BEZ SZAŁU.
Zakupiłam razem z pozostałymi produktami z tej serii - odżywką i szamponem. Małe opakowanie - starczyło mi na raz, cena dość wysoka, jak za taką ilość.
Mam włosy długie, do połowy pleców, naturalny blond z rozjaśnionymi końcówkami, jeszcze z czasów, kiedy ombre hair były wytykane na ulicy palcami z okrzykiem zachwytu: O Boże, ona ma ombre na włosach! Cudowne! Często prostowane, kręcone lokówką, suszone za pomocą suszarki, zawsze ciepłym powietrzem. Z niebywałą skłonnością do puszenia się, falowania, kręcenia, wypadania i przetłuszczania u nasady.
Użyłam tego olejku na nieoczyszczone włosy. Wrzuciłam go do gorącej wody, rozczesałam włosy, zmoczyłam je i nałożyłam zawartość tubki. Trzymałam ją na włosach ok. 10 minut, po czym umyłam włosy szamponem z tej samej serii i nałożyłam odżywkę, również kokosowo-pszeniczną Oriflame\\\\\\\'u. Niestety włosy były suche, matowe, rak samo puszące się i niesforne, jak zawsze. Zawiedziona wyrzuciłam opakowanie i bardzo sceptycznie podeszłam do kolejnego użycia szamponu i odżywki z tej serii.
A jednak szampon nawet bez odżywki spisuje się o wiele lepiej niż niektóre drogeryjne produkty, a nawet maski, z odżywką już w ogóle jest bajka. Wychodzi na to, że to ten olejek zaszkodził moim włosom, zneutralizował jakoś działanie szamponu i odżywki. Nie mam pojęcia. Wiem jedno, nie kupię go więcej.
Podsumowując:
+ estetyczne, wygodne opakowanie.
+ przyjemny zapach.
+ konsystencja olejku, jak każda inna, ale nie spływał z włosów pani dłoni podczas aplikacji.
+ niczego nie ubrudził, łatwo go było zmyć z włosów i rąk.
- cena w stosunku do pojemności, wydajności.
- PO PROSTU NIE DZIAŁA.
Nie robi z włosami nic, chyba że dokonuje zmian na gorsze.
- lekko przesuszył mi włosy.
NIE POLECAM.
EDIT. 1 grudnia 2013
Użyłam tego produktu jeszcze raz, grzałam go nieco dłużej, nałożyłam na włosy cały, zostawiłam na kilka minut i najważniejsze, co zrobiłam, to: NIE UMYŁAM WŁOSÓW SZAMPONEM PO JEGO UŻYCIU, użyty w takiej formie spisał się nieco lepiej niż wcześniej.
+ włosy były bardziej gładkie i miękkie w dotyku.
+ nadał im trochę blasku.
+ lepiej się układały.
+ nie trzeba szamponu alby go zmyć, ja trochę dłużej płukałam wodą i włosy nie były przetłuszczone, obciążone.
ZMIENIAM OCENĘ NA 3 +, bo jest dobrze, ale wciąż nie tak, jak oczekiwałam. Polecam spróbować płukania go wodą, nie zmywania szamponem.