L'Oreal Professionnel to marka, której używam od lat. Z przerwami, ze skokami w bok, ale gdy nudzi mnie testowanie nowości, to sięgam po klasyki, znane mi od dobrze ponad dekady.
Ta maska to proteinowe cudeńko, które upiększa moje włosy już po jednym użyciu. Bo ja włosy mam trudne - kręcone (a więc suche same w sobie), rozjaśniane (może niewiele, bo naturalnie jestem blondynką, ale jednak rozjaśniacz raczej nie pielęgnuje, nawet w niewielkich ilościach to +10 do przesuszu). Na co dzień używam masek i odżywek nawilżających i odżywczych, staram się trzymać równowagę PEH, ale moje kudły to zdecydowanie proteinowe świry i właśnie P to ten składnik, którego szukam w składach.
Absolut Repair to proteinowa, mocno odżywcza maska, które rewelacyjnie radzi sobie z pokiereszowanymi farbą i słońcem lokami. Już jedno użycie sprawia, że włosy odzyskują 'życie' - są miękkie, błyszczące, bardzo gładkie. Maska nie obciąża moich włosów, sprawia, że świetnie się kręcą.
Używam jej jak kuracji - przez kilka myć z rzędu, potem przerwa. Nakładam na długość i nakładam czepek albo starą dobrą metodą 'squish to condish'. Po takiej kuracji włosy wyglądają przepięknie, są pełne życia i zdrowe. Efekt jak po bardzo drogich, profesjonalnych zabiegach u fryzjera. A mogę to robić w domowym zaciszu, bez spinania się, kiedy ktokolwiek dotyka mojej głowy (tak, nie jestem fanką wizyt u fryzjera :D).
No klasyk, który powinna poznać każda kobieta. Być może się zakocha, być może nie zrobi wrażenia. Ale jednak, to taki kosmetyk, który warto znać, bo robi dużo dobrego o ile się z nim nie przesadzi - ja włosy mam grube i gęste, mało co mnie obciąża, ale już koleżanki z cienkimi, wiotkimi włosami muszą uważać, ale i tak myślę, że ta maska, stosowana z umiarem i 'lekką ręką' krzywdy nie zrobi.
Polecam Ci gorąco ten kosmetyk, Wizażanko. Bądź gotowa na to, że Twoje włosy pokochają tę maskę i będziesz do niej wracać tak jak ja - przez lata ;)
P.S. Maska jest gęsta i zbita, ma konsystencję masła i piękny, 'kosmetyczny' zapach - jest słodko i kremowo. Do tego przyjemna dla oka szata graficzna i bardzo wygodny, odkręcany słoik, który pozwala na wydłubanie ostatnich ostatków ;)