Receptury Babuszki Agafii, Maska do włosów na pobudzenie wzrostu `Drożdżowa `

133 HIT!
60 % kupi ponownie
Zobacz oferty
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiMaska do włosów drożdżowa to wspaniały sposób na przyśpieszenie wzrostu włosów. Drożdże piwne to naturalne źródło białka, witamin i mikroelementów, które przenikają w strukturę włosa, wzmacniając je i przyspieszając wzrost. Olej z kiełków pszenicy posiada działanie regeneracyjne i przeciwdziałające wypadaniu. Sok z brzozy to znany ludowy środek na wzmocnienie cebulek włosowych. Dzięki zawartości olejów z zimnego tłoczenia maska ułatwia rozczesywanie. Włosy stają się jedwabiste i pełne blasku.
Nie zawiera PEG i parabenów.
Maska zawiera ekstrakty z:
- Drożdże piwne (Yeast Extract) - poprawiają strukturę włosa, wzmacniają, przyśpieszają wzrost.
- Sok brzozowy (Betula Alba Juice) - wzmacnia cebulki włosowe, nadaje włosom blask, zapobiega wypadaniu.
- Oman wielki (Inula Helenium Extract) - działa antyseptycznie i przeciwbakteryjnie
- Mącznica lekarska ( Arctostaphylos Uva Ursi Extract) - znakomity naturalny antyseptyk
- Ostropest plamisty (Silybum Marianum Extract) - łagodzi stany zapalne i hamuje zmiany skórne.
oraz oleje z zimnego tłoczenia:
- Olej z kiełków pszenicy (Triticum Vulgare Germ Oil) - regeneruje wnętrze włosów, odtwarza naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV.
- Olej z nasion białej porzeczki (Ribes Aureum Seed Oil) - wykazuje działanie przeciwzapalne, intensywnie odżywia włosy.
- Olej z orzeszków cedrowych (Pinus Siberica Cone Oil) - ogranicza łojotok, zwalcza łupież, stymuluje krążenie podskórne i przeciwdziała wypadaniu włosów
- Olej z owoców dzikiej róży ( Rosa canina Fruit Oil) - odżywia, nawilża i uelastycznia włosy
Cechy produktu
Kupiony w: Drogeria Rossmann
- Wydajność: 4
- Zgodność z opisem producenta: 2
Zapach obłęd, działanie lipa
Szczerze to napiszę, zanim wycofali te kosmetyki z polskiego rynku kupowałam tę maskę dla.....zapachu. Przysięgam, uzależniłam się od niego i godzinami zostawiałam na swoich włosach ten budyniowo-drożdżowo-piwny aromat. Ilekroć zostawiałam maskę na włosach nie ważne jak długo, nie dawała ona spektakularnych efektów. Niestety zapach nie szedł w parze z działaniem, a szkoda!! Po masce włosy były nadal dość tępe i ledwie nawilżone. Na plus opakowanie oraz skład. Szkoda, mógłby być hit a wyszło bez szału.
12 grudnia 2022, o 20:39
Używa produktu od: kilka miesięcy
Kupiony w: Drogeria Rossmann
- Wydajność: 2
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Zapach: 2
- Stosunek jakości do ceny: 3
Bez szału
Z tą maską miałam relację love-hate. Czasami przyjemnie wygładzała włosy, a czasem nie robiła dla nich nic. Konsystencja tej maski jest dość rzadka, wolałabym gęstszą. To ułatwiłoby nakładanie. Teraz jest ciężko dostępna, nie wiem czy nie całkiem wycofana w Polsce. Chociażby dlatego do niej nie wrócę, nie jest tak fantastyczna by jej szukać i zamawiać z internetu.
4 grudnia 2022, o 04:56
Kupiony w: W hipermarkecie
Jestem na tak
Działa!!! Włosy urosły mi bardzo szybko po nieudanym cięciu. Tylko ja nakładałam na dłużej niż zaleca opakowanie. Konsystencja jak każdy inny kosmetyk tego typu. Zapach jest dziwny. Trochę jak budyń waniliowy, ale zalatuje czymś nieprzyjemnym. Drożdżem też trąci, no ale w końcu drożdzowa. Ten zapach nie jest jakiś nie do zniesienia i produkt działa, więc jestem zadowolona. Opakowanie nie powala designem, ale jest proste i można wykorzystać cały produkt. Maseczka jest bardzo wydajna i starcza na długo. Szkoda, że tak trudno teraz dostać.
ZALETY: Działa!
WADY: Kiepska dostępność
Niektórym może przeszkadzać zapach
5 /5 HIT!
25 października 2022, o 15:25
Używa produktu od: kilka miesięcy
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Kupiony w: W hipermarkecie
Dziekuję ci Babuszko
Produkt kupiony x czasu temu i stosowany przeze mnie raczej sporadycznie, co wynika z tego że zwyczajnie zapominam, że go mam w szafce. Ale za to jak już mi się o nim przypomni, to używam z radością. Konsystencja, zapach, miękkość i gładkość włosów po użyciu, cały proces aplikacji, to wszystko jest dla mnie czystą przyjemnością. Nie tylko włosy i skóra głowy, ale też ja sama czuję się po zastosowaniu jak nowo narodzona.
