. Nie ułatwia on rozczesywania włosy plączą się, robią się kołtuny które ciężko wyczesać. Szampon jak dla mnie jest nieskuteczny, nie zrobił z moimi włosami nic poza delikatnym oczyszczeniem skóry głowy. Może powodować łupież przy częstym stosowaniu, dlatego używałam go na zmianę, co jakiś czas. Po częstym jego używaniu swędziała mnie skóra głowy.. Moje włosy są przetłuszczające się niestety muszę je myć codziennie max co drugi dzień i ten szampon który dedykowany jest takim włosom nie przedłużył ich świeżości nawet o jeden dzień. Niestety cena jest adekwatna do jakości produktu. Działanie jest znikome, wręcz niewidzialne, zasługuje ode mnie tylko na dwie gwiazdki ⭐️ . Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • niska cena
    • dość przyjemny, ziołowy zapach, który szybko się ulatnia
    • dobra wydajność, szampon wystarczył na dobre kilka miesięcy
    • dobrze się pieni i spłukuje
    • delikatnie oczyszcza skórę głowy
    Wady:
    • wodnista konsystencja - spływa z dłoni
    • niewygodne otwarcie „klik”
    • przy częstym stosowaniu powoduje swędzenie i łupież
    • bardzo wysusza włosy, są szorstkie i matowe
    • plącze i kołtuni włosy, bardzo ciężko je rozczesać
    • nie przedłuża świeżości włosów, włosy są oklapnięte