Mam paletkę Porcelain Pearl. To także zestaw sześciu kolorów, ale zupełnie innych niż na zdjęciu.
Na Porcelain Pearl składają się jaśniutkie, pastelowe kolorki: zielony, żółty, łososiowy, niebieski, fioletowy i biały.
Wszystkie te kolory dają efekt transparentnego pudru, świetnego do utrwalenia makijażu.
Ja nie używam tej paletki jako rozświetlacza, moim zdaniem do tego zupełnie się nie nadaje. Dla mnie to Finishing Powder, ale bez Brightening:)
Stosuję go po prostu jako utrwalacz makijażu, który matowi, a jednak...nie matowi:)
I to jest w nim najlepsze.
Mam cerę dojrzałą, którą każdy mat postarza.
Bobbi Brown jest na twarzy niezauważalny, a jednak JEST. I może takie jest właśnie zadanie tych drobinek rozświetlających, których niby nie ma, a jednak są....
Plusy:
- utrwala makijaż
- nie matuje w sposób suchy i tępy, pozostawia twarz rozświetloną, ale jednocześnie eliminuje świecenie
- nie wchodzi w pory, linie i zmarszczki
- nie bieli twarzy
- nie zmienia koloru podkładu
- nie wysusza
- nie mam problemu z jego aplikacją: nie mam go wszędzie dookoła, tylko na pędzlu i na twarzy
- używam go tylko na czoło i nos (wiadomo, strefa T)
Puder zamknięty jest w zgrabnym, eleganckim, minimalistycznym pudełku z lusterkiem, nie ma do niego pędzla:( Ale i tak zawsze noszę przy sobie kosmetyczkę, w której mam mały pędzel w etui.
Minusy - CENA
Produktu jest mało, a cena wysoka. Ja używam go w niewielkich ilościach, więc długo mi posłuży, ponieważ jest wydajny.
Jeśli jednak ktoś używa pudru prasowanego/sypkiego w dużych ilościach i kilka razy dziennie, cena jest zbyt wysoka w stosunku do wydajności.
Podsumowując; jako rozświetlacz za 250 zł nie wart jest nawet 0,5 gwiazdki.
Jako puder utrwalający, który matuje, ale nie matowi (ot, taki paradoks;)), nie podkreśla niedoskonałości, nadaje właśnie taki odpowiedni finishing, zasługuje u mnie na 4 gwiazdki.
1 gwiazdkę odejmuję za cenę; co by nie mówić, jest naprawdę wysoka jak na 6,6 g. Marka marką, ale mimo wszystko....
Czy kupię ponownie? Sprawdzę inne, na pewno La prairie i sypki transparentny kanebo. Mają znacznie większą pojemność w stosunku do ceny i z tego co słyszałam i czytałam to bardzo dobre produkty dla cer dojrzałych. Jeśli okażą się lepsze, do Bobbi Brown nie wrócę.
Używam tego produktu od: 3 tygodnie
Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie