Eyeliner kupiłam by od czasu do czasu zrobić kreskę, cena była niska, a forma pisaka mi odpowiada więc wybór padł na ten produkt. Ale jak to czasami bywa, lepiej dać kilka złotych więcej i mieć bardziej trwały kosmetyk, dodam, że tak jak na przykład jestem bardzo wymagająca odnośnie maskar tak tu chciałam jedynie trwałości i nieodbijania się na powiece.
#OPAKOWANIE
Opakowanie jest proste, czarne, eleganckie na tyle na ile, jest tu wzór kota, napis. Zatyczka dobrze trzyma, nie luzuje się. Sam pisak jest wygodny w użyciu, dość miękki, ale na tyle twardy, że da się narysować cienką linię końcówką. Pisał na początku dobrze rysuje, potem jakby się zacina i środek kreski nie jest zbyt dobrze napigmentowany.
#KONSYSTENCJA
Eyeliner jest dość rzadki, szybko zasycha, jest średnio mocno napigmentowany, dla mnie ta czerń nie jest idealna. Trwałość też jest średnia. Mam ten problem, że kreski lubią się odbijać więc muszę mieć coś trwałego i niestety tutaj eyeliner nie jest na tyle dobry bo po jakimś czasie, w sumie nie takim długim, zaczyna się odbijać na górnej powiece. A kto to lubi? Chyba nikt.
#ZAPACH
Nie wyczuwam zbytnio więc to na plus bo jednak kosmetyki do oczu wolę bez jakiś mocnych zapachów.
#DZIAŁANIE
Eyeliner używam ostatnio rzadko bo u mnie się nie sprawdził. Trwałość jest średnia, ściera się albo odbija i trochę mnie to drażni bo wyglądam jak panda po nieprzespanej nocy. Dla osób niewymagających, które nie mają zbyt opadającej powieki żeby się odbijał może będzie ok, mi trochę to przeszkadza. Plus za wygodny pisak bo dobrze się nim pracuje ibpaluej, można robić i cienkie i te bardziej kocie kreski. Czerń jest średnio głęboka, można poprawić 2 raz i jest lepiej. Na początku kreska jest dobrze napigmentowana, potem jakby pisak się zacinał i ten środek taki pustawy, trzeba poprawić. Ogólnie za tą cenę to może i nie jest najgorszy, ale dla wymagających będzie za słaby.
#NIEPORZĄDNE
Na całe szczęście eyeliner mnie nie podrażnia w powieki, nie powoduje pieczenia, łzawienia oczu czy ich zaczerwienienia, u mnie nic się nie działo, ale też jestem osobą, która nie ma skłonności do alergii. Z demakijażem nie ma problemu, schodzi bez pocierania. Trwałość jest średnia, bez szału, na imprezę i tk w lecie będzie za słaby.
#WYDAJNOŚĆ
Ja męczę go już długi czas bo jakoś nie jestem przekonana, plus fakt, że lubi się odbijać a teraz jeszcze zacina.
#CENA
Jest niska i to jest plus bo za taką kwotę to nie ma smuteczku, że kosmetyk nie okazał się rewelacyjny.
Zalety:
- Pisak
- Dobrze się nim operuje
- Nie podrażnia
- Nie uczula
- Nie wysusza skóry powiek
- Nie ma problemu z demakijażem
- Nie powoduje zaczerwienienia oczu
Wady:
- Trwałość
- Czerń
- Lubi się odbijać na powiece
- Trwałość