Zapach nieziemski, niektórym pewnie nie podpasuje, ale ja napawam się nim jak wariat.
Kupiłam jeszcze przed wojną, ale mam szczerą nadzieję, że kiedyś uda mi się ją znów normalnie dostać w sklepie.
ZALETY: zapach, ah, ten zapach
duże opakowanie
dostępność (chociaż z tym może być aktualnie ciężko)
konsystencja
łatwa, przyjemna aplikacja
przystępna cena
skład
16 października 2022, o 10:09
Kupiony w: Drogeria internetowa
Dla mnie bomba!
Wielka szkoda, że ten produkt pochodzi z Rosji. Kupiłam ją przed wojną...
Natomiast po zastosowaniu ten maski włosy są miękkie, gładkie i nawilżone.
Czy zauważyłam porost włosów? Trudno jest mi stwierdzić.
Konsystencja jest trochę rzadka, ale mnie to nie przeszkadza.
Używałam ją do emulgowania oleju i spisała się fantastycznie.
Koszt tej maski to około 10 zł , a dla włosów jest wybawieniem.
Skład ma całkiem naturalny.
Polecam ją zakupić gdy skończy się wojna.
4 /5
8 października 2022, o 19:00
Kupiony w: Nie podano
- Wydajność: 4
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Zapach: 4
Nie zachwyciła
Niestety ta maska nie zrobiła na mnie wrażenia, zużyłam całe opakowanie, również nakładając na skórę głowy i trzymając ja długo podczas olejowania i nie zauważyłam zwiększonego wzrostu, być może przy dłuższym użytkowaniu, ja nic poza normalnym odżywczym działaniem nie zauważyłam. Pachnie mi jak chleb.
8 października 2022, o 14:24
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Zapach: 2
Dla mnie na rzadka
Moje włosy raczej wolą emolientowe maski, więc z tą się nie polubiłam z racji jej wodnistej konsystencji. Jest przeciętna, zmiękcza i wygładza trochę włosy, ale ja szukam czego innego w odżywkach. Do tego ma nieprzyjemny zapach.
Nie używałam jej na skalp, więc nie mogę się wypowiedzieć o tym czy włosy rosną szybciej.
ZALETY: - niska cena
- Wydajność: 3
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Zapach: 1
bardziej odżywi i nawilży
skusiły mnie starodawne sposoby z drożdżami :)
maska pachnie nieprzyjemnie
aczkolwiek odżywia, nawilża włosy
łatwiej się rozczesują
są jakby grubsze włosy, ale nie widziałam baby hair ;)
trochę jej trzeba nałożyć naraz ;/
ZALETY: odżywia
nawilża
WADY: nie zauważyłam porostu nowych włosków
28 września 2022, o 09:14
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Zapach: 4
- Opakowanie: 4
Dobra maska
Od razu zaznaczę, że nie nakładam masek na skórę głowy, więc trudno mi się wypowiedzieć na temat pobudzania wzrostu. Natomiast na moich włosach średnioporowatych maska drożdżowa bardzo fajnie sprawdza się na długość. Wystarczy ją potrzymać chwilę, a włosy są lśniące i dociążone. Poprawia skręt. Właściwie jedyny minus jaki widzę to średnio przyjemny zapach, ale też do przeżycia. Mogłam stosować często.
13 września 2022, o 11:35
Kupiony w: Nie podano
jest przyjemna
Na razie mogę oceniać tylko po konsystencji i zapachu oraz tym, co uczyniła po 1 użyciu. Produkt ma lekko lejącą strukturę, ale jest wydajny, ładnie pachnie. Jest to mi dość dobrze znajoma woń. Jest w niej odrobina drożdży i czegoś, co możemy nazwać ciasteczkowym z odrobiną orzechów laskowych. Włosy po zastosowaniu są milutkie i mięciutkie. Czy sprawi, że zaczną rosnąć szybciej? Zobaczymy. U mnie wzrost jest znikomy, więc jestem ciekawa.
20 sierpnia 2022, o 10:16
- Zapach: 1
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 2
ochyda
po przeczytaniu wiely przychlebnych opini na roznych forach o tej maseczce jakie to ona cuda nie czyni z włosami , kupiłam ją i z niepokojem czekałam kiedy do mnie przyjdzie.no i przyszła. czas mycia włosów nalozenia jej na skore glowy i całe włosy po myciu tak jak to pisaly te wszystkie dziewczyny..... włosy zaczeły wychodzic garsciami ;o byłam w szoku , zapach okropny ,a ta konsystencja okropna jakaś wodnista, spływała miedzy palcami strata pieniedzy.nie wypał włosowy totalny . lepiej nie widziwiać z pielegnacja do włosow , wystarczy dwukrotne mycie skory głowy, odzywka lub maska na pare minut splukujemy dajemy olejek na włosy,czeszemy i koniec.
WADY: konsystencja,dzialanie na poziomie -0,zapach
produktów63
recenzji1067